POHU nurin 3–0

FC Gnistan kaatoi vuoden toisessa harjoitusottelussaan POHU:n lauantaina. Talin hallissa pelattu kamppailu päättyi keltapaitojen 3–0-voittoon.

Aavistuksen nihkeän alun jälkeen Gnistan sai juonen päästä kiinni. Vastustajaansa liikkuvampi ”isäntäjoukkue” hallitsi palloa POHU:n kenttäpuoliskolla ja etsi murtopaikkoja. Reilun varttitunnin pelin jälkeen sellainen löytyi: Juuso Rantanen vapautti hyvin puolustuslinjan taakse ahnehtineen Samuel Woodwardin, joka tuikkasi hallitusti ohi maalivahdin. Peli oli 1–0.
Enempää maaleja ensimmäisellä puoliajalla ei nähty. Gnistan pyrki siirtelemään palloa nopeasti, jahtasi välejä pohjoishaagalaisten puolustuksesta, mutta ei pystynyt hyödyntämään muutamia lisäpaikkoja. ”Kipinän” maalissa Timo Aaltonen joutui kerran venymään parhaimpaansa pitääkseen keltaisten maalin koskemattomana.
Toinen puoliaika alkoi räväkästi. Jo neljän minuutin kohdalla tärähti. Pirteästi pelannut Anthony Mwanga kipitti pallon hyökkäysalueelle ja syötti tauolla kentälle tulleelle Tuomas Mustoselle. Gnistan-pyssy ei aikaillut, vaan latasi yllättävästi ja tarkasti suoraan syötöstä tilanteeksi 2–0.
Gnistan sai pelissä tukun kulmapotkuja, jotka olivat läpi ottelun vaarallisia. Kulmapotkun jälkitilanteesta syntyi myös lauantai-illan viimeinen maali. Kulman antanut Rantanen sai pallon uudelleen, lähetti kierteisen pallon takatolpalle, josta topparina pelannut Biran Jeng puski päätösnumerot 3–0.
Gnistanin oman pään nollan varmisti toisen puoliajan torjunut maalivahti Atte Otronen, joka Aaltosen tavoin teki yhden paraatipelastuksen. Muuten maalivahdit pääsivät melko helpolla.
– Peliä edeltävissä treeneissä perjantaina oli koko joukko energisiä pelaajia, ja pallo ja jalat liikkuivat terävästi. Tästäkin syystä odotukset olivat korkealla. Sen harjoituksen tasolle emme yltäneet, mutta toki osan aikaa pelin hallinta ja syöttöpelin tempo olivat sitä mitä me haluamme. Murtavia juoksuja nähtiin asiallinen määrä, mutta ratkaisevissa syötöissä oli toivomisen varaa, sanoo valmentaja Erkka V. Lehtola.
– Nuoren Marko Kataisen suoritus nousevana vasempana pakkina lämmittää. Hän jaksoi sahata laitaa kiitettävästi ylös ja alas, oli pallovarma ja teki järkeviä valintoja, Lehtola iloitsee.
Viimeksi joulukuussa pelannut Samuel Woodward nautti lauantai-illan annista.
– Oli nasta päästä pelaamaan pienen tauon jälkeen. Vaikka kundeilla ei ole yhteisiä pelejä juurikaan alla, haluttuja pelaamisen elementtejä alkaa jo näkyä. Pallo liikkui välillä aika mukavasti, nopeasti maata pitkin pelaajalta pelaajalle, mutta ratkaisevat syötöt eivät aina olleet tarpeeksi hyviä. Onneksi pelin hiomiseen on vielä aikaa.
Maalikin maistui.
– Tietysti olen tyytyväinen. ”Jusu” laittoi hyvän pallon, josta oli hankala erehtyä. Positiivista oli myös nollan pysyminen. Kummatkin veskarit pelasivat hyvän puoliskon, ”Woody” kehuu.
Seuraavan kerran Gnistan pelaa lauantaina 2.2. Silloin Talin halllissa vastaan asettuu Kakkosen itälohkossa pelaava Atlantis. Ottelu alkaa kello 18.
– Nyt meillä on kaksi viikkoa aikaa harjoitella ja kehittää pelaamistamme. Helmikuun peleissä vastustajien taso nousee, kun kohtaamme kahden viikon aikana Atlantiksen, Viikingit ja Hakan. Silloin saadaan jo hiukan väliraporttia siitä, missä todella mennään, Lehtola päättää.
FC Gnistan – POHU 3 – 0 (1 – 0)
la 19.1.2013 Talin halli (43 + 40 min)
Kokoonpano: Timo Aaltonen – Marko Katainen, Toni Takamäki, Biran Jeng, Anthony Mwanga – Juuso Rantanen, Antton Koskinen – Samuli Markkanen, Samuel Woodward, Kim Louhisto – Teemu Pastila
Vaihdot:
43 min: Atte Otronen -> Timo Aaltonen
43 min: Rami Murto -> Samuli Markkanen
43 min: Jani Lauretsalo -> Samuel Woodward
43 min: Tuomas Mustonen -> Teemu Pastila
43 min: Miro Kauti -> Kim Louhisto
70 min: Samuel Woodward -> Antton Koskinen
Maalit:
16 min: 1-0 Woodward (Rantanen)
47 min: 2-0 Mustonen (Mwanga)
65 min: 3-0 Jeng (Rantanen)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.