Gnistan 2-1 KTP


Perjantaina Gnistan sai vieraita Kotkasta, kun KTP vieraili Fair Pay Areenalla. Kauden kaksi aikaisempaa ottelua olivat päättyneet molempien joukkueiden vierasvoittoihin. Gnistanin kauden avausottelussa KTP haki Ogelista pisteet mukaansa lukemin 2-3 ja Kotkassa päädyttiin Gnistanin 0-1 voittoon.

Ottelu alkoi kotkalaisten hienoisessa hallinnassa, eikä avausmaalia tarvinnut odottaa kuin ottelun 11. minuutille. Saja Leighn laukaus noin kolmesta kympistä yllätti Gnistanin maalia vartioineen Atte Otrosen ja painui hieman helpon näköisesti sisään.
Tappiolle jäätyään Keltaiset heräsivät mukaan peliin ja hyökkäykset vyöryivät kohti kotkalaisten maalia. Muutaman kerran tasoitus oli jo enemmän kuin lähellä. Ville Spangar latasi vaparista ylärimaan ja päivänselvä rankkarikin jäi ottelun tuominneelta Joni Taipaleelta viheltämättä, kun Tuomas Mustonen kaadettiin rankkarialueella.
Ennen taukoa KTP:n Jussi Perttula otti vielä ottelun toisen varoituksensa ja kotkalaiset jatkoivat yhden vajaalla.
Toiselle puoliajalle Gnistan tuli jälleen hyvällä vauhdilla. 52 minuuttia oli kellossa, kun Mikko Huupponen pääsi oikealta laidalta vauhtiin ja antoi kovan matalan keskityksen maalin edustalle, missä ensimmäisenä jalkansa palloon sai vieraiden Vili-Verneri Roivanen. Pallo ylänurkkaan ja taululle ansaitusti 1-1.
Tasoituksen jälkeen Gnistan lisäsi kaasua. Vain kaksi minuuttia myöhemmin kotijoukkue oli jo 2-1 johdossa. Mustonen karkasi kotkalaispuolustukselta oikealta laidalta ja toimitti pallon rankkarialueen keskellä odottaneelle Kari Kuikalle. Kuikan laukauksen KTP:n maalivahti Sjöblom onnistui vielä torjumaan, mutta jatkopalloon ennätti ensimmäisenä ex-kotkalainen Julius Rikberg, jolla oli helppo työ iskeä pallo reppuun.
Johtomaalin jälkeen Keltaisilla oli useita tilanteita tappaa peli lopullisesti, mutta tällä kertaa enempää maaleja ei nähty. Lähimmäksi pääsi Spangar, joka kolisutteli ylärimaa toistamiseen 68 minuutin kohdalla, kun Sambe Markkanen oli ensin hyvän juoksun päätteeksi vapauttanut Villen tekopaikkaan vasemmalla laidalla.
Ottelun tuomari Taipale ajoi vielä kotkalaisilta Saja Leighn ulos toisella keltaisella 72 minuutin jälkeen. Samaisesta tilanteesta jaeltiin kortteja vähän sinne sun tänne. Leighn lisäksi Gnistanin Uusitalo ja Lönnström sekä KTP:n Saarinen saivat omansa. Koko ottelussa lappuja ojenneltiin yhteensä 11 kpl, mikä on varsin kunnioitettava määrä suht siistissä ottelussa.
Kahden miehen ylivoimalla pelanneet isännät varmistelivat johtoaan loppupelin ja tulokseksi jäi 2-1. Näin oulunkyläläisyleisö pääsi juhlimaan voittoa Fair Pay Areenalla ensimmäistä kertaa sitten toukokuun lopun ja Gnistan vankisti asemaansa Kakkosen itälohkon sarjakärjessä. Erittäin tärkeä voitto pitkästä aikaa Keltaisille! Tästä on hyvä jatkaa…
Seuraavan kerran Gnistan pelaa ensi perjantaina 17.8 klo 18.30 Töölön Pallokentällä. Vastassa Atlantis.
Gnistan 2-1 KTP
Maalit:
Gnistan: Roivainen om 52′, Rikberg 54′
KTP: Leigh 11′
Varoitukset:
Gnistan: Kuikka 25′, Spangar 48′, Lönnström 72′, Uusitalo 72′, Murto 87′
KTP: Perttula ??’ & 40′, Leigh ??’ & 72′, Säämänen 52′, Saarinen 72′
Ulosajot:
KTP: Perttula 40′, Leigh 72′
Gnistan: Otronen, Murto, Lönnström, Björkstrand, Huupponen, Kuikka (Uusitalo 63′), Lauretsalo, Spangar (Woodward 88′), Markkanen, Rikberg (J.Kauti 79′), Mustonen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.