MP 0-1 Gnistan

Gnistan suuntasi sunnuntaina Mikkeliin, jossa vastaan asettui hyvään vireeseen päässyt Mikkelin Palloilijat. Tuomas Mustonen iski ottelun ainoan maalin yliajalla ja tärkeät vieraspisteet matkasivat Oulunkylään.

Mikkelin illassa vastakkain olivat sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue ja sarjan vähiten maaleja päästänyt joukkue. Lisäksi kotijoukkueella oli kentällä sarjan tämän hetken kuumin pelaaja, brasilialainen Denis, joka on tehnyt tällä kaudella jo 16 maalia. Toisaalta Gnistan ei ollut päästänyt viimeisessä viidessä pelaamassaan ottelussa kuin yhden maalin.
Ensimmäinen puoliaika oli varsin tarkkaa pelaamista, eikä kummallakaan joukkueella ollut juurikaan hyviä maalipaikkoja. MP:llä oli toki useita kulmia, joista jo ensimmäinen aiheutti hässäkän, jossa pallo kävi tolpassa. Toisessa päässä puolestaan Joonas Kautin antama kulma tavoitti Sixten Björkstrandin, jonka läheltä tulleen puskun MP:n maalivahti Ville Taivalantti torjui nopealla reaktiotorjunnalla.
Toisella puoliajalla Gnistan alkoi saada otetta. Ensimmäinen ja ottelun puhutuin tilanne tuli kulman jälkeisestä nopeasta vastahyökkäyksestä, jonka pääarkkitehteinä olivat Tuomas Mustonen ja Mikko Huupponen. Hupin syöttö tavoitti rangaistusalueelta Muden, joka kaadettiin selvässä maalintekotilanteessa. Ottelun tuomari Kalle Mäkinen nosti MP:n Juuso Kuroselle keltaisen kortin ja asetti pallon pilkulle.
Mude asteli itse pallon taakse ja ampui pallon varmasti oikeaan alanurkkaan Tämän jälkeen alkoi tapahtua kummia: päätuomari Mäkinen nosti kätensä pystyyn ja tuomitsi MP:lle epäsuoran vapaapotkun! Kaiken kukkuraksi Mustoselle nostettiin keltainen kortti. Lisäksi Mäkinen tuli vaimentamaan Gnistanin äänekkäästi protestoineen vaihtopenkin ja antoi loppujen lopuksi varoituksen vaihtopenkillä istuneelle Samuel Woodwardille, joka puolestaan yritti kertoa Mäkiselle, mitä säännöissä rangaistuspotkun antamisesta lukee. Mäkisen kommentti protestointiin oli kuitenkin selkeä: ”Se meni ihan oikein.”
Rangaistuspotkuepisodin jälkeen Gnistan malttoi jatkaa omaa pelaamistaan ja sai luotua useita maalitilanteita. Paras niistä tuli Jani Lauretsalolle, joka pääsi vetämään vapaasti noin seitsemästä metristä, mutta laukaus karkasi yli maalin. Ottelun yliajan ensimmäisellä minuutilla Gnistanin yritys palkittiin. Mikko Huupponen nousi oikeaa reunaa ja keskitti upeasti toppareiden takana kärkkyneelle Mustoselle, joka puski pallon takuuvarmasti maaliin.
Gnistanin valmentajan Jani Honkavaaran kommentit ottelusta:
”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hieman nihkeää pelaamista, koska olimme muuttaneet hieman kenttäryhmitystä ja pelaajat vielä hakivat toisiaan, mutta toisella puoliajalla peli alkoi kulkea ja aloimme saada tilanteita aikaan.”
”Puolustimme kurinalaisesti joukkueena ja saimme siitä palkinnon ottelun lopussa. Edellisessä pelissä LPS: vastaan emme pelanneet omalla tasollamme, ja siksi monella pelaajalla oli tänään näyttämisen halua. Tästä on hyvä jatkaa.”
Seuraavaksi Gnistan kohtaa paikallisvastustaja Kiffenin tiistaina 17.7. Ottelu käynnistyy klo 18.30 Töölön Pallokentällä.
Gnistan: Aaltonen, Huupponen, Björkstrand, Lönnström, Markkanen, Uusitalo, Rodriguez (Kuikka 90+3′), Lauretsalo, Rikberg (Arolinna 76′), J.Kauti, Mustonen (Murto 90+5′)
Maalit: Mustonen 90+1′
Varoitukset:
MP: Kuronen 48′, Hasanen 66′, Roivas 74′, Turunen 83′
Gnistan: Uusitalo 26′, Mustonen 48′, Woodward 50′
Kuvia pelistä löytyy täältä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.