Gnistan 3-0 Kiffen


Gnistan otti lauantaina kauden neljännen voittonsa, kun Kiffen kaatui vakuuttavan esityksen päätteeksi 3-0. Gnistanin maaleista vastasivat Tuomas Mustonen kahdesti ja Antti Uusitalo.

Keltaiset ottivat paikallisottelussa komennon alkuvihellyksestä asti. Ensimmäinen läheltä piti tilanne Kiffen-maalilla nähtiin 8 minuutin kohdalla, kun Ville Spangar antoi kulman ja Mikko Huupponen hiipi puskemaan takatolpalle. Pusku kolahti ylärimaan, eikä maaliviivalla palloon kurottanut Mikko Lönnström yltänyt siirtämään palloa maaliin.
Gnistanin liike ja kova prässi tuntuivat tuovan tulosta, eikä Kiffen löytänyt keinoja omien hyökkäystensä käynnistämiseen muutamaa yksittäistä tilannetta lukuunottamatta. Ensimmäinen Keltaisten maali syntyi 13 minuutin kohdalla. Pirteästi oikealla laidalla esiintynyt Spangar sai Kiffen-pelaajan kovan kosketuksen haltuunsa rankkarialueen ulkopuolella ja vapautti hyvin ajoitetulla syötöllä boksista Mustosen. Mude sijoitti totutun tarkasti pallon oikeaan alanurkkaan. Taululle 1-0.
Ensimmäisen maalin jälkeen Gnistan jatkoi vahvasti ja tilanteita syntyi hyvällä tahdilla vieraiden maalille. Samuli Markkanen kokeili Kiffenin maalia vartioineen Christos Zavrosin valppautta 18 minuutin kohdalla kovalla kaukolaukauksella, mutta Kiffen-molari selvitti tilanteen kulmaksi.
Tuttuun tapaan ympäri Kiffenin kenttäpuoliskoa ravannut Mustonen oli lähellä lisätä johtoa 36 minuutin kohdalla. Julius Rikberg pelasi rangaistusalueella pallon Mudelle, joka yritti ratkaisua vasempaan takanurkkaan, mutta laukaus kaartoi hieman ohi yläkulman. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kalle Sotka pelasi oikealta hyvän pallon Kiffen-maalin takanurkalle, jonne Mustonen oli jälleen ennättänyt. Pusku löysi aivan maalin edestä Uusitalon, mutta Zavros ehti pelastamaan varmalta maalilta näyttäneen tilanteen.

44 minuutin jälkeen toinen maali vihdoin nähtiin ja sitä kannattikin odottaa. Mustonen sai pallon muutaman metrin Kiffenin rankkarialueen ulkopuolella ja tykitti pelivälineen yläristikon kautta häkkiin. Tauolle mentiin siis 2-0 tilanteessa.
Tauolla kaksi vaihtoa tehnyt Kiffen sai hetkellisesti pientä otetta pelistä toisen puoliajan alussa. Suurempaa paniikkia Keltaisten maalille ei päässyt kuitenkaan syntymään ja Timo Aaltonen tolppien välissä selvitti pahimmat tilanteet varmasti.
Varsinkin toisella puoliajalla vasenta laitaansa dominoinut Julius Rikberg pääsi 59 minuutin kohdalla hyvään paikkaan otettuaan puolenvaihdon rankkarialueen vasemmalla puolella haltuunsa ja edettyään kohti Kiffen-maalia. Laukaus kuitenkin viuhui ohi etunurkasta ja lukemat säilyivät 2-0:ssa.
3-0 maali syntyi 74 minuutin pelin jälkeen. Kalle Sotka löysi Mustosen Kiffenin rankkarialueen sisältä, josta Mude sai käännettyä pallon vastaan tulleen Zavrosin yli maalin eteen. Paikalla oli vahvasti molempiin suuntiin pelannut Uusitalo, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo lähietäisyydeltä maaliin.
Lisäosumia ei muutamista tilanteista huolimatta enää nähty. Ansaittu voitto siis Keltaisille lukemin 3-0. Matsi oli koko 90 minuutin ajan hyvin hallussa, eikä Kiffenille tällä kertaa jätetty saumoja pisteisiin.
Seuraavan kerran Gnistan kirmaa kentälle sunnuntaina 3.6. Porvoossa. Isäntänä Futura. Ottelu alkaa klo 18.30. Myös seuraavat kaksi ottelua pelataan vieraissa, joten Fair Pay Areenalla Keltaiset nähdään seuraavan kerran vasta perjantaina 15.6. klo 18.30. Silloin vieraana PK-35/VJS.
Gnistan:Aaltonen; Markkanen, Lönnström, Koponen, Huupponen; Rikberg, Uusitalo, Lauretsalo (Kuikka 82′), Spangar; Sotka (K.Louhisto 76′), Mustonen (Murto 84′)
Maalit: Mustonen 13′ 44′, Uusitalo 74′
Varoitukset:
Kuvia ottelusta

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.