Gnistan 2-1 JäPS


Gnistan otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun Järvenpään Palloseura kaatui lukemin 2-1. Ottelu oli pitkälti ennakkokaavailujen mukainen Gnistanin pitäessä palloa ja JäPsin vetäytyessä omalle puoliskolleen.

Ottelu alkoi odotetusti Gnistanin hallinnassa. Pallo pyöri jatkuvasti keltaiselta toiselle, mutta järvenpääläisten sumpusta ei tuntunut löytyvän aukkoja ja hyökkäykset pysähtyivät viimeistään rankkarialueen eteen parkkeerattuun JäPS-bussiin.
23 minuutin kohdalla kuitenkin Joonas Kauti onnistui puikkelehtimaan sisään rankkarialueelle. JäPS-pelaaja kurotti palloon myöhässä ja pallon sijaan sutaisi Kautia jaloille. Pallo pilkulle ja pallon taakse Tuomas Mustonen. Mude sijoitti pallon vasempaan kulmaan ohi hyvin mukana olleen Altti Mäkisen ja taululle 1-0.
Gnistan oli viisi minuuttia myöhemmin lähellä tuplata johtonsa, kun ensin Mikko Lönnström ampui kierteisen vaparin ylärimaan ja jatkotilanteesta Mustonen pääsi yrittämään lähietäisyydeltä ratkaisua volleysta. Mäkinen järvenpääläisten maalilla esitti kuitenkin upean reaktiotorjunnan ja keltaisten johto säilyi yhdessä.
Ennen taukoa JäPS sai luotua muutaman hyvän tilanteen kotijoukkueen maalille, mutta boksin sisältä lähtenyt laukaus suoraan oikealta tulleesta keskityksestä suuntautui metrin verran yli Timo Aaltosen vartioiman Gnisu-maalin. Gnistanin puolustuksen keskustassa Eetu Koponen ja Mikko Lönnström selvittivät muuten järvenpääläisten lähentelyt tyylikkäästi eikä tekopaikkoja vieraille juurikaan siunaantunut.
JäPSin satsatessa hieman enemmän voimia ylöspäin iskivät keltaiset toistamiseen. Ensimmäiseen maaliin johtaneen rankkarin hankkinut Joonas Kauti murtautui keskeltä JäPS-puolustuksen ohi ja sijoitti pallon tyylillä vasempaan nurkkaan. Näin tauolle siirryttiin tilanteessa 2-0.
Toinen 45 minuuttinen käynnistyi ensimmäisen tapaan Gnistanin komennossa ja pallo pysyi sitkeästi järvenpääläisten puoliskolla. 53 minuutin kohdalla Gnisun kotkalaiskaksikko Rikberg ja Lauretsalo pelasivat näppärillä syötöillä Lauretsalolle paikan kuudentoista sisälle, mutta Mäkinen ehti venyttämään näppinsä etualakulmaan suuntautuneeseen kutiin.
Ottelu sai ikävän käänteen, kun 68 minuuttia oli pelattu. JäPSin Einari Kurittu liukui pahasti myöhässä Gnistanin maalivahti Timo Aaltosen nappaamaan palloon. Potku osui suoraan Aaltosta päälakeen ja Gnistanin huoltojoukot katsoivat parhaaksi olla liikuttamatta maassa makaavaa Aaltosta. Ambulanssi kurvasi kentälle ja 20 minuutin päästä ottelua päästiin jatkamaan. Kuritulle tilanteesta keltainen kortti.
Aaltosen loukkaantumisen jälkeen ote siirtyi täysin vierailijoille. Erityisesti Kurittu tuntui heränneen katkon aikana ja alkoi osoittaa vaarallisuuttaan JäPSin hyökkäyksessä. Kavennus syntyikin kun 6 minuttia tuomarin antamaa 20 minuutin lisäaikaa oli takana. Ensin Aaltosen korvannut Atte Otronen esitti Kuritun puskusta hienon pelastuksen lähietäisyydeltä, mutta seuranneesta kulmasta ei Otronen enää ehtinyt Kuritun pukkauksen eteen. 2-1.
Kavennuksen jälkeen Gnistanin pelissä oli pientä paniikkia ilmassa, mutta järvenpääläiset eivät kuitenkaan päässeet todella vaarallisiin paikkoihin. 15 minuutin yliajan kohdalla pelin olisi pitänyt olla jo ratkennut, kun Mustonen karkasi oikealta läpi ja laukoi pallon takanurkkaan. Pallo pomppasi ulos maalin sisäreunan renkaasta, mutta tuomareista kukaan ei tätä tuntunut havaitsevan ja peliä jatkettiin keltaisten protestoinnista huolimatta.
Viimeisten minuuttien aikana JäPS ei kyennyt enää kunnollisia tekopaikkoja luomaan ja näin pisteet jäivät kotiyleisön riemuksi Oulunkylään. Seuraavan kerran Gnistan taistelee pisteistä keskiviikkona 16.5 klo 18.30 Laajasalossa ja vastassa vanha tuttu LPS. Siis loistava tapa viettää helatorstain aattoa! Fair Pay Areenalla seuraavan kerran pelataan maanantaina 21.5 klo 18.30, vieraana MP Mikkelistä.
Gnistan: Aaltonen (Otronen 88′); Mahanen, Lönnström, Koponen, Huupponen; Rikberg, Lauretsalo (Kuikka 90+12′), Uusitalo, M.Kauti; J.Kauti (Spangar 67′), Mustonen
Maalit:
Gnistan: Mustonen rp 23′, J.Kauti 45′
JäPS: E.Kurittu 90’+6′

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.