Honkavaaran mietteitä ennen Kakkosen avausta


Jani ”Honsu” Honkavaara tuli viime marraskuussa Gnistanin valmentajaksi kahden vuoden sopimuksella. Edellinen pesti HIFKn valmentajana toi mukanaan nousun Ykköseen ja viime kaudella Ykkösen 9. sijan ja säilymisen. Nyt samaa kehityssuuntaa tavoitellaan Oulunkylässä.

Honsu kertoo, että suurin syy miksi alkavalla kaudella mies Gnistanin penkin päässä nähdään, on vuoden vaihteessa seuran puheenjohtajan paikasta luopunut, mutta muissa tehtävissä Gnistanissa jatkava Tero Korhonen.
”Kyllä Korhosen Teron sinnikkyys oli suurin yksittäinen tekijä. Tero soitti melkein joka päivä ja myi Gnistanin visioita erittäin hyvin.”
Tulevalla kaudella Gnistan kuuluu Kakkosen suosikkeihin ja noususta lähdetään taistelemaan tosissaan.
”Ensimmäinen tavoite on voittaa oma lohko. Loput on sitten niin pienestä kiinni näissä yhdestä poikki peleistä. Mahdollisuudet on kuitenkin hyvät, jos saadaan joukkue pelaamaan hyvin yhteen. Valmentaja voi tuoda pelitavan, mutta paljon on kiinni siitä miten pelitapaa toteuttava joukkue hitsautuu yhteen, millaisia tutkapareja muodostuu ja miten kemiat porukassa pelaavat. Valmentajan tehtävänä on auttaa ja tukea sitä prosessia parhaansa mukaan.”
Pelitavassa, mistä Honsu puhuu ovat avainsanoina ”aktiivisuus” ja ”reagointi”. Aktiivinen pelitapa ja reagointi kenttätapahtumiin ovat asioita mihin talven harjoittelukaudella on keskitytty paljon.
”Pyritään olemaan aktiivisia hyökkäyspelaamisessa ja aktiivisia puolustuspelaamisessa. On tärkeää olla passivoitumatta riippumatta siitä millaista futista vastustaja pelaa. Kentän tapahtumista riippuen aktiivisuus voi yhtä hyvin tarkoittaa pallonhallintaa ja lyhytsyöttöpeliä tai suoraviivaista hyökkäyspeliä. Täytyy pystyä reagoimaan tapahtumiin ja muuttaa pelaamista tarvittaessa. Tässä on vielä kuitenkin paljon kehitettävää.”
Talvi- ja kevätkaudella Gnistanissa on tehty paljon töitä puolustuspelaamisen kanssa. Viime kaudella omissa soi varsin usein, mutta yleensä Tuomas Mustosen johdolla hyökkääjät laittoivat pallon vastustajan verkkoon muutaman kerran enemmän.
”Neljän tai viiden maalin tekeminen ei ole kuitenkaan hyviä jengejä vastaan arkipäivää. Puolustuspelaamisessa on taktisesti ollut joukkueella aika paljon parannettavaa ja siihen ollaan keskitytty.”
”Treenipelissä BK-46:ta vastaan (5-2) pelitapa oli lähellä sitä mitä haluttiin. Aktiivista molempiin suuntiin. Siinä pelaajat sisäistivät paljon asioita ja näkivät mitä pelityyli mahdollistaa.”
”Lisäksi täytyy olla tyytyväinen cup-otteluihin. Kolme 1-0 voittoa ja nähtiin, että varsinkin meidän maalivahtipeli toimii hyvin.”
Gnistanin pelaajalistaan on talven aikana ilmestynyt taas mielenkiintoisia nimiä. Lönnström, Koponen, Kuikka ja paluumuuttaja Markkanen seurasivat Honsua HIFK:sta.
”Kovissa paikoissa grillattuja kavereita. Tuovat paljon rutiinia 1. divarista harjoitteluun ja pelaamiseen. Hyvin ovat kaikki myös päässeet porukkaan sisään. Maalaisille kuittaillaan tuttuun tyyliin”, viittaa Honsu joensuulaisen Kuikan ja kuopiolaisen Koposen taustoihin.
”Vielä ei ole kuitenkaan joukkuetta punnittu missään. Niin kauan on tietysti mukavaa, kun kaikki sujuu hyvin, mutta vaikeamman paikan tullen nähdään kenellä kestää pää.”
”Kiva aloittaa kausi vihdoin. Ykkös- ja kakkosdivareissa on taso noussut huomattavasti omista pelivuosista. Silloin hyvät vietiin heti liigaan, mutta nyt suunta tuntuu olevan vähän toinen. Ykkösessä on pelkästään kovia porukoita ja hyviä kokeneita pelaajia tulee Kakkoseenkin.”
Ensimmäisen kerran Gnistania punnitaan huomenna sunnuntaina 29.4 klo 18.30 Oulunkylän Fair Pay Areenalla, kun Kakkosen avauksessa vastaan asettuu KTP Kotkasta. Tervetuloa tsemppaamaan uudistunutta Gnisua!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.