Otteluraportti: KTP liian kova pala kotikentällään

Gnistan matkusti keskiviikkona Kotkaan, jossa vastaan asettui kovassa vireessä oleva KTP. Kotijoukkueen kunto osoittautui odotetun vahvaksi ja isännät veivät pisteet 4-0 lukemin.

KTP siirtyi johtoon jo kuuden minuutin kohdalla, kun kotijoukkueen espanjalaisvahvistus Mika pääsi vapaasti puskemaan pallon verkkoon maalin edustalta.

Sama mies iski uudelleen 22 minuutilla. Tilanne oli lähes peilikuva ensimmäisestä, tällä kertaa keskitys tuli vasemmalta laidalta, mutta millintarkka keskitys tavoitti kärkipelaajan Oumaro Coulibalyn ja Pauli Kuusijärven välistä ja tarkka pusku painui ohi Tomi Maanojan.

Gnistanin hyökkäyspelaaminen ei ensimmäisellä puoliajalla ottanut käynnistyäkseen. Joonas Salmi ja Rony Huhtala jäivät yläkerrassa varsin yksin taistelemaan, eikä Gnistan ehtinyt kunnolla nostaa ryhmitystään ennen kuin pallo oli jo KTP:n hallussa.

Mika ehti vielä ensimmäisellä puoliajalla viimeistelemään hattutemppunsa, kun mies pelattiin näppärästi Gnistan-puolustuksen läpi ja sijoitus ei jättänyt Maanojalle mahdollisuuksia.

3-0 tilanteessa Gnistankin onnistui luomaan muutaman tilanteen. Lähimmäs pääsi Hasan Sesay, joka laukoi Salmen tarjoilusta ylärimaan.

Puoliajalla Gnistan suoritti triplavaihdon ottaen Saloum Faalin, Hidetoshi Wakuin ja Nnaemeka Anyamelen kentälle. Tilaa tekivät Matias Ambasciano, Joonas Salmi ja Hasan Sesay.

Toista puoliaikaa ehdittiin tahkota 10 minuuttia, kun KTP iski neljännen kerran. Palloa ei saatu siivottua maalin edustalta ja David Ramadingaye pääsi niittaamaan pelivälineen verkkoon.

Loppupelin ajan KTP otti hieman kaasua pois ja Gnistankin pääsi rakentelemaan hyökkäyksiä. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta maalitili ei auennut ja näin ottelu päättyi kotijoukkueen 4-0 voittoon.