Naiset haastajana yläloppusarjaan

Perussarjan viidenneksi sijoittunut Gnistanin naisten edustusjoukkue pelaa tänä syksynä kuuden joukkueen ylemmässä jatkosarjassa.

Kahdella tappiolla kautensa aloittanut Gnistan nousi tasolleen nihkeän alun jälkeen häviten seuraavasta seitsemästä ottelustaan ainoastaan yhden. Paikkansa ylemmässä jatkosarjassa Gnistan varmisti syyskuun alussa FC Loviisasta napatun 2-1 kotivoiton myötä. Päävalmentaja Mikke Salonen on tyytyväinen kuluneeseen kauteen toistaiseksi.

– Kausi on ollut alun jälkeen melko hyvä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Nämä poikkeukset on kuitenkin saatu nollattua nopeasti ja olemme palanneet tasollemme heti seuraavassa ottelussa. Elokuinen ottelu Kasiysi/Hikiä vastaan oli meiltä heikko, mutta huonoja pelejä tulee kaikille. Onneksi pääsimme kuittaamaan sen tappion nopeasti heti seuraavalla viikolla olleessa ottelussa.

Päävalmentaja Mikke Salonen

Perussarjassa Gnistanin paras maalintekijä oli yhdeksässä pelissä neljä maalia iskenyt Hanna Ryan. Hänen takanaan osumat jakautuivat tasaisesti, sillä Elli LaitinenJasmine Stubbe ja Anastasia Tkatsjova ovat kukin osuneet kahdesti. Perussarja ei päättynyt jo ylemmän jatkosarjan paikkansa varmistaneelta Gnistanilta parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tästä huolimatta päävalmentaja Salonen lähtee luottavaisena loppupeleihin.

– Jatkosarjaan lähdetään positiivisin mielin ja pyritään pelaamaan omilla vahvuuksilla ja sitä kautta voittamaan jokainen peli. Sarjatilanne on mielenkiintoinen ja kaikki on viel mahdollista, uskoo Salonen ja kiteyttää joukkueensa suurimman vahvuuden.

– Silloin kun siinä onnistutaan niin vauhdikas eteneminen pallon kanssa on ehdottomasti suurin vahvuutemme.

Ylemmässä jatkosarjassa pelataan kuuden joukkueen yksinkertainen sarja, jonka kaksi parasta nousevat ensi kaudeksi Kakkoseen.

Gnistanin otteluohjelma ylemmässä jatkosarjassa:
27.9. klo 18:00 JäPS – Gnistan
2.10. klo 20:15 Gnistan – HyPS
9.10. klo 20:15 Gnistan – EBK/2
16.10. klo 18:00 HIFK – Gnistan
22.10. klo 19:15 HPS/2 – Gnistan

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.