Foodchefin otteluraportti: Naisten edustusjoukkue jatkaa voittojen tiellä

Tehokas Gnistan kaatoi Valtin 2-4 sunnuntai-iltana Puotilassa. Vera Saastamoinen iski jälleen kolme maalia ja hänen lisäkseen tolppien väliin osui Moona Talka.

Aurinkoisella Puotilan tekonurmella pelattu ottelu alkoi erittäin räväkästi, sillä molemmat maalivahdit olivat saaneet poimia pallon selkänsä takaa maaliverkoista reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Ottelun avausosumasta vastasi neljännellä minuutilla vihreäpaitainen kotijoukkue Alexandra Nymanin lauottua rangaistuspilkulta pallon maaliin. Gnistan vastasi välittömästi vain minuutin kuluttua Vera Saastamoisen illan ensimmäisellä maalilla hienon ottelun laitapuolustajan tontilla pelanneen Antonia Pohjanoksan esityöstä.

Gnistan siirtyi ottelussa johtoon Moona Talkan puskettua pallon kulmapotkusta verkkoon. Täksi kaudeksi Gnistanin paitaan siirtynyt Talka on saanut hienon alun uralleen Kipinässä, sillä hän osui tolppien väliin myös kauden avausottelussa.

Tämän jälkeen maalihanat sulkeutuivat ensimmäisen puoliajan osalta. Ottelu oli pääasiassa todella tiukkaa taistelua jokaisesta paikasta kahden laadukkaan joukkueen välillä. Gnistan rakenteli muutaman lupaavalta näyttäneen tilanteen poikasen keskialueen riistojen jälkeen, mutta kunnon maalipaikoille ei enää päästy. Puoliajalle siirryttiin Kipinän 1-2 johdossa.

Toisella puoliajalla Gnistan tarrasi vahvasti ottelun voittoon kiinni Vera Saastamoisen illan toisella maalilla 59. minuutilla. Oikealta laidalta tullut Vilma Lankin nappikeskitys tavoitti hyvin sijoittuneen Saastamoisen, joka tuikkasi pallon läheltä verkkoon.

Valtti oli toisen puoliajan aikana aavistuksen enemmän kiinni pallossa, mutta Gnistan oli tehokkaampi. Saastamoinen oli uudelleen asialla ottelun 76. minuutilla. Vapaapotkusta pallo päätyi lopulta rangaistusalueelle Saastamoiselle, joka oli jälleen erittäin kliininen viimeistelyssään.

Lopussa tuli tilaa kentälle Valtin ottaman punaisen kortin ja Gnistanin pelaajan loukkaantumisen vuoksi. 10 vs. 10-pelissä Valtti sai kehitettyä kunnon loppukirin, kun ensin Pinja Ek kavensi kulmapotkun jälkeisen maalinedushässäkän päätteeksi. Maalin innostamana vihreäpaidat kehittivät yliajalla vahvaa painetta Gnistanin maalille, mutta lisäosumat jäivät syntymättä.

Päävalmentaja Nikos Kalaitzis oli tyytyväinen voittoon kovasta vastustajasta, mutta näki joukkueensa pelissä reilusti kehitettävää.

-Mielestäni tämä oli tiukka ottelu hyvää vastustajaa vastaan. Meillä oli hankaluuksia prässipelissämme eikä pelisuunnitelmamme toiminut odotetusti, mutta pelaajamme olivat mahtavia tilanteeseen sopeutumisessa ja riskien minimoinnissa.
Vastustaja piti enemmän palloa kuin me, josta emme tietenkään pidä, mutta me loimme huomattavasti enemmän hyökkäyspään uhkaa ja se näkyi myös lopputuloksessa. Kaiken kaikkiaan hieno voitto, sillä meillä on edelleen aika uusi joukkue kasassa. Tarvitsemme aikaa tutustuaksemme toisiimme paremmin ja suoriutuaksemme entistä paremmin. Onnittelut voitosta kaikille pelaajille ja myös muulle joukkueen henkilöstölle.

Gnistanin naisten edustusjoukkueen kausi jatkuu sarjapelien merkeissä ensi lauantaina, jolloin joukkue matkustaa Kuopioon KuPS Akatemian vieraaksi. Suomen Cupin 3. kierroksella Gnistan kohtaa vieraskentällä Nummelan Palloseuran. Tuon ottelun ajankohta on vielä avoin, mutta todennäköisesti se tullaan pelaamaan ensi viikon aikana.