Talenomin henkilökuva: Ilmari Hieta haluaa mennä Gnistanissa eteenpäin jalkapalloilijana

Kuva: Arto Alho

21-vuotias Ilmari Hieta siirtyi tammikuussa Gnistaniin viime kaudella uuden seuransa tavoin Kakkosta pelanneesta FC Kiffenistä. Talvikauden aikana pienikokoinen laitapuolustaja on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa Gnistanin pelaavassa kokoonpanossa.
Espoon Palloseuran kasvatti Ilmari Hieta on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta pelata jo neljä kautta Kakkosessa, jossa hän on edustanut Malmin Palloseuraa, Klubi-04:sta sekä FC Kiffeniä, jonka riveissä hän pelasi viime kauden. Hiedan mukaan Kiffenissä vietetty viime kausi oli tärkeä hänen kehittymistään ajatellen.
– Viime kauden aikana sain Kiffenissä hyvin peliaikaa ja koen ottaneeni yhden askeleen eteenpäin jalkapalloilijana. Suoritin samalla asevelvollisuutta, joten se hieman häiritsi pelaamista sekä harjoittelemista, mutta tästä huolimatta viime kausi oli tärkeä kehittymisen kannalta, kertoo Hieta.
Gnistaniin Hieta kertoo tulleensa uusien haasteiden perässä ja toteaa päätöksen uuden seuran suhteen olleen lopulta melko helppo.
– Gnistan oli selkeästi paras vaihtoehto pääkaupunkiseudulla. Uskon vahvasti kehittyväni seurassa ja ensi kauden tavoitteena on saada mahdollisimman paljon peliaikaa. Sain ennen sopimuksen syntymistä muutamalta muulta seuralta kyselyjä, mutta koin Gnistanin parhaaksi vaihtoehdoksi erinomaisen valmennuksen sekä laadukkaiden olosuhteiden johdosta. Ensivaikutelma Gnistanista on tosi positiivinen.
Hanakasti nousuja tekevä laitapuolustaja on onnistunut murtautumaan Gnistanin pelaavaan kokoonpanoon talvikauden aikana ja hän aloitti avauksessa kaikki joukkueensa Suomen Cup -ottelut. Hieta kuitenkin korostaa, että tyytyväisyyden tunteeseen ei ole varaa.
– Henkilökohtaisella tasolla talven pelit ovat menneet hyvin, mutta samalla tiedostan, että minulla vielä paljon kehitettävää jalkapalloilijana. Tästä esimerkkinä pelin lukeminen kentän molemmissa päädyissä.
Miehen vahvuudet ovat varmasti tulleet tutuiksi Gnistan-kannattajille talven aikana.
– Pyrin olemaan aktiivinen hyökkäyssuuntaan ja tämä on mielestäni ehdoton vahvuuteni. Tämän lisäksi olen hyvä molemmilla jaloilla ja se antaa minulle sekä joukkueelle erilaisia mahdollisuuksia.
Pelaamiseen vastapainoa koulusta
Pelaamisen ohessa Hieta opiskelee Aalto-yliopistossa kemian tekniikkaa.
– Opiskelu luonnollisesti pitää minut kiireisenä, mutta mielestäni on hyvä, että elämään löytyy muutakin sisältöä jalkapallon lisäksi. Aloitin opiskelut viime syksynä ja toistaiseksi olen pystynyt yhdistämään hyvin koulun sekä jalkapallon.
Tulevalla kaudella Gnistan pelaa Kakkosessa samassa lohkossa Hiedan kasvattajaseura EPS:n kanssa, joka nousi sarjatasolle viime kauden päätteeksi. Nuorukainen on iloinen espoolaisten noususta.
– EPS on luonnollisesti minulle todella tärkeä seura ja olen iloinen, että he nousivat sarjaporrasta ylemmäksi. Odotan innolla heidän kohtaamistaan, mutta en ole aiemmin EPS:ää vastaan pelannut virallisessa sarjaottelussa, joten vielä vaikea sanoa näkyykö tämä astetta kovempana jännityksenä.
Haastattelun loppuun Hieta haluaa vielä lähettää terveiset Gnistania seuraaville ihmisille.
– Tulkaa katsomaan ensi kaudella meidän pelejä, sillä tulemme pelaamaan viihdyttävää futista. Yleisön tuki on jokaiselle joukkueelle tärkeä, joten toivottavasti Oulunkylässä meitä odottaa pian alkavana kautena äänekäs kotiyleisö, hän päättää.
Henkilökuvassa mukana Gnistanin yhteistyökumppani Talenom, josta voit lukea lisää tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.