Otteluraportti: Gnistan taisteli voiton Joensuusta

Kuva: Mia Kujala

Gnistan nappasi tärkeän vierasvoiton JIPPOsta maalein 1-2. Ajoittain varsin kuumaksi muodostuneessa ottelussa nähtiin kaksi laadukasta joukkuetta ja Gnistan joutui tekemään täyden päivätyön pisteiden kotiin saamiseksi.
Gnistan aloitti ottelun vahvasti, kun vain kahdeksan minuutin pelin jälkeen Zakaria Kibona pääsi siirtämään vierasjoukkueen johtoon. Maaliin esityön tarjoili Eero Forsen, jonka matala keskitys tavoitti Kibonan eikä Gnistan-hyökkääjä erehtynyt lähietäisyydeltä. Maalin jälkeen ote siirtyi hienosti kotijoukkue JIPPOlle, mutta pääosin laidalta tulleet hyökkäykset pysähtyivät Gnistanin puolustukseen. Kotijoukkueen osalta ensimmäisen puoliajan vaarallisen maalipaikka syntyi 29. peliminuutilla, kun Timo Tahvanainen pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta laukaus suuntautui suoraan Gnistan-vahti Aatu Hakalan syliin. Aivan puoliajan lopussa Marko Koskinen oli lähellä lisätä oulunkyläläisten johtoa, kun mies pääsi puskemaan Aleksander Akbarin antamasta vapaapotkusta, mutta pusku suuntautui hieman yli kotijoukkueen maalin. Jo ensimmäisestä puoliajasta lähtien molempien joukkueiden pelaaminen oli intensiivistä eikä tilanteisiin menossa juurikaan säästelty.
Ensimmäisen jakson tavoin Gnistan sai toiselle puoliajalle unelma-alun, kun JIPPOn puolustus joutui rikkomaan rangaistusalueelle rynninyttä Aleksander Akbaria rangaistuspotkun arvoisesti. Akbar asettui itse pallon taakse ja sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Maalin jälkeen ote siirtyi vimmatusti tasoitusta hakeneelle kotijoukkueelle ja 63. peliminuutilla JIPPOn Sauli Kettunen kavensi lukemiksi 1-2. Maalin jälkeen paine Gnistanin kenttäpuoliskolla kasvoi hetkellisesti, mutta hyökkäykset tyssäsivät loistavasti pelanneeseen Gnistan-puolustukseen. Gnistanin taisteluilme kuumassa ottelussa oli erinomainen ja lopulta pisteet matkasivat Oulunkylään maalein 1-2.
Päävalmentaja Roberto Nuccio oli tyytyväinen voittoon ja kiitteli joukkueen asennetta.
– Henkisesti tämä oli erittäin hyvä ja tärkeä voitto. Antti Uusitalo ja Zakaria Kibona saivat ensimmäisellä jaksolla kolhut, jotka vaikuttivat pelaamiseen ja lopulta olimme pakotettuja vaihtamaan heidät pois. Ehkä tämäkin kertoo jotain joukkueen halusta taistella, sillä kundit halusivat painaa loppuun saakka vammoista huolimatta. Joukkueen henki sekä taisteluilme oli erinomainen läpi ottelun ja tämän johdosta hyvin pelannut JIPPO kaatui. Aleksander Akbar oli loistava tänään, kuten myös koko joukkue sekä taustaorganisaatio, kommentoi Nuccio.
Gnistan jatkaa otteluitaan Kakkosessa ensi viikon perjantaina, kun Vuosaaren Viikingit saapuvat vierailulle Mustapekka Areenalle. Ottelu alkaa kello 18.30.
JIPPO – GNISTAN 1-2 (0-1)
Maalit:
Gnistan: 8′ Kibona 56′ Akbar
JIPPO: 63′ Kettunen

Gnistanin kokoonpano: Hakala, Roivainen, Kaukomaa, Koskinen, Tirkkonen, Tiihonen, Uusitalo (57′ Mahanen), Forsen (79′ Ndongala), Zolameso, Akbar, Kibona (61′ Cassiano).

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.