Gnistanin harjoituskausi jatkui tappiolla

Gnistan jatkoi harjoituspelejään lauantaina keltasinisten kohdatessa Klubi 04:n aurinkoisella Sonera Stadionilla. Viime aikojen trendi eli maalintekohankaluudet jatkuivat, sillä 2. puoliajan lukuisista maalipaikoista huolimatta Kipinä joutui taipumaan 2-0 tappioon.

Lähtökohta tähänkin otteluun oli hankala, sillä Gnistanin loukkaantumistilanne on vuodenaikaan nähden lohduton: Sivussa olivat pitkäaikaistoipilaiden Teemu Vaarakallion, Valte Vuorelan, Jesse Ahosen ja Joonas Kautin lisäksi Marko Koskinen, Jani Kaukomaa, Antton Koskinen, Karim Zine, Valtteri Voutilainen sekä Patrick Aaltonen. Lisäksi Teemu Pastila oli sivussa sairastumisen vuoksi.
Kipinä palasi tuttuun kenttämuodostelmaan 4-2-3-1. Mukana olivat testipelaajina toppari Joonas Vanhanen sekä keskikentän keskustassa ensimmäisen nelivitosen pelanneet Alex Arinze ja Alfred Mapoka.
Ensimmäisellä puoliajalla Kipinän peli ei ottanut kulkeakseen. Klubi 04 iski avausosuman jo 4 minuutin jälkeen, kun Gnistan-puolustuksen merkkausvirheen jälkeen Jasper Tommila tuikkasi Valtteri Vesiahon antaman vaparikeskityksen maaliin.
Daniel Kollarilla riitti jatkossakin töitä, sillä Klubi 04 hyökkäsi nopeasti ja vaarallisesti jatkuvalla syötöllä löytäen lisäksi tilaa Kipinän keskikentän pohjan ja puolustuksen välistä.
Toinen takaiskuosuma syntyi 26. peliminuutilla, kun Gnistan-puolustuksen pallonmenetyksen jälkeen Kollar torjui ensimmäisen matalan laukauksen läheltä, mutta Didis Lutuma-Pitah sijoitti paluupallon tyhjiin.
Toisessa päädyssä Klubi 04:n maalivahti Källmanilla oli rauhallista, sillä Gnistanin hyökkäyspeli kangerteli pahasti eikä keltapaidat saaneet luoduksi koko puoliajan aikana yhtään kunnon maalipaikkaa.
Puoliajalla otettiin vaihtoon keskikentän keskustan molemmat testipelaajat ja uunituore sopimuspelaaja Dudu sekä Jonas Nyholm tulivat kentälle tuomaan ryhtiä Kipinän peliin.
Jonkin asteinen ryhtiliike olikin nähtävissä, sillä nyt alkoi myös kotijoukkueen maalivahdilla olla töitä Gnistanin alettua voittamaan kaksinkamppailuja ja saatua pelatuksi palloa sinipaitojen 16-alueelle.
Eero Forsénilla oli 10 minuutin pelin jälkeen mainio sauma maalintekoon ja 11 minuuttia tästä Klubi 04:n puolustaja pelasti kavennusmaalin synnyn maaliviivalta Gullit Zolameson päästyä laukomaan maalinedushässäkän päätteeksi.
Toisessa päässä Kollar torjui kerran näyttävästi oikeaan ylänurkkaan kohdistuneen vapaapotkun ja kertaalleen ylärima pelasti Kipinän takaiskulta.
Gnistanin loukkaantumishuolet syvenivät entisestään Biran Jengin jouduttua loukkaantumisen vuoksi sivuun toisella puoliajalla. Toppareita ei ollut, joten Jonas Nyholm joutui loppupelin ajaksi sille tontille. Nyholmin paikalle keskikentän pohjalle tuli vaihdosta Andreas Strandvall.
Miro Kauti ja Mauricio Hopsu otettiin lisäksi kentälle tuomaan lisäenergiaa takaa-ajoon, mutta loppuhetkien maalipaikoista huolimatta Kipinän maalitili jäi tälläkin kertaa avaamatta.
Klubi 04 – Gnistan 2-0
Maalit:
Klubi 04: Tommila 4′, Lutumba-Pitah’
Gnistanin kokoonpano:
Kollar
Anyamele
Vanhanen
Jeng(65′ Strandvall)
Tirkkonen
Arinze(46′ Dudu)
Mapoka(46′ Nyholm)
Akbar(70′ M. Kauti)
Selander
Zolameso
Forsén(75′ Hopsu)
Kooste:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.