Paluu voittojen tielle

Gnistan palasi voittokantaan perjantai-iltana lyömällä PalloKerho Keski-Uusimaan 1-0. Aurinkoisessa säässä pelattu ottelu tarjosi katsojille vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Päävalmentaja Mikko Eskelinen teki tappiollisen Honka-ottelun aloituskokoonpanoon kaikkiaan neljä muutosta. Riku Oras, Keaton Isaksson ja Teemu Pastila palasivat loukkaantumisten jälkeen avaukseen. Toppariparin muodostivat tutusti Marko Koskinen ja Pauli Loukola. Oras pelasi oikeana laitapakkina ja Niko Tirkkonen vasempana. Keskikentän keskustassa olivat aloituskokoonpanoon nostettu Kim Louhisto ja Valte Vuorela. Laitahyökkääjinä olivat Marko Selin vasemmalla ja Janne Arolinna oikealla. Isaksson oli kymppipaikalla ja Pastila yksin kärjessä.
Loukkaantuneiden kirjoissa ovat vielä Alex Antikainen, Joonas Kauti ja Kron Rexhepi. Marko Katainen oli jälleen pois kokoonpanosta opiskelukiireiden vuoksi.
Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli painostusjaksonsa. Ensimmäistä 20 minuuttista vei selkeästi punapaitainen vierasjoukkue.
PKKU sai lukuisia kulmapotkuja ja rajaheittoja, joista Niko Haikon pitkillä heitoilla oli seurauksena hässäkkää Gnistanin maalilla. Vaarallisin maalitilanne syntyi nopeasta vastaiskusta, jossa pystypallo pelattiin Niko Haikolle vauhtiin. Oikealta maalia kohti rynnistänyt Haiko onnistui harhauttamaan Gnistan-topparin, mutta Ville Saikkonen onnistui kuitenkin torjumaan matalan keskelle maalia kohdistuneen laukauksen erinomaisesti.
Gnistan selvisi takaiskuitta vieraiden räväkästä alusta ja hiljalleen ote alkoi kääntyä Keltapaidoille.
Puoliajan loppua kohden Gnistankin sai luotua hyvää painetta PKKU:n maalille, mutta tuloksetta. Gnistanin paras maalipaikka avautui noin 20 minuutin pelin jälkeen Marko Koskiselle, joka pääsi maalin läheltä puskemaan Keaton Isakssonin vasemmalta antaman kulmapotkun. Maalivahti onnistui kuitenkin torjumaan Koskisen puskun.
– PKKU:n taktiikka oli hakea pitkillä palloilla laitaan sivurajaheittoja, joiden kautta hakivat tilanteita. Tämä taktiikka rikkoi pelimme rytmiä, kun pallo oli paljon pois pelistä. Oli aika erikoinen tapa murtautua, toteaa Gnistanin päävalmentaja Mikko Eskelinen.
Toinen puoliaika alkoi jälleen lievästi PKKU:n hallitessa peliä, mutta hallinta kääntyi tällä kertaa nopeasti kotijoukkueelle. Gnistan terävöitti kuitenkin hyökkäys- ja prässipeliään puoliajalla ja erityisesti Keaton Isakssonin kautta alkoi tilanteita tulla. Ensin 57 minuutilla Isaksson pelattiin seinäsyötöllä vapaaksi rangaistusalueelle. Maalivahti onnistui kuitenkin peittämään läheltä tulleen Isakssonin matalan laukauksen.
Gnistanin avausmaali ja samalla voittomaali syntyi noin 62 minuutilla kulman jälkitilanteesta, kun PKKU:n puolustaja epäonnistui purkamaan pallon ja pallo ajautui rangaistusalueen vasemmalle puolelle Pauli Loukolalle. Loukola sijoitti pallon hallitusti oikeaan takanurkkaan. Syötön maaliin tarjoili Kim Louhisto.
Gnistan teki kaikki vaihtonsa toisella puoliajalla. Ensin Astrit Kabashi tuli Riku Oraksen tilalle oikeaksi laitapuolustajaksi, kun ottelua oli pelattu 64 minuuttia.
Toinen vaihto tehtiin 70 minuutilla. Miro Kauti tuli kentälle ja Kim Louhisto tuli vaihtoon. Samalla Keaton Isaksson tippui kymppipaikalta Louhiston tilalle keskikentän pohjalle, Marko Selin siirtyi kymppipaikalle ja Kauti tuli vasemmaksi laitahyökkääjäksi.
Viimeisten 25 minuutin aikana Gnistanilla oli vielä erinomaisia tilanteita lisämaaleihin. Miro Kauti pääsi laukomaan vapaapotkun vasemmalta noin 20 metristä. Laukaus pomppi tolpan ja maalivahdin kautta lähelle maaliviivaa, mutta maalivahti sai kahmaistua pallon käsiinsä ennen kuin se ylitti maaliviivan. Monen katsojan mielestä pallo ylitti maaliviivan ja linjatuomari saikin kuulla kunniansa tilanteen jälkeen.
Gnistanin kolmas vaihto tehtiin, kun 85 minuuttia oltiin pelattu. Nicolas Kivistö korvasi Teemu Pastilan hyökkääjänä.
Gnistanilla oli vielä erinomaisia tilanteita kaunistella voittolukemia. Janne Arolinna pääsi kerran murtautumaan oikalta rangaistusalueella ja ampui ylärimaan. Kun 90 minuuttia oli juuri täyttynyt Marko Selin pelasi huippupaikan Nicolas Kivistölle rangaistusalueen sisään, PKKU:n puolustus onnistui kuitenkin estämään lisämaalin synnyn.
Yliajalla PKKU sai vielä rajaheiton ja kulman, mutta Gnistanin selvitettyä nämäkin vaaratilanteet kunnialla, olivat ottelun loppulukemat 1-0 kotijoukkueelle
– Toisella puoliajalla prässääminen oli aktiivisempaa ja omaan pallolliseen pelaamiseen tuli hiukan lisää rohkeutta. Meillä oli lukuisia paikkoja laittaa sinetti pelille, mutta vastuunsiirto pitkitti hiukan jännitystä, summasi Eskelinen toisen puoliajan.
– Tärkeät pisteet, toteaa Eskelinen ja valottaa tulevan viikon suunnitelmia: – Nyt onneksi saamme viikon aikaa seuraavaan peliin. Ehdimme viemään läpi pelikauden ensimmäisen viikon valmistautumisen, se mahdollistaa muutaman kehittävän harjoitteen.
Gnistanin seuraava ottelu on ensi viikon perjantaina. Silloin keltapaidat matkaavat Tampereelle, missä vastassa on Ilves-Kissat.
Gnistan – PKKU 1-0 (0-0)
Maalit:
Gnistan: Loukola 62′
PKKU: –
Varoitukset:
Gnistan: Loukola 74′, Kauti 76′, Vuorela 95′
PKKU: –
Gnistan: Saikkonen, Oras(64′ Kabashi), M. Koskinen, Loukola, Tirkkonen, Louhisto (70′ M. Kauti), Vuorela, Selin, Arolinna, Isaksson, Pastila (85′ Kivistö)

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.