Veikkausliigakausi käyntiin lauantaina

Gnistanin seurahistorian ensimmäinen kausi pääsarjatasolla pyörähtää käyntiin lauantaina kotiottelulla Interiä vastaan. Ottelu on loppuunmyyty, mutta hajapaikkoja saattaa vapautua myyntiin vielä lähempänä ottelua.

Gnistanin valmistautumiskausi on sujunut tuloksellisesti kohtalaisen hyvin. Liigacupissa keltaiset oli lähellä selviytyä jatkopeleihin, mutta maaliton tasapeli Maarianhaminassa vesitti jatkohaaveet. Tammi-helmikuun harjoitusottelut ovat sujuneet vaihtelevin tuloksin, mutta mikä tärkeintä, Gnistanin peliesityksissä on ollut nähtävissä selkeä noususuhdanne valmistautumiskauden edetessä. Kenraaliharjoituksessa Gnistan pelasi 2-2 tasapelin FC Lahden vieraana. Voittokin oli lähellä, mutta mustapaidat tasoittivat ottelun juuri varsinaisen peliajan täyttyessä.

Vuonna 1990 perustettu FC Inter Turku on pelannut Veikkausliigassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1999 lähtien. Nykyliigasta vain HJK on pelannut yhtä pitkään yhtäjaksoisesti pääsarjatasolla. Tulevaa kautta kohtaan Turussa on monta syytä optimismiin, sillä vahvistunutta joukkuetta asetellaan ennakkoarvioissa sarjan kärkikahinoihin. Myrskyvaroitus saatiin Liigacupissa, jonka Inter hoiti nimiinsä kaatamalla KuPS:n pilkkukisan jälkeen 3-2. Liigacupissa turkulaiset selvisivät alkulohkon kahdesta tappiosta huolimatta jatkoon ja jatkopeleissä voitot Ilveksestä ja KuPS:sta osoittivat Interin olevan valmis tulevalle kaudelle.

Inter nappasi itselleen uuden päävalmentajan talousvaikeuksiin ajautuneesta Hongasta. Vesa Vasara tuo Espoosta tutun pelifilosofian mukanaan Turkuun ja sen varaan Interin on hyvä rakentaa. Myös pelaajapuolella Inter hyödynsi Hongan ahdingon, sillä Turkuun matkasi Vasaran perässä peräti kolme pelaajaa. Heistä erityisesti keskikentän Florian Krebs ja Kevin Jansen ovat todellisia vahvistuksia sinimustille. Espoosta tulleiden vahvistusten lisäksi Inter nappasi muun muassa Englannin toisiksi korkeimmalla tasolla pelanneen toppari Derik Oseden sekä Ranskan pääsarjaa AC Ajaccion paidassa pelanneen kärjen Jean Botuén. Taustalla on vielä maaliahne kärki Darren Smith, joten tulivoimaa Interin hyökkäyksestä löytyy. Maarianhaminasta Turkuun muuttanut laitapuolustaja Albin Granlund tuo aimo annoksen kokemusta ja rutiinia sinimustiin. Maalin suulla nuori Eetu Huuhtanen saanee ykkösvahdin roolin ja hänen onkin onnistuttava, jos Inter aikoo taistella mitaleista tulevalla kaudella.

Maailman pisin valmistautumisjakso on nyt takana ja on aika pelata pisteistä. Gnistan on asettanut tavoitteekseen pelata Veikkausliigaa myös kaudella 2025. Edessä on kova haaste, mutta talven aikana Gnistan on saanut kasaan kokeneista avainpelaajista ja läpimurtoa kärkkyvistä nuorista pelaajista mielenkiintoisen kokonaisuuden, joka on takuulla valmis taistelemaan sarjapaikastaan kapteeni Jukka Raitalan johdolla. Lauantain ottelussa Gnistanilla on kokoonpanossaan todennäköisesti muutamia poissaoloja, mutta päävalmentaja Jussi Leppälahti vakuuttaa Gnistanin olevan valmis taistelemaan sarjapisteistä.

– Kiva, että sarja alkaa vihdoin, ja päästään pelaamaan pisteistä! Inter on yksi mestarisuosikeista ja Liigacupin mestari, joten se on maksimaalinen tasonmittaus meille heti alkuun.

– Kokoonpanon osalta meillä on ihan kohtalaisen hyvä tilanne. Joitakin poissaoloja on, mutta olemme valmiita.

Gnistan on valmennuksen johdolla luonut selkeät pelilliset periaatteet, joita on hiottu harjoituskentällä heti tammikuusta alkaen. Gnistan haluaa olla rohkea, aggressiivinen ja suoraviivainen. Näitä kaikkia piirteitä nähtiin keltaisten otteissa Liigacupissa sekä myös harjoitusotteluissa. Huomenna täysi Oulunkylän stadion tulee jälleen näkemään taistelevan Gnistanin, joka ei anna vastustajalle mitään ilmaiseksi. Leppälahden mukaan pelillisiä kehityskohteita vielä on, mutta niitä tullaan hiomaan kuntoon kauden aikana.

– Pelasimme joka pelissä meidän peliämme. Oltiin ihan tehokkaita maalipaikoissa. Prässi oli kohtalaisen hyvää, sitä pitää tietysti vielä saada liikkuvammaksi. Yritetään jalostaa kaikkea kauden aikana.

Oulunkylän stadion on huomenna loppuunmyyty eli paikalle saapuu runsas määrä ihmisiä. Saavuthan siis paikalle ajoissa ruuhkien välttämiseksi. Lisätietoa lauantain järjestelyistä voit lukea täältä: https://gnistan.fi/2024/04/tarkeat-ohjeet-historialliselle-veikkausliigaottelulle-6-4/

Kannustetaan yhdessä Gnistan voittoon historiallisessa Veikkausliiga-avauksessa!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.