Paikallisotteluiden viikko käyntiin HIFK:ta vastaan

Ykkösen runkosarjan toinen puolisko käynnistyy herkullisesti kun Gnistan isännöi keskiviikkona paikallisottelussa HIFK:ta. Ottelu potkaistaan käyntiin Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:30. Otteluun on odotettavissa suuri määrä yleisöä, joten suosittelemme saapumaan ajoissa paikalle ruuhkien välttämiseksi.

Ennen juhannustaukoa Gnistan nappasi Salosta täydet sarjapisteet 1-3 lukemin venyttäen samalla tappiottoman putkensa jo 10 ottelun mittaiseksi. Ensimmäisellä puoliajalla Joakim Latonen ja hyvään maalivireeseen päässyt Momodou Sarr siivittivät maaleillaan Gnistanin kahden maalin johtoon. Toisella puoliajalla SalPa kavensi, mutta Latonen sinetöi Kipinän voiton alkuillan toisella maalillaan. Päävalmentaja Joonas Rantanen oli jälleen kerran tyytyväinen voittoon, vaikka myönsikin ettei Gnistan ollut aivan parhaimmillaan.

Ennakkoon suosikkien joukkoon nimetyn HIFK:n kausi alkoi heikosti, kun joukkue hävisi kaksi ensimmäistä peliään tekemättä maaliakaan. Sen koommin punapaidat eivät tappiota ole joutuneet kokemaan, mutta lukuisten tasapelien vuoksi HIFK löytyy vasta sarjan viidenneltä tilalta seitsemän pistettä sarjajohtaja Gnistania perässä. Parhaat pelinsä HIFK on pelannut kotikentällään Bolt Arenalla, kohokohtina muun muassa 2-0 voitot TPS:sta ja JäPSistä. Edellisessä ottelussaan HIFK haki arvokkaan vieraspisteen Seinäjoelta 2-2 tasapelillä SJK Akatemiaa vastaan .Juhannusviikolla HIFK taisteli kunniakkaasti Suomen Cupissa KuPSia vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan 1-0 tappioon.

Runkosarjan ensimmäisellä puoliskolla Sami Okkosen miehistöstä ei löytynyt yhtä tykkiä ylitse muiden. Paikoin tehottomuudesta kärsineen joukkueen paras maalintekijä on kolme osumaa tehnyt Mosawer Ahadi. Hänen takanaan tehot ovat jakautuneet tasaisesti, sillä Mustapha Coker ja Sakari Tukiainen ovat osuneet kahdesti ja neljä pelaajaa on merkkauttanut tililleen yhden maalin. HIFK:n suurin vahvuus onkin ollut vahva puolustus, jonka takana maalivahti Joona Tiainen on pelannut jo kuusi nollapeliä. Sarjan avauskierroksella loukkaantunut Erikson Carlos eli tuttavallisemmin Tiquinho on hiljalleen palaillut kokoonpanoon ja on todennäköisesti kokoonpanossa Gnistania vastaan.

Gnistan ja HIFK kohtasivat kauden avausottelussa Bolt Arenalla. Gnistan haki riemukkaan 0-2 vierasvoiton Luca Weckströmin ja Topi Järvisen maaleilla, Jiri Koski nosti itsensä myös sankarien joukkoon torjumalla rangaistuspotkun toisella puoliajalla.

Gnistan palasi muutaman päivän huilin jälkeen sunnuntaina harjoituksiin energiaa täynnä. Joukkueen terveystilanne on kohentunut tauon aikana merkittävästi, sillä kaksi tärkeää palasta palaavat takaisin kokoonpanoon. Kaksi viimeisintä peliä sivusta seurannut Koski on toipunut nilkkavammastaan ja hänen lisäkseen myös Eero Markkanen on keskiviikkona jälleen pelikuntoinen. Sen sijaan Tuukka Andberg on edelleen loukkaantuneena sivussa.

Päävalmentaja Joonas Rantanen odottaa paikallispeleille ominaisesti pienten marginaalien koitosta, mutta tähyää silti optimistisesti tulevaan.

– On selvää, että pelissä on oma latauksensa ja varmasti jonkunlaista jännitystä olemassa, mutta ne kuuluvat asiaan. Ehkä myös yksittäisten tilanteiden merkitys korostuu vielä normaalia enemmän. HIFK on hyvä joukkue ja päästänyt vähemmän maaleja sekä molemmat joukkueet haluavat taatusti hoitaa puolustamisen tarkasti. Meillä on terveystilanne hyvä ja joukkueessa on erinomainen energia ottelun alla, mikä halutaan siirtää myös peliin.

Lisää ottelutapahtumasta voit lukea tästä Katsojan ABC -artikkelista. Mustapekka Areena tulee olemaan ottelussa loppuunmyyty, joten suosittelemme saapumaan ajoissa paikan päälle sekä suosimaan julkisia kulkuvälineitä tai polkupyörää saapuessasi matsiin.