Expomaton otteluennakko: Gnistan vierailee Oulussa lauantaina

Gnistan metsästää paluuta voittojen tielle lauantaina AC Oulua vastaan. Ottelu käynnistyy Raatin stadionin nurmella kello 17:00. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan aloitti sarjan hienosti kahdella voitolla, mutta voittoputki on kääntynyt ikäväksi tappioputkeksi. VPS:aa ja SJK:ta vastaan Gnistan joutui sitkeästä taistelusta huolimatta taipumaan niukkaan tappioon, mutta Hakaa vastaan jäätiin jalkoihin selvin lukemin. Valkeakoskelaiset olivat kaikessa parempia ja veivät kolme pistettä mukaansa 0-3 lukemin. Päävalmentaja Jussi Leppälahti totesi ottelun olleen hyvin vaikea Gnistanille. Aikainen avausmaali vastustajalle ja liian vähän luotua uhkaa hyökkäyspäässä jättivät paljon parantamisen varaa, mutta oppia pyritään ottamaan tulevia otteluita silmällä pitäen.

Kaudesta 2021 lähtien Veikkausliigassa pelannut AC Oulu on aloittanut kautensa nihkeästi. Viiden kierroksen jälkeen laivastonsiniset ovat vielä ilman voittoja ja pistepussi on karttunut ainoastaan kahdella tasapelipisteellä. Oululaisten peleissä verkko heiluu molemmissa päissä, sillä viiden kierroksen jälkeen AC Oulu on tehnyt jo kahdeksan maalia ja päästänyt 11.

Oulussa laitettiin valmennustiimiä uusiksi tälle kaudelle. Pelillisen prosessin kehittäjäksi värvättiin Tuomas Silvennoinen HJK:n organisaatiosta, mutta vaadittavien lisenssien puuttumisesta johtuen kokenut Rauno Ojanen kantaa kuitenkin päävastuun kokonaisuudesta. Pelaajapuolella merkittävimmät menetykset koettiin puolustuspäässä, joka meni käytännössä kokonaan uusiksi. Lisäksi Gnistanistakin tuttu laitahyökkääjä Luquinhas palasi takaisin isiensä maille Brasiliaan. Menetyksien paikkaajiksi on hankittu tukku mielenkiintoisia ulkomaalaispelaajia. Alkukaudesta merkittävintä roolia ovat näytelleet yhdysvaltalaishyökkääjä Justin Rennicks sekä kreikkalainen keskikentän hyökkäävä pelaaja Dimitris Metaxas. Vaarallinen brittikärki Ashley Coffey on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin viime kaudella jäi eli iskien maaleja tasaiseen tahtiin.

Gnistanin taival Suomen Cupissa päättyi keskiviikkona kärsittyyn tappioon VJS:aa vastaan. Joukkue ei kauaa tappiota surrut vaan käänsi katseensa välittömästi lauantain sarjaotteluun. Päävalmentaja Leppälahden mukaan lyhyeksi jäävä valmistautumisaika on pyritty käyttämään hyväksi mahdollisimman tehokkaasti. Gnistan on harjoitellut täysillä sekä torstaina että perjantaina ja Ouluun matkustetaan jo tänään.

Leppälahti painottaa, että muutamista tappioista huolimatta aihetta suurempaan hätään ei ole.

-Ei meidän tarvitse muuttaa isommin asioita pelissämme. Pitää ymmärtää henkisesti että ollaan ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa, ja olla henkisesti vahva hyvien ja huonojen hetkien aikana, joita tulee tällä kaudella vuorotellen. Olemme nousija, jonka on taisteltava jokaisesta pisteestä ja toivottava että tuuri on puolellamme, kaikki muut haihattelut pitää unohtaa. Joukkue on pelannut aika tasaisesti omalla tasollaan läpi kauden, ainoastaan Interiä vastaan oltiin pidempiä jaksoja vähän epäintensiivisiä mutta voitettiin se peli. Pitää puolustaa tasavoimatilanteet laidoilla intensiivisemmin, ei voi hörppiä helppoja maaleja ja sitten saadaan varmasti mahdollisuus voittaa.

-Kokoonpanon terveystilanne näyttää ihan hyvältä, paitsi keskikentällä on muutamia loukkaantumisia. Roman Eremenko ja Vertti Hänninen ovat edelleen sivussa, Tomás Castro palaa kokoonpanoon, mutta hänellä on vasta yksi täysi treeniviikko alla. Elias Äijälä on ollut muutaman viikon sairaslomalla, mutta on palailemassa harjoituksiin.

Gnistanin virallinen yhteistyökumppani olutravintola Jano järjestää kisastudion kello 15 alkaen. Tule paikalle seuraamaan ottelua ja nauttimaan tunnelmasta!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.