Gnistan matkustaa lauantaina Vaasaan

Gnistan metsästää jatkoa hienolle alulleen Veikkausliigassa lauantaina VPS:n vieraana. Ottelu alkaa Vaasan Lemonsoft Stadionin nurmella kello 18:30. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan on todistellut salonkikelpoisuuttaan Veikkausliigassa toden teolla sarjan alkukierroksilla. Avauskierroksella kaatui Inter Ogelissa 2-1 lukemin ja viime kierroksella Kipinä haki Tammelasta vieraspinnat todellisessa maali-iloittelussa. Ilves johti puoliajalla kahdella maalilla ja käväisi kahden maalin karkuteillä myös toisen puoliajan aikana, mutta huikean viimeistelytehon viimeisen puolituntisen aikana löytänyt Gnistan vei ottelun nimiinsä 4-6 lukemin. Pääroolissa Ilveksen kaadossa olivat hattutempun laukonut Joakim Latonen sekä ottelun viimeisen vitosen maaleillaan ratkaissut Benjamin Tatar. Heidän ohellaan myös Pauli Katajamäki pääsi maalin makuun.
Ottelun jälkeen lähes sanaton päävalmentaja Jussi Leppälahti kiitteli sekä joukkuettaan että Ogelista paikalle saapunutta kannattajajoukkoa.

Vaasan Palloseura ovat hävinneet viimeksi sarjaottelun 27.6.2023. Huikean loppukauden pelannut VPS sijoittui viime kaudella kolmanneksi ja tällä kaudella Jussi Nuorelan suojatit ovat jatkaneet tuloksellisesti siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Pelillisesti ”Vepsu” ei ole vielä esittänyt ihmeitä, mutta joukkue voi nojata valmennusjohdon luomaan pelisysteemiin, joka osoitti toimivuutensa jo viime kauden aikana. VPS kaatoi avauskierroksella Hakan vieraissa 1-2 lukemin ja edellisessä ottelussaan pisteet tasattiin Pohjanmaan derbyssä SJK:ta vastaan 1-1 lukemin.

VPS maksoi menestyksestään kovaa hintaa talvella, kun viime kauden ehdottomat onnistujat Peter Michael ja Tyler Reid lähtivät odotetusti ulkomaille ja luottopuolustaja Juhani Pikkarainen siirtyi hieman yllättäen Ilvekseen. VPS:n onneksi suurin osa viime kauden rungosta kuitenkin jatkoi joukkueessa ja Vaasaan hankittiin muun muassa Martti Haukiojan ja Juho Hyvärisen kaltaisia kokeneita pelimiehiä, joten Vepsu saa tälläkin kaudella kasaan takuuvarmaa pääsarjatasoa olevan miehistön. Hyökkäyksessä maalikunkku Michaelia ei edes lähdetty korvaamaan yksi yhteen vaan joukkueeseen hankittiin peräti kolme uutta hyökkääjää ulkomailta. Vaasassa toivotaan, että uudet hankinnat tanskalaisen Mads Borchersin johdolla sulautuvat Nuorelan pelisysteemiin yhtä hienosti kuin Michael. Nuori hyökkääjä Roni Hudd esitti hienoja otteita viime kaudella ja on hyvin mahdollinen läpimurto-pelaaja jo kuluvan kauden aikana.

Gnistanin maalijuhlat saivat jatkoa tiistaina, kun joukkue raivasi VJS/2:n tieltään Suomen Cupissa 1-8 lukemin. Cup-ottelun jälkeen katseet kuitenkin käännettiin välittömästi lauantain otteluun, jossa Kipinä on jälleen ison haasteen edessä.

-Ihan hyvillä mielin lähdetään peliin. Lähdetään haastamaan kovaa vastustajaa. Tiistain matsin jälkeen käännettiin välittömästi katseet lauantaihin. Ollaan tehty ihan perusvalmistautuminen eli palauteltiin ja harjoiteltiin, sanoo Leppälahti.

Vaasasta lähdetään hakemaan kolmea pistettä tutulla reseptillä.

-Yritetään prässätä mahdollisimman hyvin ja aktiivisesti ja tehdä paikoista maalit.

Kokoonpanon osalta tilanne on pysynyt aika lailla muuttumattomana. Pitkäaikaistoipilaiden Vertti Hännisen ja Tomás Castron lisäksi Jukka Raitalan pelikunto on arvoitus ja selviää vasta lähempänä ottelua.

Gnistanin virallinen yhteistyökumppani olutravintola Jano järjestää kisastudion kello 17 alkaen. Tule paikalle seuraamaan ottelua ja nauttimaan tunnelmasta!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.