Kuva: Kalevi Hämäläinen

Tasapeli Tammisaaressa

Gnistan ja liiganousun varmistanut EIF tasasivat pisteet Ykkösen ylemmän jatkosarjan viimeisen kierroksen ottelussa.

Gnistan sai otteluun todellisen salama-alun, kun Joakim Latonen laukoi joukkueen johtoon vain kahdeksan sekunnin pelin jälkeen. Gnistan pelasi avauspotkun jälkeen pitkän pallon EIF:n kenttäpuoliskolle, jossa EIF-puolustuksen ja maalivahti Ramilson Almeidan virheestä pallo ajautui Latoselle, jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään maaliin. Johtoasema ei kuitenkaan pitkään kestänyt, sillä 7. peliminuutilla Simon Lindholm tasoitti lukemiksi 1-1 ohjauksella maalin edestä. Maalijuhla jatkui muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Noah Lundström ehti ensimmäisenä Gnistan-vahti Otso Linnaan torjunnan irtopalloon ja vei isännät johtoon.

Panoksettoman kamppailun ensimmäinen puoliaika eteni aina taukoon asti tasaisesti. Molemmat joukkueet saivat luotua muutamia lupaavan oloisia hyökkäyksiä, mutta enempää maaleja ei nähty. Tauolle lähdettiin EIF:n johtaessa peliä lukemin 2-1.

EIF siirtyi 3-1-johtoon heti toisen puoliajan alussa, kun 47. peliminuutilla Lucas Kaufmann sijoitti pallon Gnistan-maalin alakulmaan puolittaisen läpiajon päätteeksi. Kymmenen minuuttia myöhemmin EIF:llä oli erinomainen mahdollisuus lisätä johtoaan, kun Tobias Fagerström pääsi laukomaan läheltä. Otso Linnas oli kuitenkin hereillä maalillaan ja venyi näyttävään torjuntaan.

Gnistan tuli otteluun mukaan 78. minuutilla, kun Eero Markkasen komea kaukolaukaus painui EIF:n maaliin. Lisää oli tulossa, sillä vain muutamaa minuuttia myöhemmin Topi Järvinen toi Gnistanin tasoihin komealla nostolla yli EIF-maalivahdin puolittaisen läpiajon päätteeksi. Tuomarin pillin soidessa päätösvihellyksen merkiksi taululla oli lukemat 3-3, joten pisteet menivät jakoon tasapelin myötä.

– Tätä peliä on turha nyt ruotia liiaksi. Saimme puristettua tasapelin haastavan viikon päätteeksi. Nyt kaikki katseet ja keskittyminen laitetaan karsintoihin. Tulemme tekemään lujasti töitä, että olemme parhaimmillamme kahden viikon päästä ja saavutamme paikan Veikkausliigan karsinnassa, kommentoi Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen ottelun jälkeen.

Ykkösen jatkosarjojen viimeiset kierrokset pelattiin tänään. Päivän tulosten myötä MP ja SJK Akatemia kohtaavat toisensa Ykkösen nousukarsintojen ensimmäisessä osassa. Otteluparin voittaja kohtaa Gnistanin Oulunkylän Mustapekka Areenalla ottelussa, jonka alustavaksi pelipäiväksi on merkitty 21.10 ja sen voittaja eteen Veikkausliigan karsintoihin. Ottelun lipunmyynnistä tiedotetaan lisää ensi viikon aikana.