Maalittomasta tilanteesta toiseen osaotteluun

Gnistan ja IFK Mariehamn aloittivat liigakarsinnan keskiviikkona loppuunmyydyn Mustapekka Areenan yleisön edessä. Maaleja ei nähty, joten sunnuntain toiseen osaotteluun jäi kaikki avoimeksi.

Mustapekka Areenalle saapui koleana keskiviikkona Gnistanin ennätysyleisö 1622 katsojaa todistamaan 99-vuotisen seurahistorian tärkeintä kamppailua. Ottelu käynnistyi tasaisesti eikä kumpikaan onnistunut ottamaan selvää hallintaa pelitapahtumista. Gnistan sai ensimmäisen vartin aikana luotua muutaman vaarallisen hyökkäyksen vieraiden maalia kohti, mutta laukauksia ei vielä nähty.

25 minuutilla Gnistan loi ensimmäisen hyvän maalintekotilanteen, kun Momodou Sarr löysi keskityksellä takatolpalle hiipineen Joakim Latosen. Latosen kulma jäi kuitenkin pieneksi ja pusku suuntautui sivuverkkoon.

Kohti ensimmäisen jakson loppua vieraat alkoivat saada parempaa otetta pelistä. Paine tuotti myös muutamia erittäin vaarallisia maalipaikkoja, mutta Gnistan-puolustus ja Jiri Koski maalilla selvittivät tilanteet. Tauolle mentiin Oulunkylässä maalittomassa tasatilanteessa.

IFK Mariehamn jatkoi toisen jakson alusta hyvin ja antoi painetta Gnistanin puolustukselle. Puolustus onnistui kuitenkin blokkaamaan vieraiden yritykset.

Puoliajan edetessä Gnistan pääsi paremmin etenemään maarianhaminalaisten maalia kohti, mutta vieraat puolustivat tarkasti ja hyvät maalipaikat olivat kiven alla. Joakim Latonen pääsi kokeilemaan muutaman kerran, mutta laukaukset kilpistyivät puolustukseen.

Ottelun loppu oli tarkkaa pelaamista molemmilta alakerroilta ja lopulta taululla olivat päätösvihellyksen soidessa 0-0 lukemat. Kaikki jäi siis auki sunnuntaina Maarianhaminassa pelattavaan toiseen osaotteluun.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi, että sunnuntaihin lähdetään hyvistä asemista.

-Odotetunlainen pelin kuva, ei sinänsä yllätyksiä. Olemme olleet haavoittuvaisia tilanteenvaihdoissa edellisissä peleissä ja halusimme nyt huolehtia tasapainosta paremmin. Se onnistui, toisaalta hyökkäysuhkaa oli myös sen johdosta vähemmän. Pelissä oli hetkiä kun olisimme vaan voineet edetä vauhdikkaammin ja toisaalta myös hetkiä kun parilla sivuttaissyötöllä olisi ollut iso tila edetä. Olen tyytyväinen meidän peli-ilmeeseen. Tärkeintä, että kaikki on auki sunnuntaille. Meillä on edelleen hyvä mahdollisuus voittaa tämä ottelupari.