Lauantaina mitellään nousukarsintapaikasta

Gnistan kohtaa lauantaina karsintafinaalissa sarjan todellisen yllättäjän SJK Akatemian. Ottelu pyörähtää käyntiin Oulunkylän Mustapekka areenalla kello 15:00.

Jatkosarjan ensimmäisen vaiheen viimeisessä ottelussa Gnistan tasasi EIF:n kanssa pisteet 3-3 lukemin. Joakim Latosen alkusekunneilla iskemän johto-osuman jälkeen isännät karkasivat jo 3-1 johtoon ja pitkään näyttikin siltä, että Gnistan kärsisi ensimmäisen tappionsa sitten heinäkuun. Keltaiset osoittivat kuitenkin jälleen venymiskykyä nousten Eero Markkasen ja Topi Järvisen maaleilla rinnalle. Päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen siihen, että joukkue pystyi puristamaan tappioaseman tasapeliksi, mutta käänsi samantien katseen tulevaan karsintakoitokseen. Viime viikolla Gnistan huilasi odotellen vastustajaa Ykkösen karsinnan finaaliin. Vastustajaksi selviytyi lopulta SJK Akatemia, jonka Gnistan on onnistunut lyömään tällä kaudella jo kolmeen otteeseen.

Loistavan kauden pelanneen SJK Akatemian paikkaa Ykkösen karsintafinaalissa voidaan pitää täysin ansaittuna, sillä joukkue kaatoi katsintojen ensimmäisessä vaiheessa MP:n vieraissa komeasti 1-4 lukemin. Nuori joukkue väläytteli vaarallisuuttaan useaan otteeseen jo runkosarjassa ja tahti vain parani ylemmän jatkosarjan ensimmäisessä vaiheessa. Tässä vaiheessa isoksi kysymysmerkiksi nousee SJK Akatemian mahdollisuus pelata Veikkausliigaa, jossa pelaa myös SJK:n edustusjoukkue. Kaikesta huolimatta Gnistan joutuu tekemään finaalissa täyden päivätyön kaataakseen yllätysvalmiin vastustajansa.

Stevie Grieven valmentama SJK Akatemia pursuaa nuoria lahjakkaita pelaajia, jotka ovat tyrkyllä SJK:n edustusjoukkueeseen ensi kaudeksi. Kauden ratkaisuhetkillä avainrooliin ovat nousseet erityisesti hyökkäävä keskikenttäpelaaja Kasper Paananen sekä nopea ja tekninen laituri Olatoundji Tessilimi. Heidän lisäkseen 20-vuotias kapteeni Denis Cukici on ollut joukkueelleen elintärkeä pelaaja keskikentän pohjalla.

Joukkueet ovat tulleet tällä kaudella tutuiksi toisilleen, sillä lauantaina edessä on jo neljäs kohtaaminen. Runkosarjassa Gnistan voitti Oulunkylässä 5-2 ja Seinäjoella 0-1. Ylemmässä jatkosarjassa Kipinä nappasi 3-2 voiton jännittävän ja vaiherikkaan ottelun päätteeksi johtotähtenään hattutempun iskenyt Joakim Latonen.

Kahden viikon tauko peleistä antoi Gnistanille mahdollisuuden pitää viime viikolla muutaman päivän huilitauon. Sen jälkeen katseet on kuitenkin käännetty tiukasti tulevaan karsintaan ja pääasiassa on keskitytty oman pelin hiomiseen. Päävalmentaja Rantanen lupaa kentällä nähtävän vahvan Gnistanin, jolla on kaikki edellytykset pelata kauden paras ottelunsa. Lähtökohdat lauantaille ovat terveystilanteen osalta kohtalaisen hyvät, sillä varmoja poissaolijoita ei pitkäaikaistoipilaiden Matias Paavolan ja Keaton Isakssonin lisäksi ole. Laitapuolustaja Henrik Ölanderilla on tilillään seitsemän keltaista korttia, joka tarkoittaa Palloliiton säännöissä kahden ottelun pelikieltoa. EIF-pelistä sivussa ollut Ölander joutuu siis huilaamaan myös vielä lauantain ottelun.

Hienon kauden keskikentän pohjalla pelannut kokenut Medo vakuuttaa Gnistanin olevan valmis haasteeseen.

– SJK Akatemialla on mahtava joukkue, jossa on paljon nuoria ja lahjakkaita pelaajia. Kaikki kolme peliämme heitä vastaan ovat olleet jännittäviä. Meillä on positiivinen henki joukkueen sisällä ja pääsemme tuoreina otteluun tämän pienen tauon. Jokainen joukkueessa tiedostaa huomisen ottelun tärkeyden ja olemme takuulla valmiita taisteluun. Pitäkäähän meteliä Gnistan-perhe!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.