Kuva: Kalevi Hämäläinen

Lauantai lähestyy – ”Tunnelma jengissä on hyvä”

Gnistanin ja SJK Akatemian välinen nousukarsintaottelu Mustapekka Areenalla alkaa lauantaina 21.10. klo 15.00.

Ykkösen jatkosarjan päätteeksi toiseksi sarjassa sijoittunut Gnistan avaa syksyn karsintaottelut lauantaina kotikentällään, jossa se saa vastaan SJK Akatemian. Ottelun panoksena on paikka Veikkausliigan kaksiosaiseen karsintaa KTP:ta tai IFK Mariehamnia vastaan. Gnistanin edellisestä ottelusta on vierähtänyt muutaman viikon verran ja joukkue on päässyt valmistautumaan rauhassa lauantaina kamppailuun SJK:ta vastaan.

– Pidimme parin päivän vapaan viime viikolla, mutta muuten olemme harjoitelleet normaalisti. Olemme analysoineet pelaamista ja löytäneet sieltä asioita, joita pystymme vielä parantamaan ja jotka ovat tärkeitä karsintapeleissä. Näiden lisäksi treeneissä on korostunut intensiivisyys, kertoo päävalmentaja Joonas Rantanen.

Kuluva kausi on ollut pisteiden ja sarjasijoituksen puolesta Gnistanin miesten edustusjoukkueen historian paras, sillä joukkue ei ole aiemmin sijoittunut toiseksi maamme toiseksi sarjatasolla. Rantasen mukaan joukkueella riittää nälkää liigakarsintojen suhteen.

– Tunnelma jengissä on hyvä. Kaikki haluavat päästä pelaamaan Veikkausliigan karsintaa ja sen saavuttamiseksi on lauantaina pelattava hyvä ottelu.

Gnistan on kohdannut SJK Akatemian kolmesti tämän kauden aikana ja kaikki ottelut ovat päättyneet keltapaitojen voittoon. Joukkueiden välinen edellinen ottelu pelattiin 1. lokakuuta Oulunkylän Mustapekka Areenalla. Tuolloin Gnistan oli parempi maalein 3-2, mutta ottelun loppuhetkillä vimmatusti tasoitusta hakenut SJK oli lähellä yltää aina tasapeliin asti.

– SJK Akatemian profiili on läpi kauden ollut samanlainen, vaikka he tekevätkin ottelukohtaisia muutoksia. Taitavia sekä nopeajalkaisia pelaajia ja joukkueen vahvuudet ovat hyökkäyspelissä. Olemme löytäneet keinot aikaisemminkin pelata heitä vastaan ja niin löydämme nytkin, päättää Rantanen.

Voit ostaa lippusi lauantain otteluun tästä. Veikkausliigan karsintojen ensimmäinen ottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona tai torstaina. Toinen osaottelu pelataan puolestaan ensi viikon sunnuntaina. Liigakarsintojen voittaja pelaa kaudella 2024 Veikkausliigassa ja häviäjä puolestaan sarjauudistuksen takia Ykkösliigaksi kutsuttavalla maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.