Kauden ratkaisuhetket edessä sunnuntaina

Kaksiosainen nousukarsinta Gnistanin ja IFK Mariehamnin välillä huipentuu sunnuntaina, kun nousija ratkaistaan viimeistään rangaistuspotkujen kautta. Ratkaisuottelu käynnistyy Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla kello 15:00. Jos et ole lähdössä paikanpäälle kannustamaan Gnistania voittoon, Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Ensimmäinen osaottelu oli odotetun tasainen taistelu, jossa ei maaleja nähty eikä maalipaikoilla juurikaan mässäilty. Gnistan pyrki ottelusuunnitelmansa mukaisesti pitämään palloa, mutta riskejä ei hyökkäyspäässä juurikaan otettu ja IFK Mariehamnin tarkka puolustuspelaaminen piti Kipinän poissa laadukkailta maalipaikoilta. Etenkin ensimmäisen puoliajan loppua hallinneella IFK Mariehamnilla oli ottelussa enemmän paikkoja maalintekoon, mutta niin ikään Gnistanin puolustus onnistui mainiosti iltapuhteessaan. Päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen ja aiempaa parempaan pelilliseen tasapainoon, mutta näki muutamia kehityskohteita hyökkäyspelaamisessa.

IFK Mariehamn on aiemmilla kausilla tunnettu kohtalaisen vahvana kotijoukkueena, mutta kuluneella kaudella kotikentällä on ollut yhtä vaikeaa kuin vieraissakin. Kauden aikana Grönvitt voitti kotonaan vain kaksi ottelua ja keräsi yhteensä 10 pistettä 13 ottelussa. Sunnuntaina joukkue on ennen kaikkea henkisesti kovassa paikassa kotiyleisönsä edessä, sillä ahvenanmaalaiset ehdottomasti odottavat joukkueensa pelaavan ensi kaudellakin Veikkausliigaa. IFK Mariehamn saa 24 sarjaottelussa pelanneen ykkösmaalivahtinsa Elmo Henrikssonin takaisin kokoonpanoon.

On kuitenkin selkeä tosiasia, että alemmalta sarjatasolta ponnistava Gnistan on ottelussa selkeä altavastaaja. Kipinä voi hakea uskoa kovaan haasteeseen kuluvan kauden vierasotteluistaan, jotka ovat sujuneet varsin mallikkaasti. Gnistan voitti Ykkösen 13 reissupeleistään kahdeksan, hävisi vain kerran ja keräsi yhteensä vieraspeleistään 28 pistettä. Tilanne kokoonpanon suhteen parantunee entisestään, sillä nenämurtumasta kärsinyt Toni Takamäki on todennäköisesti jälleen pelikuntoinen. Päävalmentaja Rantanen lupaa joukkueensa jättävän kaiken kentälle sunnuntaina.

Sunnuntain pelistä ei panosta puutu, mutta kapteeni Jiri Kosken mukaan joukkueessa on rento tunnelma ja valmistautuminen on sujunut normaalien rutiinien mukaisesti.

– Kopissa on ollut rento tunnelma ja rutiinit ovat jatkuneet normaalisti, niin kuin koko kauden ajan. Muutoksiin ei ole ollut tarvetta, vaikka kauden isoin peli onkin tiedossa. Keskiviikon avauspeli oli aika normaali ensimmäinen ottelu, jossa molempien pelaaminen oli hieman varovaista, mutta minusta tuntui että peli oli kuitenkin melko kontrollissa. Tietenkin tarvitsemme enemmän uhkaa vastustajan maalille sunnuntaina ja uskon, että löydämme tarvittavat paikat voittoa varten.

Saarelle on matkustamassa varsin mukava määrä Kipinäyhteisön jäseniä omiaan kannustamaan. Koski haluaa kiittää kannattajia jo tässä vaiheessa.

– Kiitos koko Kipinäyhteisölle kaudesta! Peleissä on ollut mahtava tunnelma ja jokainen teistä on ollut osana tätä historiallista vuotta. Nyt me haluamme palkita niin meidät, kuin kaikki ogelilaiset tuomalla Veikkausliigapaikan Maarianhaminasta!

Gnistanin matkassa Maarianhaminaan mukana Ventoniemi ja Karren!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.