Kuva: Kalevi Hämäläinen

Joakim Latosen hattutemppu oli liikaa SJK:lle

Gnistan nappasi tärkeän voiton SJK Akatemiasta Joakim Latosen maaleilla.

Gnistan sai illalle loistavan alun, kun kovassa vireessä oleva Joakim Latonen maalasi viidennessä perättäisessä ottelussa. Maaliin syötön antoi Momodou Sarr. Kotijoukkue oli vahvemmin pallossa ensimmäinen 20 minuutin ajan, mutta vierasjoukkue SJK Akatemia pääsi kuitenkin muutamia kertoja luomaan painetta Gnistanin -puolustukselle vastahyökkäyksien kautta.

Ottelun 30. peliminuutilla Gnistanille tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse asteli Joakim Latonen, joka lisäsi Gnistanin johtoa illan toisella osumallaan. Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa SJK:n Olatoundji Tessilimi karkasi läpiajoon, mutta miehen lopullinen ratkaisu jäi viipymään ja Gnistan -puolustus pääsi väliin. Puoliajalle lähdettiin tilanteessa 2-0.

SJK Akatemia aloitti ottelun toisen jakson tehokkaasti, sillä Bob Nii Armah kavensi lukemiksi 2-1 vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Vastoin ensimmäisen puoliajan kulkua SJK Akatemia oli selkeästi vaarallisempi osapuoli toisen puoliajan alussa ja sai luotoa kavennusmaalin jälkeen muutaman maalipaikan, mutta Gnistanin onneksi vieraiden viimeistely ontui. Tästä huolimatta verkko heilui seuraavan kerran SJK-päädyssä ja asialla oli jälleen hattutempun viimeistellyt Joakim Latonen, joka pääsi hyödyntämään SJK-puolustuksen virheen ja lisäsi Gnistanin johdon kahteen maaliin.

Turvallisen tuntuinen johtoasema ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä Artur Atarah toi SJK:n takaisin peliin vain muutaman minuutin myöhemmin syntyneellä kavennusmaalilla. Ottelun loppua kohti paine Gnistanin kenttäpuoliskolla kasvoi SJK:n hakiessa tasoitusta. Paras paikka siunaantui Tessilimille, mutta Jiri Kosken torjunta esti maalin syntymisen puolittaisesta läpiajosta. Lähemmäksi SJK ei enää päässyt, joten pisteet jäivät Oulunkylään maalein 3-2. Tulos pitää elossa Gnistanin toiveet suorasta noususta Veikkausliigaan, mutta tämä edellyttää sitä, että EIF ei voita huomenna Turun Palloseuraa. Mikäli EIF ei onnistu ottelusta nappaamaan voittoa, niin Ykkösen voittaja ratkaistaan ensi viikonloppuna, kun EIF ja Gnistan kohtaavat toisensa Tammisaaressa.

– Pelissä oli paljon erilaisia vaiheita, mutta tärkeintä on tietysti, että voitimme. Ensimmäisellä jaksolla hyökkäsimme todella hyvin ja saimme useamman paikan, vaikka SJK pääsi myös riistojen jälkeen hyökkäämään isoihin tiloihin. Toinen jakso oli meille vaikea ja osin sekava. Huomenna tiedämme kuinka kausi jatkuu. Nyt palaudutaan ja sen jälkeen aletaan valmistatumaan tulevaan, kommentoi Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen ottelun jälkeen.