Gnistanilla voittoisa kauden päätös

Ensi kaudeksi Kakkoseen nouseva Gnistan päätti kauden 2023 voitokkaasti kaataen PPJ:n 2-1 Vera Saastamoisen maaleilla.

Tuulisessa ja koleassa syyskelissä pelatussa ottelussa Gnistanilla oli voittamalla vielä mahdollisuus Etelälohkon ykkössijaan, sen sijaan vierailija PPJ:llä ei pelissä isompaa panosta enää ollut.

Gnistanilla oli käynnistysvaikeuksia koko ensimmäisen nelivitosen ajan. Syöttöpeli oli huolimatonta ja pallo päätyikin usein joko vastustajan jalkaan tai päätyrajan ulkopuolelle. Ensimmäisen kaksikymppisen aikana Gnistanille kuitenkin siunaantui loistava mahdollisuus siirtyä johtoon Vera Saastamoisen irrottua läpiajoon, mutta maalikuningattaren sihdissä oli tällä kertaa parantamisen varaa ja sijoitus painui ohi maalin.

Tiukalla taisteluasenteella kehissä ollut PPJ oli koko ajan hyvin pelissä mukana, mutta Paula Kottonen piti torjunnoillaan pelin maalittomissa lukemissa.

Aivan puoliajan loppuhetkillä Gnistan sai lopulta kaipaamansa avausmaalin, kun rangaistusalueella vapaaksi irronnut Saastamoinen harhautti maalivahdin ja sijoitti hallitusti kauden 30. maalinsa.

Toisella puoliajalla pelin kuva pysyi aika lailla samanlaisena. Gnistan pyrki tuttuun tyyliinsä hallitsemaan palloa ja murtamaan vastustajan linjoja syöttöpelin turvin, mutta edelleen syötöt päätyivät usein väärään osoitteeseen.

Gnistan tarrasi vahvasti kiinni ottelun voittoon ottelun 63. minuutilla Vera Saastamoisen iskiessä illan toisen maalinsa. Heinäkuussa joukkueen riveihin liittynyt laitapuolustaja Elina Salmi nousi hienosti pallon kanssa keskustaan ja syötti vasemmalle laidalle Saastamoiselle, joka tulitti tarkan laukauksen takakulmaan.

Sinnikäs PPJ nousi mukaan pistetaisteluun ottelun 86. minuutilla Erika Pajusen kaventaessa lukemiksi 2-1 tarkalla laukauksella noin 20 metristä. Ottelun loppuhetkillä vieraat jahtasivat tiukasti tasoitusta ja pallo pyöri muutamaan otteeseen vaarallisesti Kottosen vartioiman Gnistan-maalin tuntumassa, mutta takaiskuilta lopulta vältyttiin.

– Vähän oltiin ”lomamoodissa” tänään, mutta onneksi otettiin kolme pistettä. Hieno päättää kausi voittoon!, kommentoi päävalmentaja Mikko Rantala.

Gnistanin naisten edustusjoukkueen kausi 2023 on nyt paketissa. Keltaiset päättivät kauden sarjanousijalle arvoisella tavalla voittamalla kuusi viimeistä otteluaan, mutta se riitti lopulta vain lohkon kakkossijaan PK-35/2:n vietyä ansaitusti ykköspaikan nimiinsä. Kotikentällään Ogelissa Gnistan oli lyömätön: Kipinä voitti kaikki 11 kotiotteluaan maalierolla 40-4.

Mikko Rantala on syystäkin ylpeä joukkueestaan.

-Aivan loistava kausi kokonaisuudessaan. Iso kiitos jokaiselle pelaajalle. Olen todella ylpeä tästä hienosta joukkueesta.