Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan taipui Maarianhaminassa

IFK Mariehamn oli tyly isäntä Gnistanille ja nappasi liigapaikan varmistaneen voiton maalein 3-0.

IFK Mariehamn aloitti ottelun vahvasti ja joukkue loi heti ensimmäisistä minuuteista lähtien painetta kohti Gnistanin maalia. Vaarallisia maalipaikkoja ei joukkue onnistunut luomaan lukuisista erikoistilanteista huolimatta. Ensimmäisen 30 minuutin aikana Gnistan kyttäsi maalipaikkoja vastahyökkäyksistä, mutta yrityksen pysähtyivät usein vahvasti puolustaneeseen kotijoukkueen puolustukseen.

Puoliajan loppua kohti Gnistan pääsi paremmin peliin mukaan ja keltapaidat onnistui paremmin IFK:n puolustuksen murtamisessa vastahyökkäysten kautta, mutta viimeiset ratkaisut olivat kuitenkin heikkoja. Ottelun avausmaali nähtiin 40. peliminuutilla, kun Tehe Olawale sijoitti tarkalla laukauksella noin kymmenestä metristä isännät johtoon. Juuri ennen taukovihellystä kotijoukkueen Jamie Hopcutt karkasi läpiajoon, mutta miehen viimeistely ontui pahemman kerran. IFK oli vahvempi joukkue ensimmäisen puoliajan aikana ja tauolle lähdettiin ansaitusti lukemissa 1-0.

Vaikean ensimmäisen jakson jälkeen Gnistan pääsi peliin paremmin mukaan heti toisen jakson alusta ja aina peli-ilmeestä lähtien keltapaidat haastoivat IFK:ta aivan eri tavalla. Oikeastaan koko otteluparin aikana maalipaikoille murtautuminen tuotti Gnistanille haasteita ja tämä näkyi myös tänään Maarianhaminassa.

Kamppailun 70. minuutilla Kipinä oli lähellä tasoittaa ottelun, kun Joakim Latonen puski vaarattoman oloisessa tilanteessa pallon IFK-maalin tolppaan. Gnistanin epäonneksi IFK käynnisti tilanteen jälkeen vastahyökkäyksen, josta Jamie Hopcutt sijoitti tarkalla laukauksella lukemiksi 2-0. Muutamaa minuuttia Hopcutt oli lähellä lyödä viimeisen naulan Gnistanin arkkuun, mutta laukaus rangaistusalueen sisältä painui ohi maalin. Lopussa Gnistan haki kavennusmaali riskien kautta ja lopulta kulmapotkun jälkeen IFK:n Alvaro Ngamba karkasi läpiajoon, jonka päätteeksi mies niittasi pallon tyhjään Gnistan-maalin. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin tämän myötä 3-0 ja se tarkoittaa sitä, että Gnistan pelaa kaudella 2024 Ykkösliigassa.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli pettynyt ottelun lopputulokseen, mutta jakoi silti tunnusta joukkueelleen.

– Jäimme ottelun alussa paineen alle. Selvisimme siitä, mutta moni asia kertaantui meidän hyökkäysten ollessa tosi lyhyitä. Toisella jaksolla päästiin vähän paremmin mukaan, mutta ei riittävästi. Parempi joukkue tämän otteluparin voitti. Tappio on iso pettymys ja olen surullinen pelaajien sekä kaikkien meidän puolesta, että valtava työmäärä ei kantanut ihan loppuun asti. Samalla tunnen ylpeyttä tästä erittäin sitoutuneesta ryhmästä.