Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan murskasi LoPan vierasottelussa

Nousukrapulasta ei ollut tietoakaan sunnuntaina, kun Gnistan takoi LoPaa vastaan tylyt 0-8-voittolukemat. Vera Saastamoinen oli jälleen alkuillan kuningatar kolmella maalillaan ja hänen lisäkseen maaleja iskivät Elli Auvinen(2), Senni Espo, Iina-Kaisa Viheriävaara sekä Vilma Lanki.

Asetelmat Lohjan visiitille olivat selkeät, sillä Gnistan oli jo varmistanut nousun ja LoPa putoaisi ensi kaudeksi neloseen. Peli pelattiin hienolla Harjun kentän nurmella, josta ilman isompia paineita pelannut Gnistan otti illan aikana kaiken ilon irti.

Ottelun alussa LoPa tosin säikäytteli vieraitaan laukomalla pallon Paula Kottosen vartioiman maalin yläristikkoon. Ilmeisesti tämän tilanteen herättämänä Gnistan kuitenkin otti ottelun hallintaansa eikä jatkossa paremmuudesta epäselvyyttä jäänyt.

Vera Saastamoinen aloitti maalijuhlat ottelun 11. minuutilla survomalla lähietäisyydeltä pallon verkkoon Isabella Lievosen antamasta vapaapotkusta ja vain kolme minuuttia myöhemmin pallon lohjalaisten verkkoon laukoi Senni Espo, joka tuikkasi sisään Oona Sihvolan keskityksen.

Gnistan hallitsi tämän jälkeen palloa ja pelin tempo pysyi Gnistanin näpeissä. Vera Saastamoinen iski illan toisen osumansa 20. minuutilla Saara Leppäsen esityöstä ja tämän jälkeen ottelun ainoa jännityksen aihe oli, että kuinka monta maalia Gnistan iskisi ja saisiko maalikuningattaren tittelistä taisteleva Saastamoinen hattutempun täyteen.

Laitahyökkääjä Elli Auvinen iski vielä kaksi pikamaalia Saara Leppäsen antamista kulmapotkuista aivan ensimmäisen nelivitosen loppuun. joten Gnistan lähti puoliajalle varsin mukavassa viiden maalin johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi melko tahmeasti ja ottelun tempo laski. Nelivitosen ensimmäisellä puoliskolla ei maaleja nähty ja peli olikin hetkittäin enemmän Gnistanin kenttäpuoliskolla kuin LoPan päädyssä. Ottelun loppua kohti painopiste kuitenkin taas kääntyi LoPan päätyyn ja lopulta Iina-Kaisa Viheriävaara vapautui Vilma Lankin syötöstä läpiajoon ja sijoitti pallon hallitusti oikeaan takakulmaan.

Ottelun viimeisellä kympillä Gnistan kaunisteli johtoaan vielä kahdella maalilla. Ensin vasen laitahyökkääjä Vilma Lanki laukoi illan seitsemännen Senni Espon kanssa juonitun kauniin seinäsyöttö-kuvion päätteeksi ja lopulta vahvaa riistopeliä esittänyt Vera Saastamoinen sai hattutemppu-knallin päähänsä vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa.

Maali oli Saastamoiselle jo kauden 29., joten hänellä on mahdollisuus päästä uudelle kymmenluvulle kauden päättävässä kamppailussa PPJ:tä vastaan. Ensi sunnuntaina pelattava kauden päätösottelu alkaa Mustapekka Areenalla kello 13:00. Tulkaa kaikki paikalle kannustamaan Gnistan voittoon kauden päätöskamppailussa!

Päävalmentaja Mikko Rantala kommentoi illan LoPa-ottelua.

– Kiitos pelaajille jälleen kerran hienosta pelistä. Ihan alkua lukuun ottamatta oltiin ylivoimaisia eikä jätetty vastustajalle mitään mahdollisuuksia.