Ylempi jatkosarja käyntiin sunnuntaina

McDonald's Pukinmäen otteluennakko! Gnistan aloittaa Ykkösen ylemmän jatkosarjan sunnuntaina kotiottelulla TPS:aa vastaan. Ottelu käynnistyy Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 17:00. Ennakkoliput myy Tiketti.

Gnistan päätti runkosarjan tyylikkäästi nousemalla SalPaa vastaan 1-2 tappioasemasta 3-2 voittoon. Olli Jakosen iskemän avausosuman jälkeen Hannes Woivalin tasoitti, mutta Jakosen toisen maalin turvin SalPa pääsi tauolle johtoasemassa. Toisella puoliajalla Gnistan osoitti jälleen kerran kykynsä nousta vaikeuksien kautta voittoon, kun ensin Joakim Latonen tasoitti ja sitten vieraiden omaksi maaliksi merkityllä maalilla peli kääntyi isännille. Huojentunut päävalmentaja Joonas Rantanen suitsutti ottelun jälkeen joukkueensa toisen puoliajan esitystä, jolla peli kääntyi haastavan ensimmäisen puoliajan jälkeen. Voitto ei kuitenkaan riittänyt kuin jaettuun sarjan kärkisijaan, sillä myös EIF osoitti peräänantamatonta taisteluilmettä nousemalla Kokkolassa tappioasemasta voittoon kahdella yliajan osumalla. Paremmin keskinäisissä otteluissa menestynyt EIF vei kärkisijan, josta palkintona jatkosarjan huipentama kärkikohtaaminen pelataan Tammisaaressa.

Jälleen kerran ennakkosuosikkien joukkoon ennen kautta luetun TPS:n runkosarja oli kaksijakoinen. Seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan TPS keräsi vain neljä pistettä antaen samalla tuntuvasti tasoitusta muun muassa sarjaan lentävän lähdön saaneelle Gnistanille. Kurssi kääntyi toukokuun lopussa rytinällä, kun TPS pelasi seuraavat 10 ottelua häviämättä kertaakaan ottaen peräti kahdeksan voittoa. Runkosarjan loppusuoralla tuli kuitenkin muutama yllättävähkö vierastappio, mikä merkitsi sitä, että piste-ero kärkikaksikkoon EIF:n ja Gnistaniin pääsi venähtämään kahdeksaan pisteeseen.

TPS tiedotti jo ennen jatkosarjan alkua, että päävalmentaja vaihtuu kauden päätteeksi Mika Laurikaisen tehdessä tilaa nuorelle Miika Nuutiselle. Aika näyttää kuinka tämä tulee vaikuttamaan turkulaisten otteisiin loppupeleissä.

Tähän kauteen mittavan uransa lopettava Kasper Hämäläinen on TPS:n tuki ja turva loppupeleissä, etenkin kun Riku Riskin kausi on mahdollisesti paketissa loukkaantumisen vuoksi. Hämäläisen ohella TPS nojaa vahvasti maalivahti Jere Koposeen sekä hänen edessään pelaavaan vahvaan puolustuslinjaan, jonka johtajina häärivät hienon kauden pelanneet Matias Kivikko sekä nigerialainen Samba Benga. Sunnuntain ottelussa Gnistania vastaan TPS:lla on merkittäviä poissaoloja, sillä loukkaantuneen Riskin ohella sivussa ovat pelikiellossa ovat Samba Benga sekä Alhaji Gero.

Vierasjoukkueet olivat vahvoilla joukkueiden runkosarjan kohtaamisissa. Toukokuussa vahvaa alkukautta pelannut Gnistan kävi Turussa ryöstöretkellä napaten 0-2 voiton Eero Markkasen ja Joakim Latosen maaleilla. Heinäkuussa vahvassa vireessä ollut TPS maksoi potut pottuina hakien 0-3 voiton evakossa Myyrmäen stadionilla pelanneen Gnistanin kustannuksella.

Gnistanin valmistautuminen jatkosarjaan on sujunut suunnitelmien mukaan. Kokoonpanotilanne on säilynyt kaiken kaikkiaan hyvänä, vaikka muutamia poissaoloja saattaa olla. Kesän siirtoikkunan hankintojen myötä laajasta pelaajamateriaalista löytyy pelaajia paikkaamaan mahdolliset poissaolot. Päävalmentaja Rantanen on luottavaisin mielin jatkosarjan alkamisen aattona.

– Treeniviikko on ollut energinen ja intensiivinen, joten harjoittelun puolesta olo jatkosarjan alkaessa on luottavainen. Loukkaantumiset ja flunssatapaukset saattavat aiheuttaa joitakin poissaoloja, mutta kokonaisuutena joukkueen tilanne on hyvä.

– Kaikki tietävät näiden pelien merkityksen sekä sen, että TPS on hyvä joukkue. Meillä on loistava tilaisuus näyttää parasta itseämme kotikentällä. Olemme valmistautuneet otteluun erittäin hyvin ja tiedämme mitä tehdä. Sunnuntaina on pelattava isolla sydämellä ja täydellä taisteluilmeellä.