Kuva: Kalevi Hämäläinen

Yläloppusarja käyntiin voitokkaasti

Gnistan kaatoi vakuuttavin ottein TPS:n yläloppusarjan avausottelussa 2-0 lukemin. Maaleista vastasivat Joakim Latonen ja Armend Kabashi.

Gnistan aloitti ottelun todella terävästi ja onnistui heti luomaan useampia potentiaalisia maalintekotilanteita turkulaisten päätyyn. Erityisesti oikean laidan kaksikko Momodou Sarr ja Jean Mabinda kiusasivat jatkuvasti TPS-puolustusta nousuillaan.

Tämän kaksikon esityöstä myös syntyi ensimmäinen maali 13 minuutin kohdalla. Sarrilta pallon saanut Mabinda hassutti oikealla laidalla kaksi TPS-pelaajaa ja eteni päätyrajalta maalia kohti. Takatolpalta löytyi vapaana Joakim Latonen, jolla oli helppo työ putata pallo maaliin.

Hetkeä myöhemmin myös Eero Markkasella oli hyvä tilaisuus lisätä kotijohtoa, mutta viimeistely Armend Kabashin loistavasta keskityksestä suuntautui yli maalin.

Tämän jälkeen TPS sai otetta pelistä ja oli myös lähellä tasoitusta jakson lopussa. Jiri Koski joutui kertaalleen venymään loistavaan reaktiotorjuntaan lähietäisyydeltä, mutta lopulta Gnistan selvisi turkulaisten painostuksesta ja pääsi tauon viettoon 1-0 johdossa.

Toinen jakso lähti käyntiin jälleen Gnistanin hallinnassa eikä TPS enää saanut luotua ensimmäisen jakson lopun tapaan painetta Gnistanin päätyyn.

52 minuutin kohdalla Armend Kabashi sai pallon rangaistusalueen ulkopuolella ja laukoi. Pallo otti sopivan osuman TPS-puolustajaan ja painui verkkoon ohi voimattoman Jere Koposen.

Toisen osuman jälkeen Gnistan jatkoi hyvää suorittamista ja piti TPS:n poissa maalipaikoilta. Toisessa päässä Momodou Sarr oli kertaalleen lähellä lisätä johtoa, mutta Koponen onnistui torjumaan Gnistan-hyökkääjän läpiajon.

Ottelun lopun kotijoukkue selvitti tyylikkäästi pelitapahtumia halliten ja Ykkösen yläloppusarjan avauksesta kaikki kolme pistettä jäivät Ogeliin.

Joonas Rantanen oli hyvin tyytyväinen joukkueensa otteisiin tärkeässä ottelussa.

-Aloitettiin peli todella hyvin korkealla prässillä ja ansaittu johtomaali. Ensimmäisen jakson viimeiset 20-25 oli taas vaikeampia ja peli enemmän TPSn kontrollissa. Saimme toisen maalin hyvään aikaan ja sen jälkeen peli kontrollissa muutamaa hetkeä lukuunottamatta. Kaiken kaikkiaan voimme olla todella tyytyväisiä peli-ilmeeseen ja taisteluun. Erittäin iso ja tärkeä voitto.