Kuva: Kalevi Hämäläinen

Piste mukaan paikallisottelusta

Gnistan nousi viime minuuteilla 2-2 tasapeliin HIFK:n vieraana perjantai-iltana Töölössä. Gnistanin maaleista vastasivat Momodou Sarr ja Joakim Latonen.

Gnistan sai otteluun lentävän lähdön, kun vierasjohtoon siirryttiin jo kolmannella minuutilla. Momodou Sarr pääsi kääntymään HIFK:n kenttäpuoliskolla pallon kanssa ja eteni noin kahteenkymmeneen metriin, josta hyökkääjä latasi pallon alanurkkaan ja Gnistanin johtoon.

HIFK ei kuitenkaan aikaisesta takaiskusta lannistunut vaan peli jatkui hyvin tasaisena, jossa jokaisesta pallosta taisteltiin loppuun asti. Tasoituskin tuli melko nopeasti HIFK:n rajaheiton jälkeen, kun pallo jatkettiin rangaistusalueelle vapaaksi jäänneelle Topi Pasille, joka puski pallon ohi Jiri Kosken.

Jakso jatkui tasaisena, mutta kotijoukkue onnistui luomaan vaarallisimmat maalipaikat ja palloa saatiin kertaalleen siivota jo Gnistanin maaliviivaltakin. Gnistanin paras tilanne johtomaalin tekemiseen tuli minuuttia ennen taukovihellystä, kun Sarrin keskitys oikealta löysi boksista Hannes Woivalinin, jonka viimeistelyn Joona Tiainen kuitenkin torjui. Kun Joakim Latonen ei paluupallostakaan osunut tolppien väliin, siirryttiin tauolle tasatilanteessa.

Heti toisen jakson alkuun HIFK oli todella lähellä siirtyä johtoon. Gnistan menetti pallon pelinavausvaiheessa ja seuranneesta tilanteesta pallo pomppi Konsta Rasimuksen kautta jälleen maaliviivalle. Rasimus sai venytettyä pallon tolppaan ja kimmokkeen korjasi käsiinsä Jiri Koski.

Hetkeä myöhemmin myös keltapaidoilla oli hyvä paikka, kun Henrik Ölander löysi tilaa ja pääsi tykittämään parista kympistä. Laukaus kuitenkin viuhui hieman yli takanurkan.

Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä paremman hallinnan kamppailusta Gnistan sai. Vartti ennen päätösvihellystä Joakim Latonen tarjoili Eero Markkaselle hyvän paikan maalin edestä, mutta ohjaus suuntautui ohi maalin.

Hetki edellisestä iski kuitenkin HIFK. Nopea hyökkäys oikealta laidalta pelattiin maalin eteen Antti Ulmaselle, joka pääsi iskemään kotijoukkueen johtoon.

Gnistanin loppukiri näytti jo päättyvän hedelmättömänä, mutta lopulta painostus toi palkinnon. Keskityksen jälkitilanteessa pallo osui Paulus Arajuuren käteen maalin edessä ja pallo vietiin pilkulle. Laukomaan asteli Ykkösen maalipörssini kärkinimi Joakim Latonen, joka laukoi Gnistanin tasoisin lisäajan kuudennella minuutilla.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen kiitteli joukkueen venymiskykyä ja sanoi, että katseet käännetään samantien keskiviikon MP-kotiotteluun.

-Haastava matsi tänään ja tapahtumat huomioiden erittäin tärkeää, että saimme kaivettua tasapelin. Ensimmäisellä jaksolla ihan alkua lukuunottamatta meillä oli vaikeuksia päästä pelin päälle. Toisella jaksolla parannettiin, joskin HIFK oli myös paikat. Kaksi tuolla tavalla päästettyä maalia on liikaa, se on selvä. Jengi näytti kykyä venyä ja pystyttiin luomaan uhkaa loppuun asti. Seuraava peli tulee nopeasti ja aloitamme valmistautumisen siihen heti huomenna. Pidetään huoli ettei päät paini vaan kaivetaan tästä lisää virtaa.