Naisten edustusjoukkue juhlii sarjanousua Kakkoseen

Gnistanin naisten edustusjoukkue pelaa kaudella 2024 valtakunnallisessa Kakkosessa. Nousu varmistui perjantai-iltana Gnistanin kaadettua EIF:n vakuuttavasti 3-0 lukemin. Maaleista ottelussa vastasivat Saana Laine ja kahdesti osunut Vera Saastamoinen.

Ennen ottelua oli hieman erityistä jännitystä ilmassa, kun etukäteen tiedettiin, että yksi piste riittäisi varmistamaan Gnistanin nousun. Kipinä aloittikin ottelun hermostuneesti ja useiden harhasyöttöjen johdosta EIF sai luotua kaksi erinomaista maalipaikkaa, jotka molemmat maalivahti Velma Oikarinen hoiti mallikkaasti. Tämän jälkeen kotijoukkueen jännitys hellitti ja keltapaidat ottivat ottelun hallintaansa. Ottelun 10 minuutilla Saana Laine vapautui Vera Saastamoisen kanssa juonitun hienon syöttöyhdistelmän päätteeksi sijoittamaan pallon maaliin.

Puoliaika jatkui tasaisissa merkeissä Gnistanin ollessa kuitenkin kentällä olleista joukkueista hieman vaarallisempi hyökkäyksissään. Gnistan vankisti johtoasemaansa yliajalla, kun kaksikko Saastamoinen-Laine oli jälleen asialla. Tällä kertaa pallon maaliin laukoi Saastamoinen Laineen esityöstä.

Toisella puoliajalla EIF:llä oli jälleen mahdollisuus tulla peliin mukaan vapaapotkusta hyvästä laukaisusektorista, mutta Velma Oikarinen torjui näyttävästi tilanteen. Tämän tilanteen jälkeen Gnistanilla ei enää suurempaa hätää ollut. Peli oli keltaisten hallintaa ja Vera Saastamoinen kaunisteli johtoa 51. minuutilla Iina-Kaisa Viheriävaaran esityöstä. Jo kauden 26. maalinsa laukoneella Saastamoisella on edelleen mahdollisuudet koko Kolmosen etelälohkon maalikuningattaruuteen.

Gnistanin kolmen maalin johdossa ottelu olikin loppuvihellystä vaille valmis. Tuomarin viheltäessä pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi, puhkesi kentällä käyntiin melkoiset bileet Kipinän naisten juhliessa pitkään jahdattua nousua.

Iloinen päävalmentaja Mikko Rantala kommentoi.

– Iso kiitos joukkueelle tähänastisesta kaudesta, joka on mennyt yksittäisiä huonoja otteluita lukuun ottamatta loistavasti. Tänään maalivahtimme teki muutamat tärkeät torjunnat ja muuten pidimme ottelun hallussamme todella hyvin.

Gnistan varmisti siis nousun Kakkoseen jo tässä vaiheessa, mutta keltaisten kausi jatkuu vielä kahden ottelun verran. Ensi perjantaina Gnistan kohtaa Lohjalla LoPan ja kausi päättyy 8.10. kotiottelulla PPJ:ta vastaan. Panoksena näissä otteluissa on sarjan kärkipaikka, josta Gnistan käy tiukkaa kamppailua PK-35/2:n kanssa.