Lauantaina taistellaan runkosarjan voitosta

McDonald's Pukinmäen otteluennakko! Gnistan isännöi SalPaa runkosarjan päätöskierroksella ottelussa, jossa Gnistan voi varmistaa runkosarjan herruuden. Ottelu potkaistaan käyntiin Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 16:00. Otteluisäntänä toimii Aro Systems.

Ennakkoliput Tiketistä!

Runkosarjan voitto on kahden kauppa, sillä EIF ja Gnistan ovat tasapistein sarjan kärjessä eikä kolmantena oleva MP voi enää ohi nousta. Kärkikaksikon maaliero on myös täysin identtinen, mutta paremmin keskinäisissä kohtaamisissa menestynyt EIF pitää kärkipaikkaa tällä hetkellä hallussaan. Voittokaan ei siis välttämättä riitä Gnistanille lauantain ottelussa vaan oulunkyläläisten on samalla toivottava suotuista tulosta Kokkolasta, jossa EIF kohtaa säilymisestä taistelevan KPV:n.

Viime sunnuntaina Gnistan haki tärkeät kolme pistettä Seinäjoelta, kun SJK Akatemia kaatui 0-1 lukemin. Ottelu kulki alusta alkaen Gnistanin hallinnassa, mutta ainoastaan Eero Markkanen osui tolppien väliin toisen puoliajan useista maalipaikoista huolimatta. Ratkaisupelien lähestyessä maalijyvän löytänyt Markkanen on iskenyt osuman kolmessa pelissä peräkkäin. Maalivahti Jiri Koskelle nollapeli oli jo kauden kymmenes. Päävalmentaja Joonas Rantanen oli pelin jälkeen tyytyväinen joukkueensa kokonaisvaltaisesti ehjään esitykseen, mutta kaipasi edelleen lisää terävyyttä hyökkäyspeliin.

Seurahistoriansa ensimmäiseen Ykkösen kauteen lähtenyt SalPa on todistanut kuuluvansa toisiksi korkeimmalle sarjatasolle. Hienon kauden pelannut ”Joutsenlauma” on jo varmistanut runkosarjan seitsemännen tilan ja ainoa varsinainen panos päätöskierroksella onkin omien asemiensa vankistaminen alempaa jatkosarjaa silmällä pitäen. Touko-kesäkuussa SalPa kävi läpi kuuden ottelun tappioputken, mutta sarjanousija on kasannut hienosti rivinsä tämän jälkeen. Edellisessä ottelussaan Joutsenet antoivat myrskyvaroituksen lauantaita silmällä pitäen kaatamalla kotonaan Jaron 3-0 lukemin pelaten samalla neljännen peräkkäisen tappiottoman ottelunsa.

SalPan valmentajana toimii alkukauden terveyshuolet selättänyt Tero Suonperä, joka on tehnyt hienoa työtä kuluneen kauden aikana. Joukkuetta on vahvistettu kesän mittaan merkittävästi. Lisää Ykkösen tason laatua SalPaan ovat tuoneet muun muassa Interistä lainatut hyökkääjä Olli Jakonen ja toppari Luka Kuittinen sekä viime kaudella KTP:ta edustanut keskikenttöpelaaja Thomas Agyiri. Vahvistusten ohella Suonperän luottopelaajiin kuuluvat toppari Joonas Meura, keskikentän keskustassa viihtyvä Mikke Louhela sekä joukkueen paras maalintekijä Jesse Huhtala.  

Parikymppiset Roope Pyyskänen ja Aleksi Jännes siirtyivät Hongan organisaatiosta Saloon kehittymään ja ovatkin onnistuneet murtautumaan tällä kaudella SalPan vakiokokoonpanoon. Joutsenten maalinsuulla on tapahtunut vallanvaihto kauden aikana, kun HJK:n organisaatiosta Saloon siirtynyt 20-vuotias Halil Bagci on syrjäyttänyt Tatu Österlundin.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Gnistan jatkoi koko alkukauden kestänyttä tappiotonta liitoaan hakemalla Salosta kolme pistettä 1-3 lukemin. Kipinä johti puoliajalla Momodou Sarrin ja Joakim Latosen osumilla 0-2. Toisella nelivitosella Roope Pyyskänen loi toivoa kotiyleisöön, mutta Latonen sinetöi Gnistanin voiton illan toisellaan maalillaan.

Lauantain otteluun Gnistan joutuu ilman Zachary Sukundaa, joka kärsii korttitilin täyttymisestä johtuvaa pelikieltoa. Hänen lisäkseen varmasti sivussa kokoonpanosta ovat loukkaantumisista toipuvat Tuukka AndbergAaro Tiihonen sekä Toni Takamäki.

Kulunut kausi on sujunut tähän saakka Gnistanilta historiallisen hyvin. Päävalmentaja Rantanen onkin ylpeä joukkueestaan jo tässä vaiheessa, kävi päätöskierroksella miten tahansa.

– Ajatellen Gnistanin lähihistoriaa on fantastista, että tulemme päättämään runkosarjan yli kahden pisteen keskiarvolla ja pelaamme viimeisellä kierroksella ensimmäisestä sijasta.

Lauantain ottelussa Rantanen odottaa suoraviivaista vastustajaa. Kuluneen viikon harjoituksissa on jatkettu hyökkäyspelin hiomista.

– Seinäjoella puolustettiin hyvin, nyt on toki varauduttava suoraviivaisempaan vastustajaan, jolla on juoksuvoimaisia pelaajia. Hyökkäämisen osalta pyrkimys on tietysti aina sama eli päästä maalintekopaikkaan, keinot ovat erilaiset riippuen siitä, että kuinka korkealla tai matalalla vastustaja on. Tämän kanssa teemme edelleen töitä. Isossa kuvassa lähdemme luottavaisin mielin hakemaan kolmea pistettä.

Otteluisäntänä toimii Aro Systems. Aro Systemsin juuret ovat Oulunkylässä ja Aro Systems onkin ollut pitkään Gnistanin kumppanina ja toiminnan tukijana. Aro Systemsin kaltaiset pitkäaikaiset kumppanit mahdollistavat Gnistanin toimintaa ja ovat osaltaan luomassa yhteisöllisyyttä niin Gnistanissa kuin Oulunkylässä laajemmin. Aro Systems lahjoittaa myös osan ottelukumppanuudesta Kipinärahastoon, jonka tehtävänä on varmistaa, että kaikilla oulunkyläläisillä lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus harrastaa halutessaan jalkapalloa myös tulevaisuudessa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.