Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan otti ison vierasvoiton LPS:stä

Gnistan haki Laajasalosta nousun kannalta erittäin tärkeän 0-1-voiton Vilma Lankin vastattua illan ainokaisesta.

Aurinkoisessa syyssäässä pelattu ensimmäinen nelivitonen alkoi tunnustellen ja ensimmäinen vartti mentiinkin tasaisissa merkeissä ilman mainittavia maalipaikkoja. Vartin täytyttyä ottelu heräsi kuitenkin henkiin, kun ensin yhden tuhlatun huippupaikan jälkeen Gnistan lopulta onnistui maalinteossa 18. minuutilla.  Vera Saastamoinen sai vapauttavan syötön rangaistusalueelle, harhautti vastaan tulleen vastustajan maalivahdin ja lopulta Vilma Lanki sai kunnian tuikata pallon läheltä verkkoon.

Välittömästi Kipinän osuman jälkeen sai LPS ottelun parhaan maalipaikkansa, kun Gnistanin puolustajan harhasyötön jälkeen LPS:n hyökkääjä murtautui vahvasti läpiajoon, mutta matala laukaus painui keltaisten onneksi ohi maalin.

Gnistan ei esittänyt puoliajalla parasta osaamistaan ja etenkin kaksinkamppailuissa LPS oli edellä. Keltaisten pallonliikuttelusta oli tempo kateissa, jonka myötä Gnistanin maalipaikat jäivät puoliajalla vähiin. Ottelu pysyi kuitenkin pääasiassa Kipinän kontrollissa ja siten myös LPS pidettiin siten pois kunnon maalipaikoilta.

Toisella puoliajalla Gnistan nosti pelinsä tempoa, mutta taisteleva LPS pysyi hyvin pelissä mukana. Vasta ottelun viimeisen kaksikymppisen aikana vihreäpaitojen väsyessä Gnistan alkoi löytää entistä enemmän tilaa viimeiseltä kolmannekselta ja korkea prässi alkoi toimia. Gnistanilla oli viimeisen kaksikymppisen aikana tukku paikkoja vapauttavan toisen maalin iskemiseen, mutta ylärimaa lähemmäs ei päästy. Lisäksi kotijoukkueen maalivahti Siiri Aho pelasi hyvån ottelun.

Ottelu oli loppuun saakka vahvasti Gnistanin hallinnassa ja LPS:n harvat puolittaiset paikat Velma Oikarinen koppasi varmasti. Ottelun päättyessä punaiset soihdut paloivat Gnistanin juhliessa tärkeää voittoa tänään äänekkäästi omiensa tukena olleiden kannattajiensa kanssa.

Päävalmentaja Mikko Rantala kommentoi ottelua.

– Ensimmäisellä puoliajalla meiltä puuttui tempo pallon liikuttelusta, mutta toisella puoliajalla onnistuimme parantamaan tässä. Toisen jakson paikoista olisi kyllä pitänyt laittaa kaikista pallo verkkoon. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että pidettiin ottelu jälleen hyvin kontrollissa koko ajan eikä vastustajalla juuri paikkoja ollut. Hieno ja tärkeä voitto!

Voittonsa myötä Gnistan tarrasi entistä vahvemmin kiinni toiseen nousijan paikkaan. Piste-ero kolmantena olevaan EIF:n kasvoi seitsemään pisteeseen, joten tammisaarelaiset ovat huomisessa ottelussaan HIFK/2:a vastaan lähes pakkovoiton edessä. Joka tapauksessa Gnistanin lähtökohdat ovat erittäin herkulliset ensi perjantain EIF-kotiotteluun.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.