Kuva: Mira Lönnqvist

Gnistan kaatoi SalPan runkosarjan päätöskierroksella

Pitkään tappioasemassa ollut Gnistan nousi 3-2 kotivoittoon SalPaa vastaan ja pysyi tasapisteissä EIF:n kanssa lähdettäessä Ykkösen yläloppusarjaan.

Ykkösen runkosarjan viimeiseen kamppailuun lähdettiin jännittävistä asemista, sillä Gnistan ja EIF pitivät kärkipaikkaa hallussaan tasapisteissä ja tasan samalla maalierolla.

Ottelu ei alkanut Gnistanin kannalta valoisissa merkeissä sillä vieraat siirtyivät johtoon jo yhdeksän minuutin kohdalla. SalPa onnistui kulmapotkun jälkeen kääntämään pallon nopeasti takaisin Gnistanin alueelle ja keskitys löysi Olli Jakosen, joka puski pallon maaliin ohi Jiri Kosken.

Gnistan tuli kuitenkin nopeasti tasoihin. Eero Markkanen siirsi juuri rangaistusalueen ulkopuolella pallon näppärästi kantapäällä Hannes Woivalinille, joka laukoi tarkasti pallon tolpan kautta sisään. Osuma oli Woivalinille uran ensimmäinen Ykkösessä.

Iloa ei kuitenkaan Oulunkylässä kauaa kestänyt, kun toisessa päässä tapahtui paha nukahdus. Olli Jakonen unohtui täysin yksin maalin eteen ja miehellä oli helppo työ siirtää pallo toistamiseen Gnistanin verkkoon. Ottelua oli tässä vaiheessa takana vasta 16 minuuttia.

Alun maalijuhlien jälkeen peli alkoi hieman rauhoittua. Gnistan haki kuitenkin hanakasti tasoitusosumaa ja olikin muutaman kerran lähellä osua toistamiseen. Eero Markkanen puski kertaalleen hieman ohi ja laukoi vaarallisesti vapaapotkusta, jonka Tatu Österlund torjui yläkulmasta. Tauolle siirryttiin siis vieraiden 1-2 johdossa.

Toinen jakso jatkui Gnistanin hallinnalla SalPan valuessa alemmas omalle puoliskolleen. Paikan saatuaan salolaiset hakivat terävästi vastaiskuja, mutta Gnistanin puolustus selvitti nämä huomattavasti ensimmäisen jakson alkua paremmin.

69 minuutilla Gnistanin takaa-ajo tuotti vihdoin tulosta. Keaton Isaksson antoi loistavan läpisyötön Joakim Latoselle, joka pyörähti boksissa SalPa-puolustajan ympäri ja laukoi pallon verkkoon.

Gnistanin nousu huipentui 83 minuutilla. Keaton Isaksson käänsi pallon oikeaan laitaan Momodou Sarrille, joka lähetti pallon ensimmäisellä kosketuksella matalana kohti etutolppaa. Paikalla oli Eero Markkanen, joka ohjasi pallon maaliin ja Gnistanin 3-2 johtoon.

Pelin päätyttyä näihin lukemiin oli Gnistanin sijoitus Ykkösen runkosarjassa toinen, sillä samaan aikaan EIF nousi Kokkolassa loppuhetkillä 2-3-vierasvoittoon ja vei kärkipaikan keskinäisten otteluiden turvin.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli ottelun päätyttyä iloinen pisteistä.

– Vaikeuksien kautta voittoon oli päivän tarina. Päästettiin huonot maalit erikoistilanteen ja pallonmenetyksen jälkeen. Meille tyypilliseen tapaan olimme vahvoja toisella jaksolla ja pystyimme luomaan hyvä määrä maalipaikkoja. Parannettavaa on aina, mutta nautitaan hetki voitosta ja vedetään happea. Edessä on mieletön syksy ja taistelemme sarjan voitosta loppuun asti.

Otteluisäntänä lauantain kamppailussa toimi Aro Systems. Aro Systemsin juuret ovat Oulunkylässä ja Aro Systems onkin ollut pitkään Gnistanin kumppanina ja toiminnan tukijana. Aro Systemsin kaltaiset pitkäaikaiset kumppanit mahdollistavat Gnistanin toimintaa ja ovat osaltaan luomassa yhteisöllisyyttä niin Gnistanissa kuin Oulunkylässä laajemmin.