Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan isännöi SJK Akatemiaa sunnuntaina

Keskiviikkona tasapeliin jäänyt Gnistan jahtaa elintärkeää voittoa sunnuntaina SJK Akatemian kustannuksella. Ottelu potkaistaan käyntiin Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 17:00. Otteluliput myy Tiketti. Otteluisäntänä Puhdas+.

Edellisessä ottelussaan Gnistan jäi kirvelevästi tasapeliin kotiottelussa MP:ta vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla Joakim Latonen vei ensin Kipinän johtoon ohjaamalla Zachary Sukundan keskityksen verkkoon, mutta vain viiden minuutin päästä Joslyn Luyeye-Lutumba toi maalillaan vieraat tasoihin. Toisella puoliajalla Gnistanilla oli haasteita murtaa vastustajan matalalla pelannut puolustuslinja eikä lisämaalien teko enää kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut. Tulokseen pettynyt päävalmentaja Joonas Rantanen oli ottelun jälkeen erityisen pettynyt siihen, että edellisten otteluiden tapaan Gnistan hukkasi otteen pelistä johtomaalin jälkeen, mikä lopulta koitui kohtaloksi.

Sunnuntain ottelun lähtökohta on harvinaisen selkeä. Vain voitto pitää Gnistanin toiveet suorasta noususta hengissä, jonka lisäksi Kipinän on toivottava TPS:n venyvän vähintään tasapeliin maanantaina pelattavassa kotiottelussaan EIF:iä vastaan. Alempana käydään tasaista taistelua kolmannesta ja neljännestä tilasta MP:n, TPS:n ja SJK Akatemian kesken.

SJK Akatemian kausi Ykkösessä on ollut tähän mennessä todella onnistunut. Ennakkoarvioissa alempaan kastiin ennustettu SJK pelasi erityisesti kotonaan vahvasti sijoittuen lopulta viidenneksi. Myös jatkosarjassa nuori joukkue on väläytellyt osaamistaan. Mustapaidat nousivat kahden maalin tappioasemasta 2-2-tasapeliin niin MP:tä kuin TPS:ääkin vastaan ja taisteli EIF:iä vastaan vieraissa viimeiseen asti taipuen kuitenkin lopulta 1-0-tappioon. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että SJK:n akatemiajoukkue voi osallistua nousukarsintoihin, joten se taistelee paikastaan neljän parhaan joukossa kynsin hampain.

Skotlantilainen Stevie Grieve on tehnyt koko kauden hyvää työtä nuoren joukkueensa ruorissa. SJK Akatemia pelaa hyökkäävää peliä ja maaliverkot heiluvat usein molemmissa päissä. SJK Akatemian riveissä riittää ratkaisijoita, josta osoituksena peräti 14 pelaajaa on kirjauttanut nimensä maalitilastoihin tämän kauden aikana. Terävintä kärkeä edustavat seitsemän maalia iskenyt Miro Turunen sekä hyökkäävä keskikenttä Kasper Paananen, jotka ovat molemmat tyrkyllä ensi kaudeksi edustusjoukkueen riveihin. SJK Akatemian riveistä kannattaa seurata tarkasti maaliahnetta 18-vuotiasta hyökkääjä Eemeli Honkolaa, joka saattaa hyvinkin olla koko Suomifutiksen kuumia nimiä tulevaisuudessa. Honkola debytoi 17-vuotiaana Veikkausliigassa ja on tällä kaudella tekemässä vahvaa läpimurtoa akatemiajoukkueen riveissä Ykkösessä.

Gnistan vei nimiinsä molemmat joukkueiden ottelut runkosarjassa. Kesäkuun alkupuolella Oulunkylässä SJK Akatemia laittoi pitkään tiukasti hanttiin, mutta Gnistan karkasi lopulta 5-2-voittoon. Ottelun hahmo oli hattutempun iskenyt Momodou Sarr, jonka lisäksi Gnistanista maaliverkkoa heiluttivat Zachary Sukunda ja Kasperi Liikonen.

Elokuun lopulla runkosarjan toisiksi viimeisellä kierroksella Kipinä haki hienon 0-1-vierasvoiton Seinäjoen OmaSP-stadionilta Eero Markkasen vastattua illan ainokaisesta.

Joukkueen terveystilanne on säilynyt kohtalaisena eikä keskiviikon ottelu tuonut täydennystä sairastuvalle. Päävalmentaja Rantanen korostaa, että nyt on keskityttävä vain huomisen ottelun voittamiseen.

– Ladataan itsemme huomiselle ja voimme keskittyä vain niihin asioihin, joihin voimme itse vaikuttaa. On myös selvää, että kahden tasapelin jälkeen haluamme voittaa. Siitä ei ole epäilystä, etteikö joukkue olisi valmis laittamaan itseään likoon.

Edellinen ottelu oli keskiviikkona, joten valmistautumisaika on jäänyt lyhyeksi. Rantanen vakuuttaa, että kaikesta huolimatta valmistautuminen on ollut onnistunut.

– Lyhyessä ajassa olemme pyrkineet vaikuttamaan tiettyihin pelillisiin asioihin ja haetaan huomiselle onnistuneet roolitukset. Kaikki tietävät, että uhkaa ja maaleja on saatava aikaiseksi, mutta yhtälailla oma maali on pidettävä puhtaana.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.