Uusittu kotikenttä korkataan Jaroa vastaan

Gnistan pääsee ensimmäisen kerran tositoimiin uusitulla kotikentällä sunnuntain ottelussa Jaroa vastaan. Ottelu pyörähtää käyntiin Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:00.

Haastavan heinäkuun jälkeen Gnistan on tehnyt elokuussa paluun voittojen tielle, mutta helpolla voitot eivät ole irronneet. Kotiottelussa KPV:ta vastaan Gnistan nousi tappioasemasta 2-1 voittoon ja edellisessä ottelussaan Gnistan otti todellisen taisteluvoiton JäPSistä Järvenpäässä samaisin 2-1 lukemin. Joakim Latonen ja Eero Markkanen veivät maaleillaan Kipinän jo kahden maalin karkumatkalle, mutta JäPSin pikainen kavennusmaali ja Zachary Sukundalle tuomittu punainen kortti ajoivat Gnistanin totisen paikan eteen. Toisella puoliajalla Gnistan osoitti kuitenkin henkistä vahvuutta selvittämällä miesalivoiman takaiskuitta sekä myös vastustajan ottaman punaisen kortin aiheuttaman muutoksen pelin virtauksessa. Voittoon erittäin tyytyväinen päävalmentaja Joonas Rantanen hehkuttikin pelin jälkeen estoitta joukkueensa taisteluasennetta. Sarjataulukon kakkosena oleva MP pelasi oman ottelunsa tasan, joten 18 kierroksen jälkeen Gnistan on ottanut paikkansa sarjan kärjestä kolmen pisteen erolla mikkeliläisiin.

Pitkään jopa putoamiskurimuksessa riutuneen Jaron tuloskunto on kääntynyt viime aikoina lievään nousuun. Viimeisimmistä viidestä ottelustaan Jaro on hävinnyt vain yhden, mutta peräti kolme tasapeliä pelanneet pietarsaarelaiset ovat saaneet hinattua itsensä vasta kahdeksanneksi neljän pisteen karkumatkalle putoamisviivasta. Edellisessä ottelussaan Jaro otti kuitenkin komean 3-0 kotivoiton HIFK:sta, mikä nostattaa Pietarsaaressa toiveita siitä, että rutinoitunut joukkue nähdään ensi vuonna Ykkösliigassa.

Stephen Wardin joukot ovat vahvistuneet kesän siirtoikkunassa Malesian pääsarjasta hankitulla Keanu Marsh-Brownilla sekä Englannin kuudenneksi korkeimmalla tasolla, Vanarama Northissa pelaavasta Gloucester Citystä siirtyneellä Omar Holnessilla. Holness sai maalihanansa auki heti HIFK-ottelussa ja saattaakin olla tärkeä hahmo loppukauden aikana. Uusien vahvistusten ohella Jaro odottaa paljon viime kaudella Veikkausliigaa pelanneelta Sergei Eremenkolta, joka onkin kuulunut vaisuhkon alun jälkeen joukkueensa todellisiin avainpelaajiin. Todellinen loppukauden jokerikortti voi olla myös viime kaudella 11 maalia Ykkösessä iskenyt Severi Kähkönen, joka vaikeasta polvivammasta toipuneena juoksi vaihdosta kentälle viime sunnuntain ottelussa.

Vain noin kuukausi sitten pelatussa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa tasattiin pisteet 2-2 lukemin. Jaro aloitti vahvasti siirtyen Jim Myrevikin osumalla johtoon ja toisen puoliajan alkupuolella Kareem Moses vei isännät jo kahden maalin karkumatkalle ennen kuin Gnistan heräsi pelaamaan. Kauden avausmaalinsa iskenyt Medo kavensi ja Joakim Latonen laukoi tasoituksen vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Rajusta painostuksestaan huolimatta Gnistan ei enää onniatunut voittomaalia tekemään.

Edellinen ottelu pelattiin jo viime viikon perjantaina, joten Gnistanilla on ollut kosolti aikaa valmistautua Jaro-otteluun. Tilanne kokoonpanon suhteen on kohtalaisen hyvä, sillä ainoastaan Tuukka Andberg ja Medo ovat varmuudella sivussa kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi. Heidän lisäksi ottelun joutuu jättämään väliin pelikieltoa kärsivä Jean-Claude Mabinda. Joukkueeseen kesän siirtoikkunassa liittyneet Armend KabashiMatias Paavola sekä Keaton Isaksson ovat näillä näkymin kaikki kokoonpanossa sunnuntaina.

Päävalmentaja Rantanen on tyytyväinen kuluneeseen harjoitusviikkoon ja vakuuttaa joukkueensa olevan valmis taisteluun sunnuntaina.

– Meillä on pitkä ja onnistunut treeniviikko takana. Ollaan harjoiteltu hyvin ja uudet pelaajat ovat ehtineet vetämään useamman treenin joukkueen mukana. Paljon olemme kinnittäneet huomiota hyökkäykseen ja siihen, kuinka pystymme viemään pelin riittävän usein syvälle hyökkäysalueelle. Luonnollisesti myös puolustamista on hiottu. Jaro pelasi erinomaisen ottelun edellisessä kohtaamisessamme ja ollaan käyty heidän pelaamistaan normaaliin tapaan. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin, että pääsemme takaisin Ogeliin uusitulle matolle ja kotiyleisön eteen. Sen kunniaksi haluamme päästä juhlimaan voittoa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.