Kuva: Kalevi Hämäläinen

Täydet pisteet mukaan Seinäjoelta

Gnistan haki sunnuntaina tärkeät kolme pistettä Seinäjoelta Eero Markkasen maalilla ja säilytti paikkansa sarjan kärjessä ennen runkosarjan viimeistä kierrosta.

Gnistan aloitti ottelun terävästi ja prässäsi korkealta SJK Akatemian pelinavaamista onnistuen siinä hyvin. Useat kotijoukkueen kenttäpuoliskolla riistetyt pallot eivät kuitenkaan todella hyviin maalipaikkoihin johtaneet, mutta hallinta ottelusta oli selvästi keltapaidoilla ja SJK:lla oli toistuvasti vaikeuksia päästä pallon kanssa Gnistanin prässin ohi.

Puoliaika jatkui Gnistanin komennossa, mutta kotijoukkue puolusti omaa aluettaan hyvin eikä Gnistan onnistunut luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toinen jakso jatkui ensimmäisen kaltaisena, mutta tiloja alkoi avautua enemmän varsinkin SJK:n väsähtäessä.

Avausmaalia ei tarvinnut pitkään odottakaan, vaan 55 minuutin kohdalla jysähti. Gnistan sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen ulkopuolelta ja sitä ampumaan asettui Eero Markkanen. Markkanen tykitti pallon voimalla muurin ja maalivahti Saku Kankaanpään läpi verkkoon.

Toinen jakso tarjosi ensimmäistä enemmän maalipaikkoja varsinkin SJK:n päässä, mutta kotijoukkueellakin oli omat tilanteensa. Yhdestä näistä pallo saatiin jo verkkoon, mutta maali hylättiin käsivirheen johdosta.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Gnistanilla oli loistava paikka siirtyä kahden maalin johtoon, mutta Mäenpään loistava tuplapelastus Momodou Sarrin ja Keaton Isakssonin laukauksiin piti lukemat 0-1:ssä.

Gnistan selvitti loppuminuutit kunnialla ja otti mukaan tärkeät pisteet jatkaen sarjan kärjessä tasapisteissä EIF:n kanssa.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen kiitteli omiensa ehjää esitystä.

-Pelasimme tänään hyvän pelin ja ehjän kokonaisuuden. Pystyttiin pitämään paine SJK:n kenttäpuoliskolla hyvän puolustamisen ansioista. Ottelu oli kontrollissa alusta alken. Tällä hallinnalla on pystyttävä luomaan enemmän paikkoja vaikka meillä olikin riittävästi tilanteita tehdä toinen maali.

-Perheenlisäyksen johdosta olen ollut perheen kanssa suuren osan viikosta, sillä aikaa pelaajat ja valmennusryhmä on tehnyt erinomaista työtä. Tästä iso kiitos joukkueelle.

Ykkösen runkosarja huipentuu ensi viikon lauantaina Oulunkylässä, kun SalPa saapuu vieraaksi Mustapekka Areenalle. Kello 16 käynnistyvään otteluun ennakkoliput myy Tiketti!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.