Tapahtumarikas vierasvoitto Järvenpäästä

Gnistan haki perjantai-iltana Järvenpäästä 1-2 vierasvoiton Joakim Latosen ja Eero Markkasen maaleilla. Ottelu tarjosi maaleja, kuumia tunteita, ulosajoja ja tärkeimpänä vieraskannattajille mukavan kotimatkan.

Gnistan lähti perjantain JäPS-vierasotteluun mukavasta tilanteesta sarjakärjestä onnistuttuaan viime viikolla katkaisemaan voitottomien otteluiden sarjansa KPV:tä vastaan.

Gnistan otti ottelusta heti ensi minuuteilla hyvän otteen ja palkinto tuli nopeasti. Gnistanin hyökkäys päättyi JäPS-pelaajan käsivirheeseen rangaistusalueella ja Joakim Latonen pääsi ampumaan pilkkua. Latonen ei tilanteesta erehtynyt vaan ampui tarkasti alakulmaan jo kauden kymmenennen maalinsa.

Gnistanin avausmaalin jälkeen JäPS sai hieman otetta pallonhallinnasta, mutta maalipaikoille keltapaidat eivät kotijoukkuetta päästäneet ja iskivät puolestaan vastaan paikan saatuaan. Tunteet kävivät jo hieman kierroksilla ja kovia taklauksia ja keltaisia kortteja nähtiin molemmin puolin.

Ensimmäisen jakson viimeisellä viidellä minuutilla tapahtuikin sitten enemmän kuin tarpeeksi. Ensin Eero Markkanen laukoi vastahyökkäyksen päätteeksi Gnistanin 0-2 johtoon, mutta JäPS kuittasi tämän välittömästi, kun Justus Holopainen puski vieraat takaisin maalin päähän. Hetkeä myöhemmin tunteet kuumenivat uudelleen ja Gullit Zolameson tilanteen jälkeiseen tönimiseen vastannut Zachary Sukunda lensi yllätyksekseen punaisella kortilla ulos.

Toinen jakso käynnistyi miesvajauksella pelanneen Gnistanin keskittyessä puolustamiseen ja jättäen ainostaan Markkasen ylös häiritsemään puolustuslinjaa. Gnistanin maalilla Jiri Koski sai heti ensimmäisen vartin aikana venyä muutamaan loistopelastukseen pitääkseen keltapaidat johdossa.

Puoliaika eteni samaa tahtia. JäPS haki tasoitusta ja Gnistan keskittyi puolustamaan aluettaan ja iskemään harvoista paikoistaan vastaa. Gnistanin taistelu johtoaseman pitämisestä sai lisää virtaa reilu kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Zolameso puhui itselleen toisen keltaisen ja ottelua jatkettiin tasamiehistöin.

Zolameson ulosajon jälkeen peli tasoittui jälleen selvästi ja Gnistanin puolustus selvitti loput tilanteet kunnialla. Kovan taistelun jälkeen tuloksena siis arvokas 1-2 voitto aina vaikeasta vieraskohteesta.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi arvokasta voittoa.

– Tämä on varmasti se hetki kun voi käyttää sanaa taisteluvoitto! Erittäin ylpeä joukkueesta, jokainen pelaaja antoi itsestään aivan kaiken. Kiitos myös kannattajille jälleen loistavasta tuesta.

– Aloitimme pelin hyvin, jonka jälkeen tuli pitkä vaikea jakso. Punainen kortti muutti peliä ja vastustajan punaisen jälkeen meillä oli vaikea sopeutua taas muuttuneeseen tilanteeseen. Kahden voiton jälkeen on kuitenkin mahtavaa päästä jatkamaan elokuuta.

Gnistanin ottelut jatkuvat seuraavaksi kotona uusitulla tekonurmella Jaroa vastaan ensi viikon sunnuntaina 20.8. klo 18:00. Ennakkoliput otteluun myy Tiketti.