Seinäjoella mitellään isoista pisteistä sunnuntaina

Gnistan metsästää sunnuntaina runkosarjan voiton kannalta tärkeää kolmen pisteen saalista SJK Akatemian vieraana. Ottelu käynnistyy Seinäjoen OmaSP Stadionin tekonurmella kello 18:00. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Runkosarjan kahdelle viimeiselle kierrokselle lähdetään herkullisista asemista. Gnistan on edelleen kiinni kärkipaikassa, mutta EIF on tasapisteissä heikommalla maalierolla ja MP huohottaa niskaan vain pisteen perässä eli varaa pistemenetyksiin ei päätöskierroksilla ole. Edellisessä ottelussaan Gnistan pelasi ensimmäisen ottelunsa uusitulla Mustapekka Areenan kotikentällä, mutta itse ottelu ei sujunut keltapaitojen näkökulmasta parhaalla mahdollisella tavalla. Ennakkoluuloton vierasjoukkue Jaro johti ottelua puoliajalla Jim Myrevikin maalilla, mutta Eero Markkasen toisen puoliajan osuma pelasti Kipinälle edes pisteen. Itse ottelu oli Gnistanilta aikamoista ponnistelua alusta loppuun ja päävalmentaja Joonas Rantanen oli syystäkin hyvin pettynyt omiensa esitykseen.

Ennakkoarvioissa yleisesti sarjan häntäpäähän veikattu SJK Akatemia on jo varmistanut paikkansa ylemmässä jatkosarjassa ja joukkueella on vielä mahdollisuudet nousta kärkijoukkueiden kantaan. Nuorelle joukkueelle ominaisesti otteet ovat jonkin verran ailahdelleet, mutta erityisesti kotikentällään joukkue on osoittanut vaarallisuutensa voittamalla 10 kotipelistään peräti kahdeksan. Sunnuntain otteluun SJK Akatemia lähtee kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Edellisessä ottelussaan joukkue kaatoi JäPSin kotonaan 2-0 lukemin.

Huhtikuussa SJK Akatemian ruoriin palkattu skotlantilainen Stevie Grieve on tehnyt hyvää työtä hitsaamalla joukkueensa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, josta on löytynyt laajalta rintamalta ratkaisijoita koko kauden ajan. Terävintä kärkeä ovat edustaneet muun muassa hyökkäävä keskikenttäpelaaja Oliver Günes sekä hyökkäyspään Miro Turunen ja Weslen Junior, joka onkin päässyt kauden aikana myös emoseura SJK:n kokoonpanoon. Veikkausliigassa pelaava SJK värväsi kesän siirtoikkunassa riveihinsä neljä lahjakasta nuorta pelaajaa, jotka tulevat todennäköisesti vahvistamaan loppukauden ajan SJK Akatemiaa. Mustapaitaan jatkossa sonnustautuvat keskikentän Jasper Jalonen (HJK Klubi 04), maalivahti Miguel Rodriguez (Diriangén FC, Nicaragua), toppari Ibrahim Cissé (Lillestrøm, Norja) sekä hyökkääjä Artur Atarah (EIF). Heistä jokainen saatetaan nähdä SJK Akatemian kokoopanossa sunnuntain ottelussa.

Joukkueiden kesäkuinen kohtaaminen kääntyi Kipinälle 5-2 lukemin, vaikka vierasjoukkue piinasikin ajoittain isäntiään. SJK Akatemian Oskari Väistö vei vieraat johtoon, mutta Zachary Sukundan ja Momodou Sarrin maalit veivät Gnistanin johtoasemassa tauolle. Toisella puoliajalla Kasper Paananen toi vieraat vielä tasoihin, mutta ottelun hahmoksi nousseen Sarrin kaksi maalia ja Kasperi Liikosen osuma käänsivät ottelun Gnistanin eduksi.

Gnistan saa pelikieltonsa kärsineen Jean-Claude Mabindan takaisin kokoonpanoon. Muutenkin kokoonpanon suhteen tilanne näyttää hyvältä, sillä mahdolliset poissaolijat ratkeavat vasta lähempänä ottelua.

Joonas Rantanen vaatii joukkueeltaan huomattavasti parempaa kuin edellisessä ottelussa Jaroa vastaan.

– Kyllä isoin tavoite on parantaa omaa pelaamista, ajatellen niin tätä sunnuntain yksittäistä peliä kuin koko loppukauttakin. Pallon kanssa on oltava tarkempi, tuet saatava nopeammin pallolliselle ja etenemisessä boksiin on oltava parempi, listaa Rantanen merkittävimmät kehityskohteet.

Sunnuntain ottelua päävalmentaja kommentoi seuraavasti.- SJK Akatemia on hyvä joukkue, erityisesti kotikentällään. Taitavia ja hyvin liikkuvia pelaajia ympäri kenttää. Meidän osalta asetelma on sama kuin ollut koko kauden: Jotta pysyt kärkikamppailussa, on otettava tasaisesti voittoja.