Gnistan vierailee perjantaina Järvenpäässä

Gnistan metsästää tärkeitä sarjapisteitä perjantaina JäPSin kustannuksella. Ottelu alkaa Järvenpään Keskuskentän nurmella kello 18:30.

Edellisessä ottelussaan Gnistan otti vapauttavan 2-1 kotivoiton KPV:sta katkaisten neljän ottelun mittaiseksi venyneen voitottoman putken. Viime lauantaina edettiin vaikeuksien kautta voittoon, sillä Kipinä nousi 0-1 tappioasemasta voittoon johtotähtenään kaksi maalia laukonut Joakim Latonen. Päävalmentaja Joonas Rantanen näki joukkueensa otteissa vielä kosolti parantamisen varaa, mutta oli luonnollisesti tyytyväinen täyteen pistepottiin, joka tuo lisäenergiaa tuleviin koitoksiin. MP:n tappio omassa ottelussaan tiesi sitä, että Gnistan nousi voittonsa myötä jälleen sarjan piikkipaikalle.

Seurahistoriansa toista Ykkösen kautta pelaavan JäPSin kausi ei ole sujunut lainkaan yhtä aurinkoisissa merkeissä kuin viime kausi, jolloin JäPS yllätti kaikki sijoittumalla sarjassa kuudenneksi, mutta tällä kaudella JäPS kohtalaisen lupaavasti alkanut kausi sai ikävän käänteen jo keväällä, kun joukkueen Ykköscupin voittoon luotsannut Jyrki Ahola jätti päävalmentajan tehtävänsä toukokuun lopussa terveydellisten seikkojen vuoksi. JäPS on väläytellyt aika-ajoin parasta osaamistaan mm. hakemalla hienon 0-2 voiton Mikkelistä, mutta tarvittava tasaisuus on puuttunut. Edellisessä ottelussaan JäPS oli hyvin lähellä hakea arvokkaan vierasvoiton Pietarsaaresta, mutta Jaron lisäajan tasoituksen myötä pisteet tasattiin 1-1 lukemin. Järvenpään siniset majailee tällä hetkellä sarjan kahdeksantena, mutta matkaa putoamisviivaan on ainoastaan yksi piste.

Aholan jätettyä pestinsä päävalmentajan tehtävät otti haltuunsa alunperin Aholan apuvalmentajaksi pestattu Timo Kettunen, joka on aiemmin toiminut miesten tasolla Kolmosessa pelaavan Kontun päävalmentajana. Hyvissä ajoin talvella käytännössä valmiiksi kasatusta joukkueesta ei ole Aleksi Ristolan loukkaannuttua löytynyt yhtä ykköstykkiä ylitse muiden. Ykköskärki Justus Holopainen on iskenyt neljä maalia ja Ristolan korvaajaksi hankittu Eero Tamminen on osunut toistaiseksi vain kerran tolppien väliin. Talven hankinnoista erityisesti edukseen ovat esiintyneet Norjan Raufossista hankittu Enoch Banza sekä KuPS:n organisaatiosta Järvenpäähän siirtynyt toppari Tobias Karkulowski. Näiden kärkipelaajien lisäksi Järvenpäässä odotetaan takuulla paljon juonikkaalta keskikentän kolmikolta Herkko KuosaOmar JamaJoona Tapani. Ykkösmaalivahti Janne Laihon loukkaantuminen oli iso isku järvenpääläisille, mutta PKKU:sta täksi kaudeksi hankittu Robin Källman on tuurannut kelvollisin ottein. Gnistanissakin aiemmin hetken pelannut keskikenttäpelaaja Reza Heidari joutuu jättämään ottelun väliin korttitilin täyttymisen vuoksi.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Oulunkylässä päättyi maalittomaan tasapeliin vaikka molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa maalintekoon.

Gnistanin tilanne kokoonpanon suhteen näyttää paremmalta kuin viime lauantaina, sillä Henrik Ölander palaa pelikieltonsa kärsineenä vahvuuteen ja pienestä flunssasta kärsinyt Sampo Ala-Iso on jälleen pelikuntoinen. Jalkavammasta toipuvan Medon pelikunto ratkeaa vasta lähempänä ottelua.

Päävalmentaja Rantanen peräänkuuluttaa joukkueeltaan vielä napsun parempaa peruspelaamista kuin viime lauantaina. 

– Vapauttavan voiton jälkeen lähdemme vielä parantamaan pelaamista ja sitä kautta hakemaan tuloksen Järvenpäästä. Hyökkäämistä ja toimintaa pallonmenetyksen jälkeen halutaan edelleen terävöittää ja parantaa, nämä asiat ovat ihan oleellisia ottelussa JäPSiä vastaan. Tiedetään JäPSin vahvuudet ja heikkoudet, mutta edelleen peräänkuulutan vahvaa peruspelaamista meiltä. Joukkueessa henki on ollut koko ajan hyvä ja voiton myötä olemme taas saaneet lisää energiaa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.