Kuva: Mira Lönnqvist

Gnistan kaatoi KPV:n

Gnistan katkaisi voitottomien otteluiden putken KPV:n kustannuksella.

Brahen kentällä pelattu ottelu oli nähdä ensimmäisen maalinsa jo muutaman minuutin pelin jälkeen, kun KPV:n Vitor Gomes pääsi puskemaan aivan maalin edestä. Gnistan-vahti Jiri Koski oli kuitenkin hereillä maalillaan ja venyi upeasti pallon tielle. Ottelun avausmaali nähtiin 22. minuutilla, kun vieraiden Santeri Mäkinen laukoi tarkalla laukauksella noin 15 metristä kokkolalaiset johtoon.

Gnistan tasoitti pelin muutamaan minuuttia myöhemmin KPV:n pyrkiessä avaamaan peliä lyhyellä maalipotkulla. Joakim Latonen riisti pallon pois KPV-puolustukselta ja laukoi voimalla pelivälineen vieraiden maaliin. KPV oli siirtyä uudestaan johtoon 34. peliminuutilla, kun Miika Kauppila pelasi itsensä pitkän kuljetuksen jälkeen päätteeksi hyvään vetopaikkaan. Gnistanin onneksi laukaus viuhui hieman ohi maalin. Tasaisen ensimmäisen puoliajan päätteeksi tauolle lähdettiin lukemissa 1-1.

Kotijoukkue Gnistan tuli toiselle puoliajalle paremmalla ilmeellä sisään ja otti heti ensimmäisistä minuuteista lähtien pallonhallinnan itselleen. KPV:n puolustuksen murtaminen tuotti kuitenkin vaikeuksia keltapaidoille. Kamppailun 70. minuutilla Gnistan sai kuitenkin kaivatun johtomaalin. Vaihdosta kentälle tullut Kasperi Liikonen runnoi itsensä ohi KPV-puolustajasta ja toimitti pallon maalin edustalle, josta Joakim Latonen pääsi laukomaan kotijoukkueen 2-1-johtoon.

Loppua kohti KPV pyrki saamaan painetta ja maalipaikkoja Gnistanin kenttäpuoliskolle, mutta kotijoukkueen puolustus kesti erinomaisesti. Oikeastaan Gnistan oli joukkueista se, jolle avautui ottelun lopussa paremmat mahdollisuudet maalien tekemiseen. Ottelun erotuomarin pillin soidessa päätösvihellyksen merkiksi taululla komeili lukemat 2-1, joten Gnistan nappasi pisteet ottelusta ja siirtyi MP:n tappion myötä Ykkösen sarjataulukon kärkeen.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi ottelua seuraavasti:

– Oliko tämä meidän paras peli tai superhyvä esitys, niin ei varmasti ollut, mutta kolme pistettä lämmittää erittäin paljon. Pelin kuva oli oikeastaan juuri sellainen, mitä odotimme. Ensimmäisellä jaksolle emme kuitenkaan saaneet itsestämme riittävästi irti, mutta pystyimme runnomaan voiton toisella puoliajalla. Taktisesti tietysti on parannettavaa myös. Pisteiden saaminen oli kuitenkin oleellista. Saamme voitosta taas lisää energiaa jatkoa varten ja tästä kohti seuraavaa viikkoa.

Gnistan kausi jatkuu ensi viikon perjantaina vierasottelulla Järvenpäässä. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan sunnuntaina 20. elokuuta FF Jaroa vastaan. Voit ostaa lippusi otteluun tästä.