Gnistan ja FF Jaro tasasivat pisteet Oulunkylässä

Paluun kotikentälleen tehnyt Gnistan sai FF Jarolta kovan vastuksen sunnuntai-iltana Oulunkylässä. Pisteet tasattiin lopulta 1-1 lukemin. Gnistanin osumasta vastasi Eero Markkanen.

Gnistan pääsi kahden evakko-ottelun jälkeen takaisin kotikentälleen ja uusitulle tekonurmelle. Avaukseen tuli myös kaksi uutta vahvistusta, kun KTP-laina Matias Paavola avasi oikeana puolustajana ja paluun keltapaitaan tehnyt Armend Kabashi keskikentällä.

Ottelu käynnistyi tasaväkisesti ja molemmat joukkueet onnistuivat luomaan muutamia lupaaavia hyökkäyksiä. Jiri Koski joutui kertaalleen venymään hyvään torjuntaan, mutta toisessa päässä Gnistan ei juurikaan päässyt testaamaan vieraiden maalia vartioinutta Emil Öhbergiä. Potentiaaliset hyökkäykset kuivuivat heikohkoihin viimeisiin ratkaisuihin, joista Jaro käänsi nopeasti vastaan.

Ottelun avausmaalista vastasi 34 minuutin kohdalla vierailija FF Jaro. Gnistan menetti pallon pelinavausvaiheessa omassa puolustuksessaan ja Jaro käänsi nopeasti pallon Gnistanin päähän, jossa maalin edessä viimeistelemässä oli Jim Myrevik.

Gnistan oli vielä ennen taukoa lähellä tasoittaa ottelun Hannes Woivalinin keskityksen löydettyä Zachary Sukundan, mutta kanadalaisen viimeistely pomppivaan palloon suuntautui sivuverkkoon.

Toinen jakso alkoi Gnistanin osalta hankalasti. Oma hyökkäyspeli ei ottanut käynnistyäkseen ja Jaro oli muutamaan otteeseen lähellä iskeä toisen maalinsa heti ensimmäisen 5 minuutin aikana.

55 minuutin kohdalla vihdoin Gnistania onnisti hyökkäyspäässä. Jaron puolustaja yritti jatkaa Kabashin pitkää palloa takaisin maalivahdilleen, mutta väliin ehti Momodou Sarr, joka löysi boksin keskeltä Eero Markkasen. ”Erzi” ei paikasta erehtynyt vaan niittasi pallon voimalla sisään.

Tasoituksesta Gnistan sai hetkellisesti hyvän vaiheen päälle ja oli hetkeä myöhemmin siirtyä jo johtoon. Markkanen ei kuitenkaan aivan yltänyt jatkamaan Joakim Latosen syöttöä maaliin.

Jakso jatkui tasaisissa merkeissä, mutta aivan huippupaikkoja ei nähty enää loppujaksolla kummassakaan päässä ja näin pisteet tasattiin 1-1 lukemin Oulunkylässä.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli esitykseen pettynyt.

-Kehno esitys meiltä kaikinpuolin. Menetimme lukemattoman määrän palloja joko lyhyen syöttöketjun tai yhden pitkän syötön päätteeksi. Odotin meiltä huomattavasti parempaa pallollista pelaamista. Toinen asia on se, että liian usein olemme päästäneet ottelun ensimmäisen maalin ensimmäisellä jaksolla ja peli muuttuu heti vaikeammaksi. Parannettavaa jää ja sen eteen tehdään töitä.