Gnistan isännöi KPV:ta lauantaina

McDonald's Pukinmäen otteluennakko! Runkosarjan viiden ottelun loppusuora käynnistyy Gnistanin osalta lauantaina kotiottelulla KPV:ta vastaan. Oulunkylän Mustapekka Areenan kenttätöistä johtuen poikkeuksellisesti Kallion Brahen kentän tekonurmella pelattava ottelu alkaa kello 16:00. Ennakkoliput myy tuttuun tapaan Tiketti

Heinäkuu oli haastava Gnistanille, sillä viidestä ottelusta heltisi vain yksi voitto JJK:n kustannuksella, jonka lisäksi Kipinän saldoksi jäi kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Viime sunnuntaina Gnistan tasasi pisteet kärkiottelussa MP:ta vastaan 0-0 lukemin. Odotetun tiukassa taistelussa ylärima kolisi molemmissa päissä, mutta maalit jäivät tekemättä. Päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytymätön suojattiensa paikoitellen heikkoon pallolliseen peliin, jolla kadotettiin ote pelin virtauksen hallinnasta. Rantanen myönsi tasapelin tuntuvan pettymykseltä nihkeän heinäkuun jälkeen ja lupasi joukkueensa tekevän elokuussa lujasti töitä, jotta palataan jälleen voittojen tielle. Maalivahti Jiri Koskelle nollapeli oli jo kauden yhdeksäs.

KPV:n kausi on ollut tähän mennessä haasteiden täyttämä. Viime kaudella aiempaa rajallisemmalla budjetilla operoinut KPV yllätti kaikki selviytymällä peräti viidenneksi, mutta tällä kaudella Palloveikot ovat voittaneet toistaiseksi vain kaksi peliä koko kauden aikana. Ensimmäisen voittonsa sarjassa KPV otti kauden yhdeksännessä ottelussaan ja ensimmäinen maalikin syntyi vasta viidennellä sarjakierroksella JäPSin verkkoon. Viime peleissä KPV on alkanut osoitella piristymisen merkkejä, sillä ensin joukkue kaatoi JäPSin vieraissa hienosti 0-3 ja edellisellä sarjakierroksella joukkue tasasi pisteet Keski-Pohjanmaan paikallisessa Jaron kanssa 1-1 lukemin.

KPV:ta valmentaa mittavan pelaajauran tehnyt Christian Sund, jolle kuluva kausi on kolmas kokkolalaisten peräsimessä. Maalinteon kanssa tuskailleesta joukkueesta yksikään pelaaja ei ole toistaiseksi tehnyt yli kahta maalia kauden aikana. Muutoksen tähän saattaa tuoda nigerialaishyökkääjä Oke Akpoveta, joka liittyi joukkueen vahvuuteen siirtorajalla. Kaudella 2021 maalintekotaitojaan Kokkolassa esitellyt Akpoveta osui tolppien väliin jo heti avausottelussaan ja räväkät peliotteet kertoivat, että lisää saattaa olla luvassa. Akpovetan ohella sarjapaikastaan taisteleva KPV kaipaa varmasti lisää maaleja hyökkääjä Juuso Liukkoselta sekä huippuotteita ykkösmaalivahdiltaan Ville Sepältä. Näiden herrojen lisäksi KPV:n puolustuksen tukipilarina toimii toppari Charalampos ”Haris” Chantzopoulos, jonka henkilökohtaiseen panokseen kokkolassa luotetaan kuin vuoreen.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Gnistan haki Kokkolasta 1-2 vierasvoiton. Gnistan johti puoliajalla 0-1 Eero Markkasen osumalla, mutta isäntien Joonas Paananen toi Palloveikot tasoihin. KPV oli pitkään kiinni arvokkaassa pisteessä, mutta loppuminuuteilla rajusti voittomaalia hakenut Gnistan onnistui lopulta kääntämään pelin edukseen Momodou Sarrin 87. minuutin voittomaalilla.

Gnistan saa takaisin kokoonpanoon pelikieltonsa kärsineet Joakim Latosen ja Momodou Sarrin. Sen sijaan viime sunnuntain ottelussa kaksi keltaista korttia saanut Henrik Ölander joutuu katselemaan pelin sivusta pelikiellon vuoksi. Hänen lisäkseen varmuudella ottelusta sivussa on MP-ottelussa jalkansa loukannut Medo. Miehen pitäisi kuitenkin näillä näkymin olla mukana peleissä taas aivan lähiaikoina.

Päävalmentaja Rantasen mukaan Gnistanin leirissä ei jääty surkuttelemaan tulosten valossa heikosti sujunutta heinäkuuta. Heinäkuun laihasta pistesaaliista huolimatta Gnistanin asetelmat sarjan kärkitaistossa ovat edelleen hyvät, sarjakärki MP on vain kahden pisteen päässä. Joukkue tähyää päävalmentajansa johdolla tulevaan luottavaisin mielin.

– Heikon heinäkuun jälkeen käännämme uuden sivun ja katsomme positiivisesti eteenpäin. Asetelmat ovat hyvät ja me säilytetään keskittyminen omassa tekemisessä. KPV-otteluun valmistautuminen on mennyt perusasioiden äärellä ja kun pystymme toteuttamaan niitä lauantaina, niin meillä on voiton avaimet käsissä. Mitään taikatemppuja ei tarvita vaan vahva peruspelaaminen ja onnistuminen molemmissa bokseissa.

Ottelutapahtuman järjestelyt:

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.