Armend Kabashi vahvistaa Gnistanin keskikenttää

Kokenut keskikenttäpelaaja Armend Kabashi palaa keltapaitaan loppukauden mittaisella sopimuksella.

Armend Kabashi puki viimeksi keltaista päälle kaudella 2021, jolloin tilille kertyi 18 Ykkösen ottelua. Älykäs pelin rytmittäjä kuului silloisen päävalmentaja Ricardo Duarten luottopelaajiin ja olikin aina pelikunnossa ollessaan aloituskokoonpanon tavaraa. Kaudeksi 2022 Kabashi saikin siirron Veikkausliigaan Duarten valmentaman AC Oulun riveihin. Kausi toi 20 pelattua pääsarjatason ottelua, joissa ”Arkka” osui kerran tolppien väliin.

Kaikkiaan Kabashi on pelannut 53 Veikkausliigan ottelua AC Oulun ja Hongan riveissä. Ykköstä 27-vuotias pelimies on pelannut Gnistanin ohella KPV:n ja Viikinkien paidassa.

Suomen ylimpien sarjatasojen lisäksi Kabashi pääsi ottamaan tuntumaa saksalaiseen jalkapallo-osaamiseen Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla Regionalligassa. Kausien 2015-18 aikana Kabashi pelasi yhteensä 44 Regionalligan ottelua Eintracht Braunchsweigin kakkosjoukkueen sekä TuS Erndtebrückin joukkueissa.

Oulusta lähdettyään Kabashi on ollut toistaiseksi ilman joukkuetta ennen liittymistään Gnistaniin. Kokenut pelimies suhtautuu itse asiaan rennosti.

– Ei sille ole mitään sen ihmeellisempää syytä, että olen ollut pelaamatta tällä kaudella. Pari mahdollisuutta tässä on ollut tehdä sopimus ihan talvesta lähtien, mutta ne ovat kariutuneet syystä tai toisesta. Sen jälkeen on vähän tuntunut, ettei minulle oikeaa paikkaa oikein löydy, mutta sekin kuuluu jalkapalloon välillä. Töitä tässä on silti koko ajan tehty ja yritetty pitää itsensä kunnossa sillä silmällä, että jossain vaiheessa se pelipaikka varmasti löytyy ja olisi siinä vaiheessa heti valmis pelaamaan.

Gnistaniin Armend Kabashi palaa hyvillä mielin.

– Hyvillä mielin hyppään mukaan joukkueeseen tässä vaiheessa kautta. Joitain Gnistanin pelejä olen tällä kaudella nähnyt ja ihan hyvältä ovat pelit näyttäneet. Uskon ja toivon, että voin omalla panoksellani auttaa joukkuetta loppukauden ajan jatkamaan hyviä otteita ja pysymään sarjakärjessä.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi Kabashin siirtoa.

– Olemme siirtoikkunan ajan analysoineet omaa tilannettamme ja tulimme siihen lopputulokseen, että haluamme vielä vahvistaa joukkuetta loppukaudeksi. Arkka on tuttu pelaaja seuralle ja pelasi hyvän kauden Oulussa, joten tiedämme mitä saamme. Keskikentälle tuli yksi vaihtoehto lisää ja kestämme mahdolliset loukkaantumiset ja pelikiellot.

Rantanen uskoo, että Kabashista on paljon iloa loppukauden ajan.

– Arkka on kokenut pelaaja, jolla on hyvä ymmärrys pelistä sekä erinomainen syöttövalikoima. Pelituntuma ei tietenkään ole paras mahdollinen ja sen saavuttamiseksi tehdään saman tien töitä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.