Kuva: Mira Lönnqvist

Viikon toinen derbyvoitto!

Gnistan kruunasi kahden paikallispelin viikkonsa kaatamalla Käpylän Pallon Oulunkylässä 1-0 lukemin. Voittomaalista vastasi Kasperi Liikonen ottelun loppuhetkillä.

KäPa onnistui luomaan viiden minuutin kohdalla hyvän tilanteen, kun Joonas Kekäräinen pääsi laukomaan boksista, mutta Jiri Koski otti komean torjunnan ja piti lukemat 0-0:ssa.

Tämän herätyksen jälkeen Gnistan otti pelin vahvasti komentoon ja pystyi luomaan tukun puolittaisia tilanteita kulmapotkuista ja vapareista. Aivan loistavat maalipaikat kuitenkin antoivat vielä odottaa.

Kertaalleen keltapaidat saivat jo pallon KäPan verkkoon kulmapotkusta, kun Sampo Ala-Iso pääsi puskemaan Maximo Tolosen kulmasta, mutta Gnistan-toppari käytti käsiään liian vahvasti tilan tekemiseen ja tilanne vihellettiin rikkeeksi.

Gnistan jatkoi hallintaa läpi ensimmäisen jakson ja oli muutamaan otteeseen todella lähellä avausmaalia. Tolonen kolisutti tolppaa vapaapotkusta ja Momodou Sarrin upea saksipotku Luca Weckströmin nappikeskityksestä suuntautui aavistuksen yli. Tauolle siirryttiin kuitenkin 0-0 lukemista.

Toisella jaksolla KäPa sai hieman paremmin pelistä kiinni ja onnistui välillä hyökkäämään vaarallisen oloisesti kohti Gnistanin maalia. Pääasiassa Gnistanilla oli kuitenkin kontrolli pelistä vaikka ensimmäisen jakson täydellistä hallintaa ei aivan nähtykkään.

Paikkoja kuitenkin oli. Maximo Tolosen kulmapotkut olivat tänään aina vaarallisia ja yhdestä näistä Konsta Rasimus puski hieman ohi maalin. Myös Henrik Ölander ja vaihdosta sisään tulleet Kasperi Liikonen ja Eero Markkanen olivat lähellä maalintekoa toisen jakson aikana, mutta palloa ei saatu millään vieraiden verkkoon.

Lopulta Oulunkylään kertynyt jättiyleisö sai aihetta isoille juhlille. Ölander katkaisi nopeasti KäPan vastahyökkäyksen, syötti boksin rajalle Joakim Latoselle, joka jatkoi laitaan Sarrille. Koko ottelun huikean määrän töitä tehnyt Sarr löysi boksista Liikosen, joka sijoitti yhdellä kosketuksella pallon vieraiden maalin yläkulmaan ohi hyvän ottelun pelanneen Aleksi Piispan. Enempää maaleja ei nähty ja näin Gnistan otti toisen paikalliskamppailuvoiton viikon sisään kotiyleisön riemuksi.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli luonnollisesti tyytyväinen kuuden pisteen kotiviikkoon ja Oulunkylän yleisön mahtavaan tukeen.

-Jengi näytti luonnetta ja taistelua tänään, mutta myös kylmäpäisyyttä ajatellen, että pystytään tekemään tuollainen maali ihan viimeisillä minuuteilla. Toisen jakson alussa meillä oli heikko jakso, mutta muuten pelasimme tänään ihan hyvin. Jouduttiin tekemään paljon töitä matalan blokin murtamiseen ja haettiin siihen erilaisia ratkaisuja, saatiin myös vaihdosta lisää jalkoja ja energiaa. Toistamiseen kuusi pistettä Helsingin paikallispeleistä ja jälleen hieno kannatus kotona, hieno viikko!