TPS saapuu Gnistanin vieraaksi

Gnistan hakee paluuta voittojen tielle, kun joukkue isännöi sunnuntaina Turun Palloseuraa. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Myyrmäessä.

Kahdeksan päivän sisään kolmannen ottelunsa pelaava Gnistan kärsi viime viikon lauantaina kauden avaustappion, kun EIF oli vahvempi maalein 1-0 Tammisaaressa. Keskiviikkona joukkue puolestaan tasasi pisteet Pietarsaaressa. Kotijoukkue Jaro johti ottelua jo 2-0, mutta lopussa Gnistan kiri rinnalle ja oli lähellä yltämistä jopa täyteen pistepottiin. Gnistanin maaleista Pietarsaaressa vastasivat Medo ja Joakim Latonen. Viime aikoina Gnistanin pelaamista on vaivannut heikot otteluiden alut ja tämän lisäksi erikoistilanteet kentän molemmissa päädyissä ovat aiheuttaneet tuskaa oulunkyläläisille. Kuitnekin Gnistanin kausi on ollut toistaiseksi erinomainen ja joukkue lähtee varmasti sisuuntuneena TPS:n kimppuun.

Jälleen suurimpien nousijakandidaattien joukkoon nimetyn TPS:n kausi alkoi kangerrellen. Kuudesta ensimmäisestä ottelustaan mustavalkoiset voittivat vain yhden ja otteet kentällä hakivat pahasti itseään. Sittemmin TPS on kuulunut sarjan kuumimpiin joukkueisiin, sillä viimeisistä kahdeksasta ottelustaan turkulaiset ovat voittaneet kuusi ja etenkin kotipeleissä vastustajan verkko on heilunut tiiviiseen tahtiin. Sarjataulukossa TPS on noussut pohjamudista viidenneksi ja kuntopuntari osoittaa vahvasti yläviistoon. Edellisissä otteluissaan TPS on murskannut kotonaan Pohjanmaan naapurukset Jaron ja KPV:n komealla maalierolla 8-1.

Mika Laurikaisen valmentamalla TPS:llä oli alkukaudesta huolia erityisesti hyökkäyspään tehojen puuttumisen vuoksi, mutta kevään vaihtuessa kesäksi tehoja on alkanut löytymään. Tehomieheksi hankittu Riku Riski on toistaiseksi osunut tolppien väliin vain kahdesti, mutta sen sijaan kokenut Kasper Hämäläinen on vertynyt heinäkuun aikana kovaan maalivireeseen. Hämäläisen ohella maalintekijäksi hankitut Alhaji Gero ja Torfiq Ali-Abubakar ovat viime peleissä alkaneet lunastelemaan odotuksia. Puolustuspäässä TPS nojaa edelleen vahvasti sarjan parhaisiin maalivahteihin kuuluvaan Jere Koposeen, jonka lisäksi muun muassa nuoret Roope Pakkanen ja Matias Kivikko ovat päässeet nauttimaan isosta vastuusta.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Gnistanin 0-2-vierasvoittoon Turun Yläkentällä. Gnistan oli ottelussa alusta lähtien kuskin paikalla ja voitto irtosi Joakim Latosen sekä Eero Markkasen osumilla.

Gnistanin terveystilanne otteluruuhkan keskellä on lähes täydellinen, sillä Medoa lukuunottamatta kaikki joukkueen pelaajat ovat terveitä. Medo sai Jaro-ottelussa pienen vamman ja miehen pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä.

Kipinä-hyökkääjä Eero Markkanen lähtee seuraavin ajatuksin kohti sunnuntain ottelua.

– Tietysti harmittaa pelata evakossa, mutta Myyrmäessä on hyvä alusta, jolla pystymme pelaamaan hyvää futista. Toivotaan, että mahdollisimman paljon meidän faneja pääsee paikalle kannustamaan. Vastaan tulee hyvävireinen TPS, joten meidän pitää olla hereillä ja onnistua omassa pelisuunnitelmassa.

Mustapekka Areenan kenttäremontin takia ottelu pelataan Myyrmäen jalkapallostadionilla. Liput matsiin voit ostaa tästä. Alla olevista kuvista näet lisää tapahtuman järjestelyistä. Lasten liput otteluun maksavat vain viisi euroa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.