McDonald’s Pukinmäen otteluennakko: Gnistan isännöi KäPaa Keski-Helsingin derbyssä

Derbyviikko huipentuu sunnuntaina kotiottelulla Käpylän Palloa vastaan. Keski-Helsingin derby käynnistyy Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:00. Otteluun on odotettavissa jälleen paljon yleisöä, joten on suositeltavaa saapua paikalle ajoissa. Ennakkoliput myy Tiketti.

Kahden paikallisottelun viikko käynnistyi Gnistanin osalta loistavasti kun HIFK kaatui keskiviikkona 4-0-lukemin. Kaikkien aikojen ennätysyleisön edessä pelatussa ottelussa Gnistan otti pelin ohjakset jo alkuhetkistä alkaen ja poistui puoliajalle kahden maalin johdossa Joakim Latosen osumilla. Toisella puoliajalla Gnistan hallitsi ottelua täydellisesti ja iski siinä ohessa kaksi lisäosumaa Momodou Sarrin ja ensimmäisen osumansa keltapaidassa näyttävästi iskeneen Sampo Ala-Ison toimesta. Tolppien väliin palannut Jiri Koski torjui kauden seitsemännen nollapelinsä. Päävalmentaja Joonas Rantanen oli luonnollisesti todella tyytyväinen voittoon ja hehkutti ennen kaikkea suojattiensa kokonaisvaltaiseen esitykseen.  

Käpylän Pallon ensimmäinen kausi Ykkösessä sitten vuoden 2008 on toistaiseksi sujunut kohtalaisen hyvin. Monet ennakoivat etukäteen nuorelle ja verrattain kokemattomalle joukkueelle hankaluuksia tiukassa sarjassa, mutta mustapaidat ovat toistaiseksi pysyneet hyvin Ykkösen vauhdissa mukana. KäPa on ottanut jo kolme voittoa ja ollut useassa pelissä hyvin mukana pistetaistelussa, mutta pelit ovat kääntyneet ratkaisuhetkillä tappioiksi. Keskiviikon kierros toi vähän takapakkia positiiviseen alkuun kun KäPa kärsi Mikkelissä ruman tappion MP:n vieraana 6-2-lukemin.

KäPa lähti Ykkösen savottaan espanjalaisen Jordi Alujan johdolla. Sarjan nuorin päävalmentaja johdatti ensimmäisellä kaudellaan KäPan sarjanousuun ja on onnistunut todistamaan kykynsä myös Ykkösen tasolla. Kokeneet Juri Kinnunen ja Pasi Forsman ovat olleet odotetusti kullanarvoisia joukkueelleen, jonka lisäksi jopa Veikkausliigan tasolla muutamia otteluita pelannut Roope Huhtala on ottanut johtajan roolin topparistossa. Joukkueen runko muodostuu kuitenkin vahvasti omista kasvateista, joista maalivahti Luka Nokelainen on kunnostautunut rangaistuspotkujen torjujana ja kenttäpelaajista useampikin nuori pelimies on väläytellyt osaamistaan alkukauden aikana. Tehot ovat jakautuneet KäPan leirissä tasaisesti, sillä peräti yhdeksän pelaajaa on kirjauttanut nimensä maalitilastoihin.

Historian ensimmäinen Keski-Helsingin derby Ykkösen tasolla oteltiin Kallion Brahen kentällä huhtikuun lopussa. Gnistan nappasi 0-2-vierasvoiton Eero Markkasen toisen puoliajan osumilla, mutta oli KäPa:llakin omat mahdollisuutensa maalintekoon.

Gnistan pääsee sunnuntain derbyyn jälleen varsin terveellä kalustolla, sillä edelleen ainoastaan Tuukka Andberg on sivussa kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi. Päävalmentaja Rantanen korostaa, että on tärkeää olla hereillä heti alusta alkaen, sillä keskiviikkona ruman tappion kokenut KäPa tulee otteluun takuulla latautuneena.

– Asetelma on, että KäPa parantaa varmasti Mikkelin ryöpytyksestä ja me ei voida antaa tuumaakaan periksi. Kyllä meillä intoa riittää ja hyvät esitykset ruokkivat itseluottamusta. KäPalla on vauhtia ja taitoa, joten hyvä puolustaminen on jälleen tärkeää. Uskon meillä olevan keinot haavoittaa vastustajaa ja luoda riittävästi uhkaa.

Keskiviikkona kotiyleisöään hemmotellut Gnistan ansaitsee taakseen mahdollisimman suuren tuen myös sunnuntaina. Saavu siis paikalle kannustamaan Kipinä viikon toiseen voittoon paikalliskilpailijasta. Miesten ottelun jälkeen areenalle marssii naisten edustusjoukkue, joka kohtaa LoPa:n kello 20:15 alkavassa ottelussa. Naisten voittoputki katkesi edellisessä ottelussa, joten kannustetaan yhdessä Gnistan jälleen voittojen tielle.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.