Kuva: Kalevi Hämäläinen

Jaro ja Gnistan tasapeliin

Keskiviikon ainoassa Ykkösen ottelussa Gnistan ja Jaro tasasivat pisteet maalein 2-2.

Pietarsaaren keskuskentällä pelattu ottelu alkoi Gnistanin kannalta synkästi. Kotijoukkue FF Jaro sai toisella minuutilla kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Jim Myrevik niittasi isännät johtoon. Heti perään Myrevikille avautui toinen mahdollisuus maalintekoon, mutta laukaus läheltä suuntautui päin Gnistan-vahti Otso Linnasta. Kehnon alun jälkeen Gnistan pääsi pikku hiljaa paremmin peliin mukaan. Ensimmäinen maalipaikka Jaron päädyssä nähtiin, kun Hannes Woivalin pääsi laukomaan hieman reilusta 10 metristä, mutta yritys meni ohi maalin.

Puoliajan edetessä pelin painopiste siirtyi vahvemmin pietarsaarelaisten kenttäpuoliskolle. Puolen tunnin pelin jälkeen Momodou Sarr pääsi yrittämään aivan Jaro-maalin edestä Hannes Woivalinin erinomaisen tarjoilun jälkeen, mutta laukaus viuhui yli maalin. Puoliajan loppua kohden Jaro pääsi jälleen enemmän palloon kiinni, mutta maaleja ei nähty lisää, joten tauolle lähdettiin Jaron 1-0-johdossa.

Gnistan lähti heti toisen puoliajan alusta lähtien hakemaan hanakasti tasoitusmaalia. Kipinä piti palloa hallussaan ja Jaro puolestaan pyrki pitämään matalan puolustuslinjansa tiiviinä sekä kyttäilemään mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Tunnin pelin jälkeen Jaro sai kaukaa sivulta vapaapotkun. Pallo leijaili takatolpalle, josta Kareem Moses nikkasi vieraat 2-0-johtoon.

Gnistan tuli otteluun mukaan 66. minuutilla, kun Medo pääsi laukomaan noin 10 metristä lepsusti tilanteessa puolustaneen Jaro-puolustuksen keskeltä. Laukaus painui maaliin etukulmasta ja näin Gnistan sai arvokkaan kavennuksen. Lisää oli tulossa vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Joakim Latonen sijoitti läheltä vieraat tasoihin. Gnistan on ollut todella vahva tämän kauden aikana otteluiden toisella puoliajalla ja Pietarsaaressa nähtiin taas osoitus tästä. Hyvästä noususta huolimatta viimeinen silaus eli voittomaali jäi uupumaan, vaikka ottelun lopussa Gnistan sai luotua painetta kotijoukkueen rangaistusalueelle, joten pisteet menivät jakoon maalein 2-2.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen harmitteli ottelun jälkeen heikkoa aloitusta, mutta oli kuitenkin tyytyväinen tyytyväinen joukkueensa nousuun tappioasemasta.

– Puhuimme ja olemme puhuneet pelien aluista, mutta se ei siirtynyt teoiksi saakka, vaan taas erittäin heikko aloitus meiltä. Uskon, että olemme nyt saaneet riittävän monta herätyssoittoa sen osalta. Tasoihin nousu lämmittää, mutta peliesitys kokonaisuutena ei. Teemme elämän vaikeaksi itsellemme, kun joudumme jahtaamaan ison osan pelistä. Tästä mennään eteenpäin sisuuntuneena kohti sunnuntaita.

Gnistan kausi jatkuu tulevana sunnuntaina, kun TPS saapuu keltapaitojen vieraaksi. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Myyrmäessä ja lasten liput otteluun maksavat vain viisi euroa. Pääset ostamaan matsilippuja tästä!