Gnistanin kausi jatkuu Pietarsaaressa keskiviikkona

Viime lauantaina kirvelevän tappion kokenut Gnistan hakee paluuta voittojen tielle Jaron vieraana keskiviikkona. Ottelu potkaistaan käyntiin Pietarsaaren Keskuskentän nurmella kello 18:30.

Gnistanin 13 ottelun tappioton putki tuli päätökseen lauantaina kun EIF oli Tammisaaressa vahvempi 1-0 lukemin. Noah Lundströmin ensimmäisellä puoliajalla iskemä osuma jäi lopulta voittomaaliksi, sillä Gnistan ei toisella puoliajalla onnistunut erinomaisesti puolustaneen EIF:n muuria murtamaan. Päävalmentaja Joonas Rantanen myönsi lopputuloksen olevan oikeutettu ja kehaisi ennen kaikkea isäntien vahvaa puolustuspeliä johtoasemassa. Rantasen mukaan Gnistanin tulee olla aiempaa valmiimpi otteluiden alussa ja lupasi, että keskiviikkona kentällä nähdään parempi joukkue.

Ennakko-odotuksissa sarjan kärkikastiin asetetun Jaron kausi on ollut toistaiseksi todellinen pannukakku. Viidellä voitottomalla ottelulla sarjan aloittaneet pietarsaarelaiset majailevat tällä hetkellä sarjassa yhdeksäntenä ja ero viimeisenä ylemmän jatkosarjan paikassa kiinni olevaan HIFK:n on päässyt venähtämään jo kahdeksaan pisteeseen. Heinäkuussa Jaro pelasi ensin toiveita nostattavasti tasapelin EIF:n kanssa ja otti sitten voiton KäPasta Jim Myrevikin viime hetkien voittomaalilla. Viimeisimmässä ottelussa tuli kuitenkin jälleen kylmää vettä niskaan TPS:n murskattua Jaron 4-0 lukemin.

Jaron nimitti tämän kauden päävalmentajakseen Stephen Wardin, joka toimi aiemmin Palloliitossa Pohjanmaan aluevalmentajana. Pietarsaaressa lasketaan edelleen paljon omien pitkän linjan ”jarolaisten” Markus KronholminJohan Brunellin ja kumppanien varaan, mutta muilta kärkipelaajilta odotetaan Jeppiksessä takuulla syyskaudella vahvempaa panosta. HIFK:sta hankittu maineikkaan Eremenkon jalkapallosuvun nuorin painos Sergei Eremenko on parantanut viime aikoina kuuluen Jaron tehokkaimpiin pelaajiin, mutta sen sijaan Skotlannin nelostasolta hankitun brittikärki David Cartyn maalitahti on hiipunut vahvan alkukauden jälkeen. Kärkipelaajien kastiin arvioitu Severi Kähkönen on kuntouttanut maaliskuussa leikattua jalkaansa koko alkukauden ajan ja paluu kentille on edessä vasta myöhemmin kesän lopulla.

Keskiviikon kohtaaminen on Gnistanin ja Jaron kauden ensimmäinen, sillä Jaron isännöimä ottelu siirrettiin kesäkuun alusta heinäkuulle. Joukkueet kohtaavat syyskierroksella Oulunkylässä 20.8.

Gnistan pelasi edellisen ottelunsa lauantaina, joten valmistautumisaika keskiviikon otteluun jäi lyhyeksi. Keskiviikon ottelussa Gnistan joutuu tulemaan toimeen ilman laitapuolustaja Henrik Ölanderia, joka on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Päävalmentaja Joonas Rantanen toivoo, että kauden ensimmäinen tappio näkyy joukkueen pelissä sopivana revanssihenkenä. Erityisesti Rantanen haluaa painottaa jo aiemmin peräänkuuluttaamansa terävyyttä otteluiden alussa.

– EIF-ottelu on käyty läpi ja uskon, että meillä positiivisessa mielessä kiukkua näyttää parempi versio itsestämme. Siinä mielessä on hyvä, että uusi mahdollisuus tulee näin nopeasti. Meidän vahvuudet ja hyvät asiat eivät ole kadonneet mihinkään, niitä on vain tehtävä intensiivisemmin. Alkaen siitä kuinka puolustamme yhdessä ja kuinka rikomme vastustajan puolustusta. Ihan selkeä tavoite on pelata paremmat ensimmäiset jaksot kuin Jyväskylässä ja Tammisaaressa ja sitä kautta mennä kohti hyvää tulosta.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.