Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistanille kauden avaustappio

Hyvin puolustanut EIF oli vahvempi päivän ottelussa ja kaatoi Gnistanin maalein 1-0.

Koitjoukkue EIF aloitti ottelun vahvasti, mutta tästä huolimatta ensimmäisten minuuttien aikana Gnistan oli lähempänä maalintekoa, kun 6. minuutilla Kasperi Liikosen laukaus 16 metristä painui hiukan ohi maalin. Hetkeä myöhemmin EIF:n Stanislav Efimov pääsi kokeilemaan viimeistely läheltä. Yritys epäonnistui kuitenkin pahemman kerran. Nousuhaaveiden kannalta etenkin EIF:lle tärkeän ottelu eteni ensimmäisen puoliajan aikana hyvin tasaisesti ja molemmat joukkueet pyrkivät puolustamaan tarkasti.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa kotijoukkueen Efimov teki erinomaisen nousen, jonka päätteeksi hän tarjoili Noah Lundströmille, jolla oli helppo työ siirtää läheltä vihreäpaidat johtoon. Maalin myötä tauolle lähdettiin EIF:n 1-0-johdossa.

Kamppailun toinen puoliaika alkoi Gnistanin pitäessä palloa ja puolestaan EIF kyttäili enemmän mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. EIF:n tiivis ja hyvä puolustuspelaaminen tuotti Gnistanille haasteita ja vieraat eivät päässeet maalipaikoille toisen puoliajan ensimmäisen puoliskon aikana. Ottelun 84. minuutilla Gnistanille avautui erinomainen mahdollisuus tasoitusmaalin tekemiseen, kun Eero Markkanen pääsi kokeilemaan vapaapotkua noin 18 metristä. Laukaus pysähtyi kuitenkin kotijoukkueen muuriin.

Läpi ottelun erikoistilanteet olivat Gnistanilta heikkoja ja lopulta tuomarin päätösvihellyksen soidessa taululla komeili kotijoukkueen kannalta lukemat 1-0, joten pisteet ottelusta jäivät Tammisaareen.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen piti ottelun tulosta oikeutettuna.

– Tulos oli oikeutettu suhteessa pelitapahtumiin, sillä olimme tänään tuon verran huonompia. EIF puolusti johtoaan hyvin. Toisen puoliajan hallinta ei siirtynyt maalipaikoiksi, mutta isoin asia on se, että meidän pitää aloittaa pelit paljon paremmin jatkossa. Taktisesti ja henkisesti on oltava valmiimpia. Hyvä asia, että pelaamme jo keskiviikkona ja kentällä nähdään silloin parempi joukkue kuin tänään.