Gnistan vierasvoittoon PPJ:stä

Gnistan päätti hienosti sujuneen kauden ensimmäisen puolikkaan tyylillä kaatamalla PPJ:n 0-2 harmaassa Jätkäsaaren illassa Vera Saastamoisen ja Elli Auvisen maaleilla.

Jätkäsaaren tunnelmallisella tekonurmella laivaterminaalien sylissä pelattu ottelu alkoi Gnistanilta hieman tunnustellen ja ottelun ensimmäinen kunnon maalipaikka siunaantuikin kotijoukkue PPJ:lle, jonka kärkäs hyökkääjä murtautui oikean laidan kautta vahvasti laukaisupaikkaan epäonnistuen kuitenkin viimeistelyssään.

Tälle kaudelle ominaisesti Gnistan paransi otteitaan puoliajan edetessä ja löysi lopulta avaimet ottelun ratkaisumaalien tekemiseen jo ensimmäisen nelivitosen aikana. Ensin maalipaikassaan osui jo kauden 11 maalinsa iskenyt hyökkääjä Vera Saastamoinen, joka tuikkasi läheltä sisään Iina-Kaisa Viheriävaaran matalan syötön. Vain 4 minuuttia myöhemmin osui puolestaan Elli Auvinen, joka pääsi tuikkaamaan pallon läheltä puolityhjään maaliin maalinedushässäkän päätteeksi. Maaleistaan mukavasti lisäpotkua saaneella Kipinällä oli puoliajan loppupuolella vielä paikkoja lisäosumiinkin, mutta ne jäivät tällä kertaa tekemättä.

Toinen puoliaika oli tiukkaa taistelua jokaisesta pallosta ja kunnon maalipaikat loistivat poissaolollaan. Gnistan piti pelin hallussaan pääasiassa hyvin muutamia nukahduksia lukuun ottamatta. Gnistanin maalilla pelannut Velma Oikarinen sai venyä 71. peliminuutilla loistopelastukseen estääkseen sinivalkoisten vapaapotkun painumista yläkulmaan, jonka lisäksi kotijoukkueella oli muutama läheltä piti-tilanne. Hyvin koko puoliajan töitä tehnyt Gnistan piti kuitenkin maalinsa koskemattomana jo seitsemännen kerran tällä kaudella ja pääsi juhlimaan ottelun päätteeksi kauden yhdeksättä voittoaan. Voitto nosti Gnistanin jo viiden pisteen päähän sarjakakkosesta EIF:stä, mikä luo tammisaarelaisille mukavasti painetta hoitaa huominen kotiottelunsa MPS:aa vastaan.

Päävalmentaja Mikko Rantala oli tyytyväinen voittoon, mutta manaili yksittäisiä nukahduksia ottelun sisällä.

– Hienot kolme pistettä! Oltiin pääasiassa hallitsevampi osapuoli ja oli paikat tehdä muutama maali lisääkin ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla päästettiin vastustaja mukaan peliin omien nukahdusten kautta. Niistä olisi ehdottomasti päästävä eroon sarjan toisella puoliskolla.

Torstain ottelu PPJ:tä vastaan päätti sarjan ensimmäisen puoliskon Gnistanin osalta. Keltapaidat palaavat tositoimiin 28.7., jolloin PK-35 emännöi Gnistania Pukinmäen nurmella. Ensimmäisen kotiottelunsa Gnistan pelaa 4.8. ToTe/Betonia vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Myllypuron Pallomylly-hallissa Mustapekka Areenan kenttäremontista johtuen.